Naias 3 Μαρτίου 2012 #1 Share 3 Μαρτίου 2012 Πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να διατηρηθούν απλές γαρίδες (κόκκινες, μπλέ, κίτρινες, κλπ) σε ενυδρείο που να είναι bare bottom, δηλαδή χωρίς χαλίκι ή άμμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 5 Μαρτίου 2012 #2 Share 5 Μαρτίου 2012 Ναι μπορεί να γίνει. ΑΛΛΑ το ενυδρείο καλά είναι να τρέχει για πάνω από μήνα και να είναι γενικά καλά στρωμένο. Χρειάζονται μέσα κάποια υλικά όπως πέτρες, ξύλα, φύλλα και πολύ moss, pellia κλπ και βοηθάει πολύ να υπάρχει χύμα siporax ή άλλο "μακαρονάκι". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 5 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 5 Μαρτίου 2012 Σε forum του εξωτερικού το συναντάω συχνά,ειδικά σε αναπαραγωγές. Βέβαια υπάρχουν όπως πάντα και οι αντίθετες γνώμες με επικρατέστερη αυτή που λέει ότι χάνουν το χρώμα τους. (δεν μπορώ βέβαια να το καταλάβω εγώ αυτό) Σχεδόν όλοι που τις διατηρούν σε bare bottom, όντως όπως τα λες έχουν απο ένα ξύλο και moss ή pellia. To siporax που αναφέρεις πως βοηθάει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekoman 5 Μαρτίου 2012 #4 Share 5 Μαρτίου 2012 Ναι μπορεί να γίνει. ΑΛΛΑ το ενυδρείο καλά είναι να τρέχει για πάνω από μήνα και να είναι γενικά καλά στρωμένο. Χρειάζονται μέσα κάποια υλικά όπως πέτρες, ξύλα, φύλλα και πολύ moss, pellia κλπ και βοηθάει πολύ να υπάρχει χύμα siporax ή άλλο "μακαρονάκι". Το εχω δει αυτο σε διαφορα pet shop! για ποιο ακριβως λογο το κανουν? που βοηθαει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 5 Μαρτίου 2012 #5 Share 5 Μαρτίου 2012 (edited) Το siporax ή αντίστοιχο υλικό "μακαρονάκι" βοηθάει στο να κρύβονται οι γαρίδες όταν θέλουν να είναι μόνες... π.χ. όταν αλλάζουν εξωσκελετό, αλλά αναπτύσονται και μικροοργανισμοί πάνω σε αυτό το υλικό που βοηθούν στην βιολογία του ενυδρείου. Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2012 - lingistis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 5 Μαρτίου 2012 #6 Share 5 Μαρτίου 2012 Γιατι θελεις bare bottom??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 5 Μαρτίου 2012 Author #7 Share 5 Μαρτίου 2012 Προς το παρόν είμαι μόνο τις σκέψεις... Απλά ήθελα να ξέρω αν το έχει κάνεις κάποιος δικός μας, να μου πεί εμπειρίες... Στο εξωτερικό χρησιμοποιείτε για λόγους ευκολίας στο "ψάρεμά τους" αλλά και στον καθαρισμό του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 9 Μαρτίου 2012 #8 Share 9 Μαρτίου 2012 Bare bottom ίσως, αλλά σίγουρα με κάποιο ξύλο και αρκετή moss. Το bare bottom στις γαρίδες βολεύει σίγουρα πιο πολύ σε ένα ενυδρείο για αναπαραγωγές. Κατά την γνώμη, το ενυδρείο αναπαραγωγής και το ενυδρείο συντήρησης είναι διαφορετικά και σαν ενυδρεία και σαν απιτήσεις. Αν θες να ασχοληθείς αποκλειστικά με αυτό, τότε κάντο. Αν δεν σε ενδιαφέρει μονο η αναπαραγωγή, τοτε θα προτεινα το κλασσικό ενυδρείο συτντήρησης με χαλίκι κάτω για να δημιουργείται μικροχλωρίδα στον βυθό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 9 Μαρτίου 2012 #9 Share 9 Μαρτίου 2012 Εγω θα εριχνα ενα στρωμα φυλλα βελανιδιας + καποια ξυλα, χωρις χαλικι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 9 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 9 Μαρτίου 2012 Η αναπαραγωγή με ενδιαφέρει στα πλαίσια της διατήρησης του είδους που θα υπάρχει... Και εγώ σκέφτομαι να μπούν μόνο ξύλο και pellia ή moss... Γενικότερα μου έχει αρέσει η ιδέα ότι κάτι άδειο κατά πρώτον είναι πάρα πολύ εύκολο στην συντήρηση, όλοι έχουμε στιγμές υποθέτω που δεν θα προλάβεις να κάνεις την συντήρηση, κλπ κλπ... Απο την άλλη ούτε αναερόβιες περιοχές, ούτε βρώμα στο υπόστρωμα... Γενικότερα σαν σκέψη είναι ακόμα στο μυαλό μου, τις δικές σας γνώμες θα ήθελα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Μαρτίου 2012 #11 Share 9 Μαρτίου 2012 Εγώ τις έχω μόνο με 2 πλαστικά δυχτάκια μέσα και είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 9 Μαρτίου 2012 #12 Share 9 Μαρτίου 2012 Ανάλογα το είδος της γαρίδας. Σε κάποια είδη μάλιστα και ειδικά σε Neocaridina είναι προτιμότερο μιας και τα νεογέννητα είναι μικρογραφίες των ενηλίκων και αρκετά πιο ανεπτυγμένα από άλλα είδη γαρίδων. Σε Caridina τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού τα νεογέννητα είναι αισθητά πιο μικρά και πιο ευαίσθητα χωρίς να αναφέρω είδη με στάδια λάρβας τόσο σε γλυκό όσο και σε υφάλμυρο νερό. Προσωπικά σε CRS π.χ. σε κανένα φόρουμ ή εκτροφέα δεν είδα πετυχημένες αναπαραγωγές σε bare bottom ενυδρεία. Όσο για το χρώμα των γαρίδων σε σχέση με το bare bottom το έχω ακούσει κι εγώ ότι υπάρχει ένα θέμα αλλά δε το δοκίμασα ποτέ για να πω με σιγουριά. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις τις εμπειρίες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 9 Μαρτίου 2012 #13 Share 9 Μαρτίου 2012 εγω πάντως δεν κατάφερα κάτι (σε πολυ καλά στρωμένο ενυδρείο). Οι Cherries ναι μεν γενουσαν αλλά τα μικρά δεν περνάγανε ποτέ την πρώτη εβδομάδα. τώρα θα το ξαναδοκιμάσω σε ένα μίνι aquaponics σύστημα που στήνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 9 Μαρτίου 2012 Author #14 Share 9 Μαρτίου 2012 Θα αργήσω να το κάνω, αλλά λέω να το δοκιμάσω... Ωστόσο κάθε γνώμη και εμπειρία καλοδεχούμενη !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος