Jump to content

Γενητουρια!!!!!

sailor247

Recommended Posts

πριν απο λιγο γεννηθηκαν τα πρωτα guppies στο ενυδρειο μου!!!!!περιμενω να βγουν και τα υπολοιπα.μεχρι στιγμης εχω 4 μωρα.τι να τους ριξω για φαγητο?δεν εχω καποια ειδικη τροφη.τρωνε την τροφη σε flakes αν την τριψω?χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

πριν απο λιγο γεννηθηκαν τα πρωτα guppies στο ενυδρειο μου!!!!!περιμενω να βγουν και τα υπολοιπα.μεχρι στιγμης εχω 4 μωρα.τι να τους ριξω για φαγητο?δεν εχω καποια ειδικη τροφη.τρωνε την τροφη σε flakes αν την τριψω?χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

Τρίψε πολύ καλά flakes και λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα. Φρόντισε επίσης να έχουν κρυψώνες. :) Καλώς τα δέχτηκες !

Τρίψε πολύ καλά flakes και λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα. Φρόντισε επίσης να έχουν κρυψώνες. :) Καλώς τα δέχτηκες !

Ευχαριστω!!!!!Τα εχω στην γενηστρα.μηπως ξερεις ποση ωρα παιρνει να ολοκληρωθει η γεννα για να βγαλω την μανα?

Ευχαριστω!!!!!Τα εχω στην γενηστρα.μηπως ξερεις ποση ωρα παιρνει να ολοκληρωθει η γεννα για να βγαλω την μανα?

Δυστυχώς δεν ξέρω πόση ώρα παίρνει και δε νομίζω να μπορείς να υπολογίσεις με ασφάλεια. Εγώ δεν χρησιμοποιώ γεννήστρα όπως και πολλά μέλη εδώ μέσα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αφήνεις τα πράγματα να κυλούν από μόνα τους. :) Τώρα για την περίπτωσή σου , αν δεις και "αδειάζει" η μάνα μπορείς να την βγάλεις.

Δυστυχώς δεν ξέρω πόση ώρα παίρνει και δε νομίζω να μπορείς να υπολογίσεις με ασφάλεια. Εγώ δεν χρησιμοποιώ γεννήστρα όπως και πολλά μέλη εδώ μέσα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να αφήνεις τα πράγματα να κυλούν από μόνα τους. :) Τώρα για την περίπτωσή σου , αν δεις και "αδειάζει" η μάνα μπορείς να την βγάλεις.

ok!Τι τροφη πρεπει να τους παρω?

Υπάρχουν διάφορες τροφές για μικρά. Εγώ τρίβω πάρα πολύ καλά τα flakes που δίνω στα μεγάλα και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Υπάρχουν διάφορες τροφές για μικρά. Εγώ τρίβω πάρα πολύ καλά τα flakes που δίνω στα μεγάλα και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

ωραια!ευχαριστω πολυ!!!!

εβγαλα την μανα απο μεσα απο την γενηστρα για να μην φαει τα μικρα και αμεσως της επιτεθηκαν οι αρσενικοι.την ξεχωρισα και την εβαλα σε ενα μικρο ενυδριακι που ειχα.ξερει κανεις ποτε ειναι ασφαλες να την ξαναβαλω μεσα στο μεγαλο?

Έγινε επεξεργασία - sailor247

Τι αναλογία αρσενικών-θυληκών έχεις;

2 αρσενικα-4 θηλυκα μεχρι στιγμης.τωρα τα καινουρια 10 δεν μπορω να ξεχωρισω τι ειναι

Έγινε επεξεργασία - sailor247

Να σου ζήσουν τα μικρά!!!

Μη φοβάσαι δεν παθαίνει τίποτα απλός μπορεί να μην τα είχε γεννήσει όλα και την τσιμπούσαν για να γεννήσει και μετά να την γονιμοποιήσουν.. πάρε άλλα 2 θηλυκά και θα είσαι ένταξη, γιατί η αναλογία είναι 3 θηλυκά με 1 αρσενικό... και κλείσε τα φώτα για να ξεκουραστεί αρκετά ταλαιπωρήθηκε για σήμερα.

Να σου ζήσουν τα μικρά!!!

Μη φοβάσαι δεν παθαίνει τίποτα απλός μπορεί να μην τα είχε γεννήσει όλα και την τσιμπούσαν για να γεννήσει και μετά να την γονιμοποιήσουν.. πάρε άλλα 2 θηλυκά και θα είσαι ένταξη, γιατί η αναλογία είναι 3 θηλυκά με 1 αρσενικό... και κλείσε τα φώτα για να ξεκουραστεί αρκετά ταλαιπωρήθηκε για σήμερα.

α οκ!οποτε να την ξαναβαλω μεσα!ευχαριστω!!!

να εκφερω κ εγω την ταπινη μου γνωμη...εχω διαβασει οτι οταν εχεισ ενα χαρεμι πρεπει να κρατασ την αναλογια ... διαφορετικα μπορεισ να εχεισ πχ 2-4 ή 3-5 .... επειδη ετσι κι αλλιωσ απο τησ αναπαραγωγεσ 8α αλλαξει οποτε νομιζω πωσ δεν χρειαζεται να προσθεσεισ κι αλλεσ θυληκεσ...

Tην θηλυκια θα την αφηνα να ξεκουραστει λιγο.

Συνηθως προσθετουμε και αλλα θηλυκα για να ξεκουρασουμε τα υπαρχοντα και να μοιραστει σε πιο πολλα ''μερη'' το στρες του ζευγαρωματος και του κυνηγιου απο τα αρσενικα.Ανανεωνουμε επισης το αιμα και το χρωμα(και με αρσενικα βεβαια).Σιγουρα τα μικρα θα μεγαλωσουν και θα αυξηθει σημαντικα ο αριθμος των ψαριων,οποτε ο φιλος μπορει να δει και να πραξει στο μελλον αναλοφγως.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...