kostis 3 Μαρτίου 2012 #1 Share 3 Μαρτίου 2012 (edited) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εδώ και 2 μέρες σε ένα από τα labido που έχω έχουν πριστεί και έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 320 λτρ - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): jbl 1500 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): όλα τα ψάρια έχουν μεταφερθεί από το παλίο στο καινούργιο εδώ και 3 μήνες. - Ψάρια (είδη και αριθμός): αφρικάνες mbuna. labido, acei, cynotilapia afra - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 2 φορες τη μέρα, αλλαγές κάθε 15-20 μέρες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7.8 - KH: 10 - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 10 - Θερμοκρασία: 25,8 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: sera ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: labidochromis caeruleus - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): εδω και 2 μέρες έχουν πριστεί τα μάτια του και έχουν πεταχτεί έξω λες και είναι βάραχος. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: δεν είχα ποτέ στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: έχω χρισιμοποιήση ενυδρειακό αλάτι να αναιβάσω το ph/kh και ένα ευρη αντιβιοτικό της esha για πρωτοπα8εις βακτηριαδιακές λοιμώξεις. -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: 2 μερες -Αναλυτική περιγραφή: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ http://img33.imagesh...4/img0031pi.jpg http://img585.images...6/img0027qe.jpg http://img41.imagesh...3/img0025oz.jpg http://img96.imagesh...6/img0026nu.jpg Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2012 - kostis Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis 3 Μαρτίου 2012 Author #2 Share 3 Μαρτίου 2012 κανεις καμία ιδεά τι μπορεί να είναι ή να φταίει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 3 Μαρτίου 2012 #3 Share 3 Μαρτίου 2012 To ψάρι πιθανότατα πάσχει από βακτηριακή μόλυνση. Πολλές φορές κάποιο χτύπημα από άλλο ψάρι σε συνδυασμό με κακές συνθήκες στο νερό, οδηγούν στην εξοφθάλμια. Εγώ θα έκανα άμεσα μια αλλαγή νερού 40%, μετά θα ακολουθούσα πιο συχνές αλλαγές νερού σαν ρουτίνα (πχ 30% ανα εβδομάδα) και θα προχωρούσα σε θεραπεία με melafix για 6-7 μέρες σύμφωνα με τις οδηγίες. Παρακολούθηση αν το ψάρι τρώει και αν δέχεται επιθέσεις από άλλα ψάρια. Αν έχεις την δυνατότητα να μπει σε καραντίνα ακόμα καλύτερα. Αυτή είναι η δική μου γνώμη, περίμενε αν θες να ακούσουμε κι άλλους φίλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis 3 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 3 Μαρτίου 2012 το ψάρι παρόλο που έχει αυτό το πρόβλημα στα μάτια τρώει κανονικά Κωστή. κυνηγητό δεν έχω δει για να είμαι ειλικρινής δυστηχώς δεν έχω κάποια καραντίνα για να το βάλω και πιστεύω καλήτερα να κάνω την θεραπεία σε όλο το ενυδρείο προκειμένου να προλάβω και άλλα ψάρια που μπορεί να κολήσουν. η 8εραπεία με το eSHa 2000 που του κάνω λες να μην έχει αποτέλεσμα? είμαι στην δευτερη μέρα θεραπείας τώρα και μου μένει άλλη μία βάση των οδηγιών. μετά θα κάνω αλλαγή 50% του νερού και αν δεν έχει υποχωρήσει λέω να συνεχίσω τη θεραπεία. ποιά είναι η άποψή σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 3 Μαρτίου 2012 #5 Share 3 Μαρτίου 2012 Εαν δεν δεις αποτελέσματα με τη θεραπεία που έχεις ξεκινήσει που είναι πολύ πιθανό τότε μπορείς να δοκιμάσεις το JBL Furanol.Καλη επιτυχία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostis 11 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 11 Μαρτίου 2012 καλησπερα και πάλι. το ψάρι από το θέμα ματιού συνήλ8ε. τώρα όμως έχω άλλο 8εματάκι με το ίδιο. έχει πριστεί η κοιλιά του εδώ και 3 μέρες είναι κρυμένο πίσω από τις πέτρες και δεν τρώει. λέτε να είναι κανένα bloat? παρακαλώ τα φώτα σας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 11 Μαρτίου 2012 #7 Share 11 Μαρτίου 2012 Ριξε μια ματια εδώ αν δεν το εχεις δει.....και προσπάθησε να καταλάβεις απο τα συμπτωματα αν πρόκειται για bloat καθως και την αιτια που το δημιουργησε ωστε να το διορθώσεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος