Alexpsycho 3 Μαρτίου 2012 #1 Share 3 Μαρτίου 2012 (edited) Εδω και καιρό δεν είχα προβλήματα με τους 5 δίσκους που έχω.Πρίν μια εβδομάδα παρατήρησα σε ενα μεγάλο κομάτι 12εκατοστά να κρέμονται άσπρα κόπρανα να την πέφτει στη σκιά και να μην έχει όρεξη ούτε να βολτάρει όυτε να φάει.Μετά απο ψάξιμο στον ιστό αποφάσισα να στήσω μια 35λιτρη καραντίνα γρήγορα με μια αεραντλία και ενα θερμοστάτη.Βούτηξα και το περιεχόμενο μιας κάψουλα flagil σε νερό και αφου διαλύθηκε έριξα πέλετς και άφησα να μουλιάσουν.Ρύθμισα την θερμοκρασία στους 34 και απο την πρώτη μέρα δεν ξαναείδα άσπρα περιττώματα την τρίτη μέρα είδα διαφορά.Χρώμα κινητικότητα και όρεξη.φρέσκο νεράκι κάθε μέρα περίπου 7 λίτρα απο όσμωση,και καθάρισμα οτι υπόλειμμα απο τροφές απο τον γυμνό πάτο της καραντίνας,Προχθές έριξα και τους άλλους 4 στην καραντίνα και συνδύασα τροφές οχι κατεξυχ. πέλετς και σκορδάκι με λίγο φιλαράκι .Σκέφτομαι να τους αφήσω 2 βδομάδες και να τους βάλω ξανά μέσα.Το χρώμα επανήλθε και είναι κινητικά τρώνε αν και τα βλέπω λίγο στριμωγμένα χωρίς να βλέπω stress bars(στην αρχή είχαν ταχύπνοια και φοβήθηκα μετά προσαρμόστηκαν ).Το παράσιτο πόσο καιρό θα κάνει τον κύκλο του στο ενυδρείο τους ? θέλω να αποφύγω την θεραπεία στο ενυδρείο γιατι εχω φυτά και σαλιγγάρια και 2 φίλτρα γεμάτα υλικά.Καθε άποψη δεκτή. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 3 Μαρτίου 2012 #2 Share 3 Μαρτίου 2012 το παρασιτο ειναι εντερικο και δεν νομιζω να υπαρχει στο ενυδρειο!πιστευω προσβαλει το εντερο του ψαριου και οχι το ενυδρειο.και εγω το αντιμετοπισα με τον ιδιο τροπο τα κρατησα μια εβδομαδα στου 34 και μετα κατευθειαν στο ενυδρειο και ολα καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 3 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 3 Μαρτίου 2012 Θα κάνω καμία αλλαγή νερού μεγάλη να καθαρίσω το υπόστρωμα γιατί απο εκεί πρέπει να κολλάνε την ώρα που ψάχνουν για τροφή.Δεν ξέρω αν τα ενυδρεία χωρίς υπόστρωμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από το παράσιτο.Ήθελα να αποφύγω φάρμακα που περιέχουν χαλκό για να μην κάνω κακό στα φυτά και στα σαλιγκάρια.Απο οτι διάβασα πάντως και στο Aquazone&σε άλλα ξένα σάιτ πρέπει 14 μέρες να τα διατηρήσεις σε καραντίνα για να εκριζώσεις την πάθηση γιατί θα έχεις εξάρσεις και υφέσεις,Δηλαδή όλα να έιναι καλά και μετά απο καιρό να εμφανίζουν ξανά συμπτώματα.Ενα ψάρι που αγόρασα πρίν 2 χρόνια πρέπει να ήταν φορέας και να είχε αντισώματα μου κόστισε 4 δίσκους που εμφάνιζαν διάφορα μέχρι που τα έχασα.Παίζει ρόλο η ηλικία γιατί μικρότερα άτομα είναι πιο φιλάσθενα και πιο δύσκολα να τα θεραπεύσεις.Νομίζω πάντως οτι αυτή τη φορά θα εχει happy end η ιστορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Μαρτίου 2012 #4 Share 13 Μαρτίου 2012 Άλεξ κανένα νεό? Τι λέει ο ψάρις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zadore 13 Μαρτίου 2012 #5 Share 13 Μαρτίου 2012 καμια τροφη με σκορδακι δοκιμασες???? λιγη σπιρουλινα....???? και εγω πιστευω κατι εντερικο πρεπει να ειναι... και ανεβασε λιγο την θερμοκρασια... 30-31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 3 Απριλίου 2012 #6 Share 3 Απριλίου 2012 φιλε πως παει το δισκιο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος