Jump to content

Λαμπα Uv

pasxalis6

Recommended Posts

κατι στανταρ δεν υπαρχει απο τι γνωριζω αλλοι την εχουν ολη μερα η για 12 ωρες, εγω προσωπικα κανω το δευτερο και οταν βαζω βακτηρια την κλεινω για 2 μερες. αλλα ας μας πουνε και οι πιο εμπειροι γτ και εγω το ειχα παντα απορια αν κανω σωστα.!

Εξαρτάται από τη ισχύ της λάμπας , τη ροή του νερού και το επιθυμητό αποτέλεσμα , συνήθως οι κατασκευαστές δίνουν πληροφορίες σχετικά

Επι 24ωρου βάσεως ανοιχτή και κλείσιμο μία φορά την εβδομάδα γιά 12 περίπου ώρες όταν ρίχνω βακτηρίδια, και επίσης ένα 12άωρο κλειστή όταν μιά φορά τον μήνα κάνω αλλαγή με φυσικό θαλασσινό νερό.

Να σας πω και τη δική μου εμπειρία.Τρέχοντας μια 18watt UV απο το 2006 για 3 χρόνια σε νάνο ενυδρείο περίπου 100λίτρα μαζί με σάμπ ρεφιούτζιουμ.Η ανάπτυξη της κοραλίνης ήταν αργή σε βράχο και τζάμια στο ενυδρείο και στο ρεφιούτζιουμ που δεν μεσολαβούσε η UV γινόταν πάρτυ.Οι παράμετροι σε mg,ca,kh ήταν ιδανικοί.Ουσιαστικά την είχα πάρει για προστασία και αποφυγή λαθών μιάς και είχα χάσει τα πρώτα μου ζωντανά απο την τρελή συμπεριφορά μιας άλγης caulepra και την επιμονή μου να την κουρεύω,αλλά δεν βοήθησε ουσιαστικά πουθενά.Η χρήση της 24ω/ημέρα είναι υπερβολική.Εκτός αν έχεις κάτι παθογόνο μέσα στο νερό και θέλεις να απαλλαγείς απο αυτό.Σίγουρα ο φίλος που αλλάζει νερό απο την θάλασσα εχει και ένα παραπάνω λόγο να την χρησιμοποιεί γιατι δεν ξέρεις τι μπορεί να εισάγεις μέσα σε κλειστό ενυδρείο απο την θάλασσα.Επίσης καλό είναι να τρέχει μια UV σε σωστή ισχύ και ροή σε ανάλογα λίτρα όπως ο κατασκευαστής ορίζει,κατα την εισαγωγή νέων οργανισμών στο καθαρό μας ενυδρείο.Με την πάροδο του χρόνου δεν έβλεπα καμία λογική στο να εξολοθρεύω ποσότητα απο θρεπτικά συστατικά απο τον ύφαλο που προορίζονταν για την θρέψη του.Ναι στην χρήση UV αλλά σε σωστή ροή και ισχύ,οχι στην συνεχή χρήση,και για τον ύφαλο και για την τσέπη μας.Τελικά εγώ δεν έκανα χρήση της απο το 2009 και μετά,και σε πρόσφατη συνάντηση του aquazone την χάρισα σε άλλο μέλος.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Ειχα με το που έστησα το πρώτο nano γιατι μου ειχαν πει δεν γίνετε reef χωρίς UV .....και έτσι την πήρα .Θα έλεγα οτι δεν κανει τίποτα τουλάχιστον για τις άλγες τωρα πάνε 3 χρόνια που την έχω εκτός και δεν εχω παρατηρήση κποια αλαγή προς το χειρότερο.Γνώμη μου.... τζάμπα ρευμα θα έλεγα εκτος αν την έχεις για απολύμανση νερού απο την θάλασσα οπως ειπε και ο Alexpsycho πιο πάνω....

Εγώ την δούλευα με χρονοδιακόπτη 12 ώρες on- 12off.

• 3 weeks later...

Παιδια και εγω εγω μια UV απο το τροπικο ενυδρειο μου και οπως και το παλικαρι διχαζομαι στο να την βαλω ή οχι.

Παντος στο τροπικο που την δουλευα αλγη ειχα φουλ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...