Jump to content

Δίσκοι Μόνοι Στο Σπίτι!!!

panos-ntina

Recommended Posts

apektisa prosfata 5 diskous mazi me ena aggelopsaro se ena kala organomeno enudreio opws mou eipan.ema8a na bazw kai to automato taizma,apla 8a prepei na fugw apo to spiti gia 10 meres,ti 8a prepei na prose3w???8a prepei na fwbamai gia kati???

καλησπερα φιλε μου,καλο μηνα και καλως ηρθες στην παρεα μας...Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με πεζους Ελληνικους χαρακτηρες μιας και αποτελεί κανονισμο του forum

καλησπερα και παλι φιλε μου,αν σου ειναι ευκολο περιγραψε μας λιγο περισοτερο το ενυδρειο σου (διαστασεις,λιτρα,συνθηκες,ρουτινες,τι εννοεις σαν καλα οργανωμενο) και αν μπορεις συμπληρωσε και αυτην την φορμα...χωρις να θελω να σε τρομαξω,ισως να βγιαστηκες να βαλεις 5 δισκους σε νεο ενυδρειο,αλλα ολα μπορουν να πανε καλα ακολουθοντας σωστα και μελετημενα βηματα

μου το εκανε δωρο ενας φιλος και δεν ξερω παρα πολλα πραγματα γι'αυτο.ειναι 250 λιτρα (οχι θαλασσινο) νερου,γωνιακο,με φιλτρο,ειναι 8 ωρες φωτιζομενο,εχει 5 δισκους,1 σκαλαρη,1 αγγελοψαρο και 4 γλυφτες,εχει ακομα 4 μικρα διαφορετικα φυτα (μεγεθους και σχηματος ).μου εδωσε ολες τις τροφες τους και οτι αλλο θα χρειαστω,μεχρι στιγμης ξερω μονο να τα ταιζω με την τροφη τους την οποια μου ειπαν να την μαλακωνω πρωτα στο σκορδοζουμο.....δεν ξερω αν βοηθαει η περιγραφη μου

Κοίτα ρώτησες για τις 10 μέρες... απαντάω γιαυτό το διάστημα... είναι ένα μεγάλο διάστημα να μείνουν χωρίς φαγητό (αν κ γίνεται).

βάλε την ταΐστρα για τους δίσκους και τα αγγελοψαρρα υποθέτω τρώνε τα ίδια?.

θα πρότεινα δύο ταΐστρες μία σε κάθε μεριά του ενυδρείου και κατά προτίμηση ταΐστρες που μπορείς να ρυθμίσεις ποσότητα παρά της "φτηνές" (που δεν είναι και φτηνές) που απλά γυρνάνε κ ότι πέσει.

Αυτά βάλε κ γιουπιές ή ζήτα από κάποιον κοντινό σου να κάνει καμιά βόλτα από το ενυδρείο σου.

Τώρα στο διάστημα της απουσίας σκέψου τα παρακάτω...

Να επενδύσω σε κανένα βιβλίο με δίσκους? ή μήπως να λιώσω της σελίδες του φόρουμ που είναι κ τζαμπά....

η συμπεριφορά των ψαρίων μου πώς είναι? (τι κάνουν μέσα στο ενυδρείο?) φαίνονται καλά?

γιατί 4 γλύφτες? σε ένα ενυδρείο? (ένας για κάθε δίσκο? ή ένας για κάθε τζάμι?). Τι είναι οι γλύφτες? είναι πλεκο?

το μέγεθος δίσκων που κληρονόμησα? είναι μικρο? μεγάλο? πόσα ταΐσματα θέλουν? τι πρέπει να τους παρέχω?

τί είναι το σκαλάρι? διαφέρει απο αγγελοψαρό ?

σκαλάρι και δίσκοι πάνε μαζί?

γλύφτες με δίσκους πάνε μαζί?

την τρόφη γιατί την μαλακώνω? δεν μπορούν να την μασήσουν? το σκορδοζούμη γιατι να είναι για μαλάκωμα ή για γέυση?

Σε βομβάρδισα αλλα σκέψου τα .... (δεν θέλω σε καμία περίπτωση στην βγω καλα έκανες και τα πήρες είμαι σίγουρος θα κάνεις καλη πορεία με το ενυδρείο)

Έγινε επεξεργασία - σιαμεζος

Αν είναι ενήλικα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στο να μη τα ταίσεις για 10μέρες.

Αν είναι μικρά καλό είναι να βρεις μια ταίστρα. Η ταίστρα να μη ρίχνει την ποσότητα τροφής που συνήθως ταίζεις αλλά λίγο λιγότερη. Στο λέω σαν συμβουλή γιατί θα λείπεις και δεν θα μπορείς να κάνεις αλλαγές νερού.

Τα παραπάνω σου τα λέω υποθέτοντας ότι το φίλτρο είναι ώριμο και δεν έχεις τοξικότητες στο νερό.

Τις δύο ταΐστρες τις προτείνω επειδή εγώ το κάνω έτσι και δουλεύει για μένα τις βάζω να ρίχνουν όσο θα έριχνε η μία απλά για λόγους ασφάλειας μήπως κολλήσει κτλ. και με μία κάνεις την δουλεία σου. Το ups το είπα αν υπάρχει από κάποιον υπολογιστή πάλι για ασφάλεια μην υπάρξει μεγάλη διακοπή ρεύματος ή αλλαγή τάσης κτλ.

Ξεκίνα διάβασμα , πολύ διάβασμα,

εδώ στο θεματικό των δίσκων έχει πολύ ...ψωμί!

το ενυδρείο που απέκτησες είναι μια θαυμάσια αρχή για το μαγικό κόσμο των δίσκων :welcome:

αλλά χρειάζεται γνώσεις , τυπικότητα και υπομονή για να μην έχεις προβλήματα. :bigemo_harabe_net-64:

Τώρα για το διάστημα που θα φύγεις καλό είναι να περνά ένας άνθρωπος(αγγάρεψε τον φίλο που στο έδωσε ,αν μπορείς θα ήταν το ιδανικό) και να κοιτά το ενυδρείο και να ρίχνει και λίγο φαγητό

10 ημέρες μπορούν τα ψάρια να τρέφονται από την ταΐστρα, αν όμως για οποιοδήποτε λόγο πέσει το ρεύμα θα σταματήσουν τα φίλτρα αλλά η ταΐστρα θα συνεχίσει να ταΐζει που συνεπάγεται - Αμμωνία - καταστροφή

Έγινε επεξεργασία - south

Kαλησπερα φιλε μου.Αναφερεις''1 σκαλαρι,1 αγγελοψαρο''ειναι το ιδιο ψαρι,αρα εχεις 2.Καλο θα ηταν να κανεις καμμια μετρηση,μιας και το ενυδρειο ειναι φρεσκο και το φορτωσες προφανως αποτομα.Θα ελεγα ελαχιστο ταισμα,μην επιβαρυνεις το συστημα στην απουσια σου.Επισης σε θεματα συνθηκων και συνηθειων,σκαλαρια και δισκοι ειναι πολυ κοντα.Δεν υπαρχει επισης λογος να βουτας την τροφη καθε φορα στο σκορδοζουμο.

Θα πρεπει παντως να μας κανεις μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου,ωστε να εχουμε πληρη εικονα και να προχωρησει η συζητηση ευκολοτερα.

:)

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

δεν ξερω αν ολα ειναι οκ με το ενυδρειο σου,,,,ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ δισκοσυνθηκες,,,,,10 μερες ΔΕΝ ειναι τιποτα για ενα ενηλικο δισκο,,,αν ειναι μικρος εχεις θεμα μιας και θελουν συχνο ταισμα με καλες τροφες,,,,επειδη καθε μηνα περιπου απουσιαζω απο το σπιτι 5 ημερα θα σου προτεινα να μην κανεις κατι που δεν κανεις στην ρουτινα σου,,,,,π,χ,,,μια μερα πριν φυγεις μην τυχον και κανεις καμια αλχημεια με φιλτρα και και και,,,,μην δοκιμαζεις νεες τροφες και γενικα ακολουθησε την ρουτινα,,,,οσο ηταν μικρα εριξα ''μπαλακι'' στον αδερφο μου και την κοπελα μου,καθε μερα να πηγαινουν και να τα ταιζουν μιας και οι κατεψυγμενες δεν μπαινουν στην ταιστρα,,,,

ΠΡΟΣΟΧΗ βαλε ολα τα φιλτρα σε λειτουργια!!!!\Εχω συνολο 4,,2 2213,1 dolphin c700,1 εσωτερικο ,,και μου εχει τυχει να σπασει ενα κομματακι σιποραξ,,να κολησει στην φτερωτη του c 700,,να χαλασει το ενα 2213,,,και να εχει μεινει ενα 2213,,,,,,,,,,,,,,φαντασου τι καταστροφη θα παθαινα αν δεν δουλευαν ολα,,οσο μειωνεις του κινδυνους,μειωνεις την πιθανοτητα να γυρισεις σπιτι και να δεις την καταστροφη

• 1 month later...

προσοχη κ με τις ταιστρες..............καποιες κολλανε!......για φαντασου το!!.......καποιος θα ταν καλο νατις ελεγχει!!!!!!

τελικα τι εγινε????????περιμενουμε νεα,,,,,,το πασχα οι δικοι μου θα μεινουνε καμια δεκαρια μερες μονοι,,,,

τελικα τι εγινε????????περιμενουμε νεα,,,,,,το πασχα οι δικοι μου θα μεινουνε καμια δεκαρια μερες μονοι,,,,

Κανενα προβλημα οι 10 μερες,κατα το παρελθον τους εχω αφησει για πολυ μεγαλυτερο διαστημα ολομοναχους... :D

Αληθεια,τι εγινε τελικα με το θεμα μας;

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...