Jump to content

Στησιμο Νεου Ενυδρειου Με Guppies Και Τι Αλλο?????

sailor247

Recommended Posts

Καλησπερα!!!Ολοκληρωνοντας σιγα σιγα το στρωσιμο του ενυδρειου αναρωτιεμαι τι ψαρακια να βαλω.Σκεφτομαι αρχικα να βαλω ενα χαρεμι 1-3 guppies.Το ενυδρειο ειναι 96lt και θελω να το κανω κοινωνικο με οσο γινεται περισσοτερα ειδη ψαριων.Σαν παλαιοτεροι τι θα μου προτεινατε να βαλω?Ειμαι νεος στο χομπυ.

Ναύτη καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Τα λίτρα σου είναι κάπως περιορισμένα για πολλά πολλά αλλά θα σου πρότεινα αφού θέλεις, οριακα παντα, να βαλεις ακόμα ένα χαρεμακι με platy και τίποτε άλλο! Φρόντισε να βάλεις και αρκετά φυτακια για της γέννες σου και άρχισε το διάβασμα!

Εδώ είμαστε ότι χρειαστείς!

Τα ζωοτόκα όπως τα γκάπυ και τα πλάτυ που σου πρότεινε και ο φίλος πιο πάνω είναι έυκολα ψαράκια και με υπέροχα χρώματα :D Μπορείς νσ ξεκινήσεις με ένα χαρέμι απο αυτά, αλλά τα υπόλοιπα ψαράκια που θα βάλεις σιγά σιγά.

Δυστυχως ψωνισα πριν λαβω τις απαντησεις σας.Θελω να ακουσω γνωμες για την συνθεση μου.6 guppies(η μια εγγυος),1 red eye,1 cherry barb,1 γλυφτη για τις αλγες και ενα ψαρι ακτινογραφια

1.αυτα που πειρες μονα τους πανε σε κοπαδια αν θυμαμαι καλα ...

2.το red eye ειναι διαβολος τρωει τα μικρα !!

3.ειναι αρκετα για τα λιτρα σου .

Η ακτινογραφία που λές είναι το ghost catfish το οποίο πάει σε κοπάδια και όχι 1 που έχεις:http://www.google.gr/search?tbm=isch&hl=el&source=hp&biw=1024&bih=643&q=ghost+catfish&gbv=2&oq=ghost+cat&aq=0&aqi=g1g-S2&aql=&gs_sm=1&gs_upl=1652l4186l0l6435l9l9l0l2l2l0l141l888l0.7l7l0&gs_l=img.1.0.0j0i24l2.1652l4186l0l6435l9l9l0l2l2l0l141l888l0j7l7l0

Το Red eye πάει σε κοπάδια και όχι σε ένα που το έχεις εσύ,

Το sae γίνεται μεγάλο και θέλει πολλά λίτρα, υψηλές απαιτήσεις και πολύ αυαίσθητο

Kαι το Cherry barb Μαπίνει σε κοπάδι και όχι μόνο του!

Όλα αυτά που πήρες δεν μπαίνουν μεταξύ τους και επείσης δεν μπαίνουν με γκάπυ!!!!

Έπρεπε να κοιτάξεις τι σου γράφουν και να κάνεις έρευνα πριν αγοράσεις κάτι για το αν κάνει ή όχι!

Να ξέρεις ότι οι πετσοπάδες σου κρύβουν την αλήθεια για να πλουτίσουν, και επίσης για να σου ψοφήσει το ψάρι και να πάς να πάρεις άλλα τα οποία δεν θα ταιριάζουν τα οποία και αυτά θα ψοφήσουν με την σειρά τους και πάει λέγοντας! Δηλαδή 'ενας φαύβλος κύκλος!

Καλως όρισες.

Στα λιτρα του ενυδρείου σου έχεις πολλες επιλογες και θα μπορεις στο μελλον να αλλαξεις τις συνθέσεις των ψαριων με πολλες επιλογές!

Για τώρα θα σου προτεινα να αρχισεις με ζωοτόκα. Τα οποια είναι Xiphophorus helleri, platy, molly και τελευταία τα gyppy. Τα βάζω τελευταία και σαν επιλογή μιας και ο βαθμος θνησιμότητας τους είναι μεγάλος για διαφορους λόγους.

Εαν μπορεις να βρεις τα παραπανω απο καποια αγγελία απο χομπιστα να το προτιμίσεις απ'το να τα αγοράσεις απο καποιο μαγαζί.

Τωρα για τα ψαρακια που εχεις ίδη αγοράσει, καλο θα ήταν να κρατουσες μόνο τα ζωοτόκα και τα υπόλοιπα να τα γυρνούσες πίσω ανταλάζοντας τα με ζωοτοκα πάλι.

Γιατι;

Το νερό τις Ελλαδας είναι σκληρό (υψηλες τιμές σε pH, kH & gH) και τα ψαρακια που διαλεξες (περαν των γκαπι) ζουν σε μαλακότερα νερά και δεν θα πανε καλα στο δικο σου ενυδρείο μιας και δεν επεξεργαζεσε το νερό για να μειωσεις τις σκληροτητες του.

Περαν αυτού. Ο γλυφτης που λες δεν γνωρίζουμε το μεγεθος ή το είδος του αλλα οι περισσοτεροι μεγαλόνουν σε βαθμο που δεν θα μπορουν να κινουνται καθόλου στο ενυδρείο σου. Τα red eye (tetra?) είναι κοπαδόψαρο και ζουν σε μεγαλους αριθμους στη φυση. Εαν το αφήσεις μονο του, και με τις λαθος συνθηκες που τώρα έχεις θα είναι μονίμος σε κατασταση στρες και αυτό θα αποδυναμώσει το ψάρι και θα το κάνει ευαλοτο σε ασθένειες ή ακομη θα οδηγισει και σε θάνατο.

Το ίδιο ισχυει και για το barb.

Για το glassfish δεν γνωρίζω παραπάνω να σου πω.

Στην επομενη αγορά σου θα σου προτεινα να κανεις το εξης. Πας στο πετ σοπ τις επιλογής σου, κοιτας ποιο ψαρι σου αρέσει αλλα δεν το αγοράζεις. Μαθενεις το ονομα του και πας σπιτι διαβαζοντας στο ιντερνετ τις απαιτήσεις που έχει,, εαν μπορεις να τις καλυψεις τοτε προχωράς σε αγορά.

Υπαρχουν πολλες επιλογές αλλα υπαρχουν και αντιστοιχες απαιτησεις για καθε ψαρακι. Δες ποιες εισαι προθυμος να καλυψεις με τις απαραιτητες ενεργειες.

Ελπιζω να μην κουρασα

Φιλικά

Γιωργος.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!προσπαθω σιγα σιγα να διορθωσω καποια απο τα λαθη μου.κανονισα να παω πισω το cherry barb,το red eye και την ακτινογραφια και να παρω ξιφοφορους.Ο γλυφτης αποτι μου ειπαν εδω ειναι cae gold αλλα μου αρεσει παρα πολυ και σκεφτομαι να τον κρατησω.Επισης αγορασα ενα apple snail και μια θυληκια ξιφοφορο καθως και ενα φυτο rotala rotundifolia ωστε να αρχισω σιγα σιγα να βαζω και φυτα μεσα για καλυτερο περιβαλλον για τα ψαρακια μου και για να εχουν καπου να κρυβονται τα μωρα guppies καθως η μια ειναι εγγυος.Δυστυχως δεν βρηκα να αγορασω κερατοφυλλο

Έγινε επεξεργασία - sailor247

Πολύ καλά κάνεις και διορθώνεισ τα όποια λάθη κάνεις τώρα στην αρχή, για να μπορείς σε βάθος χρόνου να απολαμβάνεις ένα όμορφο και υγιές ενυδρείο. Αυτός είναι και ο σκοπός των φόρουμ και οι συμβουλές μεταξύ των μελών.

Σε ότι αφορά το ενυδρείο σου, θα σου πρότεινα να βγάλεις και τον cae, για τον πολύ απλό λόγο πως γίνεται 28 εκατοστά και όπως καταλαβαίνεις δεν κάνει για το ενυδρείο σου.

Για το apple snail καλά έκανες και πήρες. Σε ότι αφορά τα φυτά, μπορείς να βάλεις μια αγγελία πως ζητάς κερατόφυλλο, καμιά βαλισνέρια, ανούμπια, egeria densa και γενικά εύκολα φυτάκια να γεμίσεις το ενυδρείο σου σιγά σιγά. Όλο και κάποιος φίλος χομπίστας θα έχει κλαδέματα να σου δώσει. Αλήθεια, τι φωτισμό έχει το ενυδρείο σου?

Πολύ καλά κάνεις και διορθώνεισ τα όποια λάθη κάνεις τώρα στην αρχή, για να μπορείς σε βάθος χρόνου να απολαμβάνεις ένα όμορφο και υγιές ενυδρείο. Αυτός είναι και ο σκοπός των φόρουμ και οι συμβουλές μεταξύ των μελών.

Σε ότι αφορά το ενυδρείο σου, θα σου πρότεινα να βγάλεις και τον cae, για τον πολύ απλό λόγο πως γίνεται 28 εκατοστά και όπως καταλαβαίνεις δεν κάνει για το ενυδρείο σου.

Για το apple snail καλά έκανες και πήρες. Σε ότι αφορά τα φυτά, μπορείς να βάλεις μια αγγελία πως ζητάς κερατόφυλλο, καμιά βαλισνέρια, ανούμπια, egeria densa και γενικά εύκολα φυτάκια να γεμίσεις το ενυδρείο σου σιγά σιγά. Όλο και κάποιος φίλος χομπίστας θα έχει κλαδέματα να σου δώσει. Αλήθεια, τι φωτισμό έχει το ενυδρείο σου?

Εχει μια λαμπα 20W sun glow

τελικα δεν ξερω αν το ενυδρειο μου ειναι 96 η 112 λτ.οι διαστασεις του ειναι 80χ35χ40.ο petshopas μου το πουλησε για 96αρι

τελικα δεν ξερω αν το ενυδρειο μου ειναι 96 η 112 λτ.οι διαστασεις του ειναι 80χ35χ40.ο petshopas μου το πουλησε για 96αρι

Ο πολλαπλασιασμός βγάζει 112 αλλά ίσως τα καθαρά να είναι 96.

μη κάνεις τα λάθη που κάναμε όλοι μας, το χόμπι μας για να χαρούμε το αποτέλεσμα , θέλει υπομονή και όχι βιασύνη .έπρεπε να ξεκινήσεις από τα φυτά, τα ξύλα και τις πέτρες και μετά να σκέφτεσαι για ψάρια, για μένα σε αυτά τα λίτρα πρέπει να έχεις 1 είδος ζωοτόκα διότι θα έχεις και γέννες.Βάλε μπόλικο κερατόφυλλο και εύκολα φυτά και θα είσαι μια χαρά. καλή συνέχεια..............

μη κάνεις τα λάθη που κάναμε όλοι μας, το χόμπι μας για να χαρούμε το αποτέλεσμα , θέλει υπομονή και όχι βιασύνη .έπρεπε να ξεκινήσεις από τα φυτά, τα ξύλα και τις πέτρες και μετά να σκέφτεσαι για ψάρια, για μένα σε αυτά τα λίτρα πρέπει να έχεις 1 είδος ζωοτόκα διότι θα έχεις και γέννες.Βάλε μπόλικο κερατόφυλλο και εύκολα φυτά και θα είσαι μια χαρά. καλή συνέχεια..............

Αυτο προσπαθω να κανω τωρα.Βεβαια ψαχνω κερατοφυλλο και δεν μπορω να βρω πουθενα.εχω ρωτησει σε petshops,εβαλα και εδω αγγελια αλλα τιποτα.Πετρες εβαλα μερικες μεσα(λαβα).Τα ψαρια τωρα που αλλαξα καποια που δεν ηταν ζωοτοκα φαινονται μια χαρα μαζι εκτος απο τo black molly που πηρα και ενοχλει τα υπολοιπα

Αυτο προσπαθω να κανω τωρα.Βεβαια ψαχνω κερατοφυλλο και δεν μπορω να βρω πουθενα.εχω ρωτησει σε petshops,εβαλα και εδω αγγελια αλλα τιποτα.Πετρες εβαλα μερικες μεσα(λαβα).Τα ψαρια τωρα που αλλαξα καποια που δεν ηταν ζωοτοκα φαινονται μια χαρα μαζι εκτος απο τo black molly που πηρα και ενοχλει τα υπολοιπα

Ευτυχως ηρεμησε και το black molly!!!!Εχει παψει να ενοχλει τα υπολοιπα και εχει ηρεμησει το ενυδρειο.Την πρωτη μερα ομως που το πηρα τρομαξα πολυ!!

οταν μπόρεσης βάλε μια φώτο να δούμε πως το εχησ φτιάξη το ενιδρύω σου

οταν μπόρεσης βάλε μια φώτο να δούμε πως το εχησ φτιάξη το ενιδρύω σου

Αυτη την στιγμη το ενυδρειο ειναι ετσι.περιμενω νεα αληθινα φυτα και ψαχνω υποστρωμα ωστε να αντικαταστησω τα ψευτικα.Ηφωτο βεβαια ειναι απο κινητο και δεν εχει καλη ποιοτητα

post-49179-0-76639200-1330983910_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - sailor247

Θα σου προτείνω κάτι.

Βάλε κι΄ άλλο νερό.

Γύρισε το φίλτρο σου ώστε να χτυπάει την μεγάλη πλευρά του ενυδρείου.

Ανέβασέ το πιό πάνω ώστε να κάνει ελφριά ανατάραξη στην επιφάνεια και βγάλε τον αέρα.

Βάλε στην αφίσα σου λίγο λάδι και κόλλησέ την καλύτερα.

Για πιό αισθητικό αποέλεσμα. :rolleyes: :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...