Jump to content

Απορίες Σχετικά Με Απαιτήσεις Φωτισμού Σε Ενδυρείο Με Χρυσόψαρα

advent

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα άρχισα το στρώσιμο του νέου ενυδρείου μου με διαστάσεις 80χ40χ40. Θα φιλοξενηθούν χρυσόψαρα και το ντεκόρ περιλαμβάνει περισσότερο χαλίκι (με πλειοψηφία χρωματισμού: κοκκινωπό) και λιγότερο βότσαλο ποταμίσιο (με πλειοψηφία χρωματισμού: μαύρο,γκρι).Επίσης, 2 μεγάλες πέτρες στο κέντρο και 3 κομμάτια ξύλα ποταμίσια.Σκέφτομαι να μπούν ανθεκτικά φυτά που θα αντέξουν στην λαιμαργία των χρυσόψαρων και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στην συντήρησή τους.

Σκέφτομαι να βάλω led φωτισμό και η απορίες μου είναι οι εξής: Πόσα lumen χρειάζονται τα χρυσόψαρα,πόσα kelvin τα φυτά,και τι με καλύπτει απο τύπο φωτισμού (cool white,warm white, κάποιον ερυθρό φωτισμό;;).

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Κανείς που να γνωρίζει;;

Τι χρυσόψαρα θες να βάλεις?

Αν βάλεις φυτά βάλε ανούμπιες που είναι σκληροτράχηλο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και φωτισμούς!

Τα ξύλα τι προεργασία τα έκανες για να τα βάλεις μεσα?

Και πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο?

Θα μπουν χρυσόψαρα common και comet.Τα ξύλα πέρασαν από αρκετά περάσματα βραστό νερό πριν μπουν στο ενυδρείο.Το ενυδρείο στρώνεται μόλις 1 μέρα.Οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορώ να δώσω ας ζητηθεί.

Απο μετρήσεις έχεις προμηθευτεί και αν ναι ποιές?

Σε πληροφορώ πάντως οτι 2,3 χρυσόψαρα μπορείς να βάλεις!

Για τον αριθμό γνωρίζω οτι μπορούν να μπουν μέχρι 3 άντε 4 με επιπλέον φίλτρανση.Τεστ δεν έκανα ακόμα.Έριξα μερικές σπιρουλίνες ώστε να παραχθεί αμμωνία.Τα τεστ που έχω είναι: ph,gh,kh,No2,No3,Nh4-Nh3.Θα αρχίσω απο αύριο μεθαύριο ίσως ώστε να παρακολουθήσω τον κύκλο του αζώτου.Σχετικά με τον φωτισμό γνωρίζεις τι χρειάζομαι;;

Προτείνω να ξεκινήσεις πρώτα από τι ακριβώς φυτά θα βάλεις ή σχεδιάζεις να βάλεις. Αν είναι για βαλισνέριες ή ανούμπιες δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα.

Με 2 - 3 σειρές λεντάκια λευκού φωτός (λεντοταινία) απλά αλλά αδιάβροχα θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και χωρίς πολλά έξοδα.

Τώρα εάν θες να τ οσυνεχίσεις με εχινόδορους κλπ μάλλον θα πρέπει να το ψάξεις περισσότερο....

Πιστεύω πάντως πως η πρώτη λύση θα σου είναι μια χαρά.

Συμβουλή μου,,,,μην βιάζεσαι.....

Καλή συνέχεια

Δεν πρόκειται να βάλω τίποτα παραπάνω απ' όσα ανέφερες..Αν κάποιος γνωρίζει και συγκεκριμένα lumen θα με διαφωτίσει διότι θα μπουν και ανεμιστήρες στο καπάκι οπότε δεν έχω και άφθονο χώρο.Επίσης δεν θέλω να είναι πολύ έντονο και υπάρχει πρόβλημα με τα μάτια των χρυσόψαρων ή πρόβλημα με στρες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...