Jump to content

Purple Up Και Blue Tuxedo

vales_red

Recommended Posts

Purple Up has a unique dual method approach to coralline algae acceleration:

Ionic calcium—Immediately raises dissolved calcium levels in your aquarium water.

Ten micron aragonite—targets the live rock surface, where it dissolves in situ (in place), delivering calcium, strontium, magnesium and carbonate right where it is needed.

Features:

Iodine Replenishment: PurpleUp replenishes iodine, an essential element for coralline algae tissues that quickly becomes depleted in closed systems.

Easy to use. One bottle of Purple Up replaces the typical multi-product recipe for successful coralline algae growth favored by advanced aquarists.

Contains Super Sea Calcium, a natural calicum derived from pristine tropical ocean.

Η εταιρία δεν αποκαλήπτει την σύνθεση του.Η δική μου γνώμη είναι απλά να κρατάς σταθερές τιμές KH,Mg,Ca.Δεν είναι το μαγικό ματζούνι που θα το ρίξεις και θα γεμίσεις ροζ άλγη.Και να σας πω και κάτι άλλο ναι είναι ωραία και δείχνει ισορροπία στον ύφαλο αλλά ποιος δεν βαριέται να την βγάζει απο τα τζάμια? πψς και πως θελω να βγαλω...πιστεψε με δεν εχω καθολου. :bigemo_harabe_net-88:

Έγινε επεξεργασία - pantherdim

Χρήστο δεν έχει σπόρια απο ροζ άλγη.Άκουσε λίγο.Κλείσε σκίμερ,φίλτρα και άσε μόνο κυκλοφοριτές για καμιά ώρα.Πρέπει να τρίψεις ένα βράχο μπόλι που να έχει ρόζ άλγη.Ο έντονος φωτισμός περιορίζει την ανάπτυξη της.Ενα ρεφιούτσιουμ που έιχα με φωτισμό χάλια(λάμπα 12watt γραφείου) είχε γεμίσει.Επίσης η χρήση UV περιορίζει την ανάπτυξη της.Παλιά τα θαλασσινά (10 χρόνια πρίν)μόλις ωρίμαζαν γεμίζαν ρόζ άλγη μόνο με νεράκι και αλάτι.Ο Βαλεντίνος που έχει το πρόβλημα πρώτα hair algae,μετά cyano,μετά bubble,και τώρα ο αχινός τρώει την άλγη...ειλικρινά εχω μπερδέψει τα μπούτια μου.Κάνε κανα ευχέλαιο παλικάρι μου.Τα πράγματα είναι απλά.Κάθε δράση προκαλεί αντίδραση και όλα είναι μια αλυσίδα.Οσο πιο απλά γίνεται.Χωρίς μεγάλες δραστικές αλλαγές.Αυτές συνήθως φέρνουν άλλο πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

χμμ.. οποτε φιλε αλεξ τι πιστευεις με αυτες της τιμες που εχω,τι αλλαγες μπορω να κανω για να παω καλυτερα?

Ca 440 με salifert

Mg 1420 <------- Πρέπει να πέσει στα 1300-1350.Γαρίδες και τα σαλιγκάρια δεν σηκώνουν τέτοιο μαγνήσιο.

Kh 8,5 με elos

P4 0,1 με api

Ph μετράς?Αυτό είναι το τόπικ του Βαλέ.Καλήτερα άνοιξε άλλο θέμα.

Ca 440 με salifert

Mg 1420 <------- Πρέπει να πέσει στα 1300-1350.Γαρίδες και τα σαλιγκάρια δεν σηκώνουν τέτοιο μαγνήσιο.

Kh 8,5 με elos

P4 0,1 με api

Ph μετράς?ph μετραω με ηλεκτρονικο ρεφακτρομετρο. Καλήτερα άνοιξε άλλο θέμα.Θεμα προς τι να ανοιξω ???? ^_^ δεν καταλαβενω. Απλα την αποψη μου ειπα.

Έγινε επεξεργασία - pantherdim

Χρήστο δεν έχει σπόρια απο ροζ άλγη.Άκουσε λίγο.Κλείσε σκίμερ,φίλτρα και άσε μόνο κυκλοφοριτές για καμιά ώρα.Πρέπει να τρίψεις ένα βράχο μπόλι που να έχει ρόζ άλγη.Ο έντονος φωτισμός περιορίζει την ανάπτυξη της.Ενα ρεφιούτσιουμ που έιχα με φωτισμό χάλια(λάμπα 12watt γραφείου) είχε γεμίσει.Επίσης η χρήση UV περιορίζει την ανάπτυξη της.Παλιά τα θαλασσινά (10 χρόνια πρίν)μόλις ωρίμαζαν γεμίζαν ρόζ άλγη μόνο με νεράκι και αλάτι.Ο Βαλεντίνος που έχει το πρόβλημα πρώτα hair algae,μετά cyano,μετά bubble,και τώρα ο αχινός τρώει την άλγη...ειλικρινά εχω μπερδέψει τα μπούτια μου.Κάνε κανα ευχέλαιο παλικάρι μου.Τα πράγματα είναι απλά.Κάθε δράση προκαλεί αντίδραση και όλα είναι μια αλυσίδα.Οσο πιο απλά γίνεται.Χωρίς μεγάλες δραστικές αλλαγές.Αυτές συνήθως φέρνουν άλλο πρόβλημα.

Αλεξ μετα απο πολυ καιρο πιστευω πως τα πραγματα πηγαινουν πολυ καλα,,,κι αυτο φαινεται κυριως απο τα κοραλια που ειναι τουμπανο...Δεν εχω προβλημα αλγης πλεον, ο αχινος και η σαλιαρα κανουν τη δουλεια τους...απλα για να μην φαινεται ο βραχος ξημενος και ροζ ειπα να ριξω αυτο το σκευασμα...

Τι ηταν το πιο δραστικο πραμα που εκανα?! Απλα σταματησα να βαζω χερια μεσα! Εβδομαδιαιες αλλαγες (+2 απο θαλασσα) και λιγη τυχη...

Δλδ Αλεξ, προτεινεις τη χρηση του purple up...αλλα με συναιση και προσοχη...και ελεγχο παραμετρων...

Ναι με προσοχή.Βάζε την μισή δόση απο όσο λέει την δουλειά σου θα την κάνεις.Αυτο που δεν γνωρίζω είναι αν όντως την τρώει ή την ξύνει.Αν συμβαίνει το 2ο θα βαρεθείς να καθαρίζεις ροζ άλγη απο δω και πέρα.Σκέψου και το κόστος.Είναι που είναι ακριβό το χόμπι,μας το κάνουν ακόμα πιο ακριβό με όλα αυτά τα πρόσθετα που κάνουν μαγικά και δεν μας λένε τι είναι.πχ διάβασα ένας Αμερικάνος που έβαλε αραγωνίτη σε ένα μπουκάλι και τον έκανε φραπέ.Είχε λέει τα ίδια αποτελέσματα.Σούπερ θαλασσινό ασβέστιο που τρέφει τον βράχο... Αν όντως είναι κάτι τόσο απλό μιλάμε για τεράστιο κέρδος.Μια αυτό το προϊόν μία ο `ζωντανός` αραγωνίτης και έτσι έγινε μεγάλη και γνωστή η carib sea(που υπάρχει απο το 72`).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...