vales_red 27 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα παιδια και καλη Σαρακοστη! Ειχα ενα θεμα με την τριχοειδη αλγη εδω και πολυ καιρο...και μετα απο πολυ ψαξιμο, ειπα να δοκιμασω και τον αχινο Blue Tuxedo..Ο οποιος μου εχει καθαρισει τα παντα μεσα στο ενυδρειο μου! Απλα το κακο ειναι οτι απο οπου περναει εκτος απο την αλγη τρωει και την κοραλινη, με αποτελεσμα μερικα βραχια να εχουν ροζισει απο πανω, απο εκει που ηταν βαθυ μπορντω... Και σκεφτηκα να ριχνω λιγο purple up καθε τοσο, ωστε να δημιουργειται απο πισω καινουρια κοραλλινη.... Το εχετε δοκιμασει? Τι προτεινετε? Ενδειξεις/αντενδειξεις? Προσπαθησα να ταισω τον αχινο με αποξηραμενα φυκια αυτα που δινω και στο blue tang...τα βαζω κοντα του με την βεντουζα αλλα αφου τα φαει συνεχιζει για τα βραχια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantherdim 27 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 καλημερα φιλε μου και καλη Σαρακοστη. το ιδιο θεμα εχω και εγω ακριβως αλλα με την διαφορα δεν ειχα παρα πολυ κοραλινη. οποτε εδω και 1 μηνα χρησιμοποιω μερα παρα μερα της carib see purple up απο 7,5 περιπου ml Δεν εχω αντιμετοπισει προβλημα εως τωρα. οι μετρησεις μου βγαινουν κομπλε. αν και μαγνησιο και ασβεστιο ριχνω τωρα μια φορα την εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 27 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Σου τρωει ολες τις αλγες, και κυανο δηλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Σου τρωει ολες τις αλγες, και κυανο δηλ? Το κυανο δεν νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Όλα αυτά τα σκευάσματα για την κοραλλίνη ανεβάζουν αλκαλικότητα και ασβέστιο και θα πρέπει να δοθεί προσοχή, ειδικά αν κάποιος χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και άλλα βοηθήματα για αυτά τα στοιχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 27 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Ακριβώς.Το αναφέρει και στις οδηγίες χρήσεως. Check calcium levels regularly (Ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα ασβεστίου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantherdim 27 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Της αλγες μου της τρωει επεισης και απο κοραλινη δεν παει πισω,,τρωει και απο εκει. Αλκαλικοτητα και ασβεστιο μου τα ανεβαζει βεβαια οπως ειπα δεν ριχνω τιποτα αλλο μαζι παρα μονο καθε εβδομαδα .και ανα εβδομαδα μετρησεις να δω που ειμαι. Αν εχω δει διαφορα? εχω δει. αποτελεσματα υπαρχουν και ειναι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 27 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί να μη χρησιμοποιήσεις κανονικά συμπληρώματα σκληρότητας, ασβεστίου και μαγνησίου? Αυτά τα all-in-on προιόντα νομίζω ότι χαλάνε την ισορροποία. Καλύτερα να συμπληρώνεις μεμονομένα για να ξέρεις τι κάνεις. Εξάλλου έχω μια καχυποψία αν όντως ανεβάζουν αλκαλικότητα και ασβέστιο. Λογικά αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #9 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Προσθετα δεν χρησιμοποιουσα ποτε για ασβεστιο και μαγνησιο... Εβδομαδιαιες αλλαγες κανω και τα νουμερα μου ειναι φυσιολογικα... κυανο δεν τον εχω δει να τρωει, δεν εχω να πω την αληθεια, αλλα μπορω να πω με βεβαιωτητα οτι εχει φαει το 70-80% απο bubble algae... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 27 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Οι αλλαγές νερού καλό είναι να γίνονται. Αλλά γνώμη μου είναι ότι δεν αρκούν για να κρατούν της τιμές. Είναι απλά μαθηματικά αν το σκεφτείς. Πες πως έχεις κατανάλωση ασβεστίου 10ppm την εβδομάδα. Κάνεις κάθε εβδομάδα αλλάγή 50%. Σε 6μήνες παρόλο που κάνεις 50% αλλαγή εβδομαδιαίως θα είσαι μείον 55ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Εξαρταται παντα απο τις απαιτησεις του συστηματος σου...δηλαδη αν φιλοξενεις δυσκολα κοραλια που απορροφουν πολλα συστατικα...πχ SPS Clams κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 27 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Ναι αλλά η κοραλλίνη λόγου γρήγορης ανάπτυξεις και διασπορά του στο ενυδρείο είναι πρώτος στην λίστα κατανάλωσης στοιχείων Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #13 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο να πω την αληθεια δεν το ηξερα και δεν το φανταζομουν.... Δηλαδη σαν τελικη απαντηση προτεινετε να χρησιμοποιησω purple up για λιγο καιρο και να μετραω μερα παρα μερα τις παραμετρους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Μπορείς να αρχίσεις με την συνιστώμενη δοσολογία για τα λίτρα σου, αφού πρώτα δεις τι τιμές έχεις και κατά πόσο θα αυξηθούν με τη δόση που θα βάλεις. Μέρα παρά μέρα είναι υπερβολή, αλλά μέχρι να βρεις τον μπούσουλα και την ισορροπία δοσολογίας / τιμών κάνε τεστ 2 φορές την εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #15 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη να μετρησω τιμες ασβεστιου και Kh πριν βαλω την συνιστωμενη δοσολογια, και μετα που θα προσθεσω τη δοσολογια κανα 3ωρο να ξαναμετρησω Κh και Ασβεστιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Ναι κάπως έτσι.. να δεις όμως τις τωρινές σου τιμές και πόσο θα αυξηθούν αν θα βάλεις το ζουμί.... είτε την κανονική είτε σε μισή δόση αν χρειαστεί, ώστε να είναι οι τιμές σου δε "φυσιολογικά" όρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 28 Φεβρουαρίου 2012 #17 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Λόγου χημείας δεν γίνεται ένα προιόν να σου ανεβάσει ασβέστιο και αλκαλικότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Φεβρουαρίου 2012 #18 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Λόγου χημείας δεν γίνεται ένα προιόν να σου ανεβάσει ασβέστιο και αλκαλικότητα. Δεν το διατύπωσα σωστά.... κάποια ανεβάζουν την αλκαλικότητα, κάποια άλλα το ασβέστιο. Π.χ. το Coralline Gro της Red Sea, λέει ότι αυξάνει και τα επίπεδα Καλλίου και Σιδήρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 28 Φεβρουαρίου 2012 #19 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Διορθώσετε με αν κάνω λάθος. Η κοραλινη είναι είδος αλγης Το purple up την βοηθά την κοραλινη να αναπτυχθεί, Μήπως βοηθά έτσι και την αλγη να αναπτυχθεί ; Δε θέλω να πω ότι οποίος το κάνει χρησει θα φουντώσει στην στην αλγη, αλλα σε ένα όχι ώριμο ενυδρειο ή να έχει ένα θεματάκι με την αλγη , δεν θα παρατείνει ή να διόγκωση το πρόβλημα της αλγης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Φεβρουαρίου 2012 #20 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Περιέχει ασβέστιο και ιώδιο σε ισορροπημένη μορφή.Οπότε καλό είναι να τα τσεκάρεις και τα 2.Δεν δημιουργεί την ρόζ άλγη απλά την τροφοδοτεί αρκεί να υπάρχει μέσα στο ενυδρείο και να μήν είναι νεκρός βράχος.Ενας παλιός παππούς του φόρουμ κάποτε πριν χρόνια είχε γράψει οτι για να αυξήσεις την ροζ άλγη αρκεί να ρίχνεις πού και που στρόνδιο να φροντίζεις το νερό σου και να εχεις υπομονή.Είχε δίκιο και αυτην την συνταγή την ακολουθώ πιστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 28 Φεβρουαρίου 2012 #21 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Στην πραγματικότητα το PurpleUp επιρεάζει με αύξηση το K2O (κάλιο), Ca, Sr (στρόντιο) και Mg. Δεν περιέχει κάτι το οποίο να αυξάνει το ιώδιο. bababrilios, η Kent αναφέρει πως το προιόν της βοηθά την ανάπτυξη μακροάλγης. Αυτό που βοηθά την πρασινοειδές άλγη είναι το κάλιο που περιέχει. Δεν βλέπω κάτι άλλο στα συστατικά της το οποίο μπορεί να βοηθήσει την άλγη. Μειονέκτημα χρήσης του PurpleUp βλέπω μόνο δύο. Πρώτον, αυξάνει μαζί 4 διαφορετικά στοιχεία-ιχνοστοιχεία. Μπορεί να έχεις καλά επίπεδα K2O αλλά να ρίχνεις για να ανεβάσεις Ca. Το Κ2Ο θα ανεβεί σε υψηλά επίπεδα (αν και δύσκολο μιας και είναι πολύ ελαφρύ και θέλει μεγάλες ποσότητες). Δεύτερον, χρησιμοποιόντας μόνο το PurpleUp για αναπλήρωση ασβεστίου θα ρίξει την αλκαλικότητα (kH). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantherdim 28 Φεβρουαρίου 2012 #22 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Το purple up της carib see το χρησιμοποιω σχεδον ενα μηνα τωρα. στα αποτελεσματα που εχω κανει εως τωρα ειναι. ¨σε ενυδρειο 350 λιτρα μικτα, ανα 2 μερες ριχνω το purple up. ανα 5 μερες ριχνω ca σε υγρο για τα λιτρα μου, και σχεδον καθε εβδομαδα μαγνησιο. τα αποτελεσματα που μου δειχνει το ενυδρειο ειναι τα εξης, Εχω αρχισει και βγαζω κοραλινη σε νεκρα σημεια του βραχου και αρκετη μπορω να πω.Την ριχνω οταν γινετε η δυση με μπλε φωτισμο.(καπου το εχω διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που.) απο τεστ που κανω στην επομενη μερα ειναι τα εξης..και αυτο γινεται και μια φορα την εβδομαδα Ca 440 με salifert Mg 1420 με salifert Kh 8,5 με elos P4 0,1 με api πιστευω με την χρηση που κανω να ειναι οικανοποιητικες οι τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 28 Φεβρουαρίου 2012 #23 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 * Τα περισσότερα που έγραψα μάλλον δεν ισχύουν γιατί μπέρδευψα το PurpleUp με το αντίστοιχο της Κent. Τι γράφει σαν συστατικά πάνω στην συσκευασία το PurpleUp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Φεβρουαρίου 2012 #24 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Purple Up has a unique dual method approach to coralline algae acceleration: Ionic calcium—Immediately raises dissolved calcium levels in your aquarium water. Ten micron aragonite—targets the live rock surface, where it dissolves in situ (in place), delivering calcium, strontium, magnesium and carbonate right where it is needed. Features: Iodine Replenishment: PurpleUp replenishes iodine, an essential element for coralline algae tissues that quickly becomes depleted in closed systems. Easy to use. One bottle of Purple Up replaces the typical multi-product recipe for successful coralline algae growth favored by advanced aquarists. Contains Super Sea Calcium, a natural calicum derived from pristine tropical ocean. Η εταιρία δεν αποκαλήπτει την σύνθεση του.Η δική μου γνώμη είναι απλά να κρατάς σταθερές τιμές KH,Mg,Ca.Δεν είναι το μαγικό ματζούνι που θα το ρίξεις και θα γεμίσεις ροζ άλγη.Και να σας πω και κάτι άλλο ναι είναι ωραία και δείχνει ισορροπία στον ύφαλο αλλά ποιος δεν βαριέται να την βγάζει απο τα τζάμια? Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantherdim 28 Φεβρουαρίου 2012 #25 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Shake well before use! Add 1 capful (5ml) per 50 gallons no more than once daily. Place in the sump, near a powerhead outlet, or any high flow area of the system for rapid dispersal. Purple uptm will cause some temporary cloudiness. Check calcium levels regularly. Adjust dosage of purple uptm to maintain calcium levels between 380 ppm and 420 ppm (380 mg/l to 420 mg/l). Do not exceed 420 ppm on a regular basis or significant precipitation will occur. (important! Wait at least 1 hour after using purple up to test calcium levels or erroneously high calcium levels may be indicated.) Factors for best coralline algae growth: *purple-up™ does not contain coralline algae. Some living coralline algae must already be living on rocks or aquarium glass. *high dissolved phosphate levels inhibit the growth of coralline algae (and corals) and favors the growth of nuisance algaes. Check phosphate levels and use phos-buster™ or other products to lower phosphate levels if necessary. *carbonate hardness levels should be maintained at natural seawater levels 2-2.5 meq/l or higher. *high nitrogeneous waste levels encourage nuisance algae growth, keep nitrogenous waste levels in check. *keep ph in the range of normal seawater (8.2). *light spectrum in the range of 5500ok or higher favors the growth of coralline algae. *grazing animals such as snails, tangs and reef friendly hermit crabs encourgae coralline algae by consuming competing fast growing nuisance algaes. *coralline algaes have a life cycle that determines the speed of formation of new colonies. Different species of coralline algaes may grow at different rates. It is not unusual to take several months for pink and purple coralline algaes to reach rapid growth rates Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος