grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Εδώ και δυο μέρες έχω ένα θέμα με ένα σαλιγκάρι που αγορασα, πάει και κάθεται επάνω στο σαρκόφυτο που έχω και δε λέει να ξεκολλήσει, τι να κάνω για να φύγει και να μην μου χαλάσει το σαρκόφυτο; Παραθέτω φωτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Μήπως έχει το σαρκόφυτο κάποιο τραύμα και πάει το σαλιγκάρι? Έχεις προσέξει μήπως το έχει τραυματίσει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Όχι δεν το έχει τραυματίσει ούτε είχε κάποιο πρόβλημα το σαρκόφυτο, νομίζω ότι το βρήκε σαν χώρο ξεκούρασης, τώρα που το παρατηρώ όμως βλέπω ότι έχει ασπρίσει το σαρκόφυτο στις άκρες του, είναι απο την έλειψη φωτισμού ή απο το σαλιγκάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα. Γιατί δεν παίρνεις προσεκτικά το σαλιγκάρι να το βάλεις σε άλλο σημείο; Θα δεις και αν έχει κάνει ζημιά στο σαρκοφυτο. Εξάλλου όσο περνούν οι μέρες και το ενοχλεί το σαλιγκάρι,θα βγάλει πρόβλημα κάποια στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Το θέμα είναι ότι προσπάθησα να το ξεκολλησω και δεν έβγαινε, λίγο ακόμη να το τραβούσα θα το ξηλωνα μαζί με το σαρκοφυτο, θέλω αν κάποιος γνωρίζει να μου προτείνει ένα ασφαλή τρόπο για να το ξεκολλήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 27 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 στη φώτο φαίνεται το σαλιγκάρι να έχει σκεπάσει σχεδόν όλο το σαρκόφυτο .. αν είναι δυο μέρες σε αυτή τη θέση δε νομίζω οτι το κάνει για να ξεκουραστεί .. αλλά γιατί έχει βρει μεζέ .. προσπάθησε να ακουμπήσεις ένα παγάκι στη σάρκα του σαλιγκαριου .. η φόρα μια μάσκα του Πάγκαλου και κανε του μπουουουου!!! , δε μπορεί ,θα τρομάξει ..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 27 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 χα χα χα !!! +1 !!! Του Πάγκαλου , αλλα εαν δεν τρομάξει υπάρχουν ένα σωρό να διαλέξεις ... Δεν ξέρω όμως εαν ειναι reef safe μέθοδος ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Φόρεσα μια της Μέρκελ και έφυγε βολίδα, το έβγαλα το σαλιγκαρι πάνω από το σαρκοφυτο βγάζοντας το μαζί με τον βράχο έξω από το νερό, το γύρισα ανάποδα και το τράβηξα σιγά σιγά, το σαρκοφυτο έχει ασπρίσει σε κάποια σημεία στις άκρες του, μου το έκανε ζημιά αυτό; Όταν ήταν να το πάρω από το κατάστημα τον ρώτησα το πετσοπά αν θα υπάρξει πρόβλημα με τα κοράλλια ή τα ασπόνδυλα που έχω και μου απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τώρα άμα του το πάω αύριο και κάνω και φασαρία εγώ θα φταίω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 27 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 πιστεύω οτι το κοράλλι θα πάρει πάνω του σε λίγες μέρες , μόλις βρει την ησυχία του και καλές συνθήκες .. όσο για τον πετσοπά θα έλεγα να μη κάνεις θέμα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #10 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη δεν πειράζει, αρκεί να επανέλθει το σαρκόφυτο, όμως εκτός από την άλγη που τρώει υπάρχει περίπτωση να τρέφεται και με μαλακά κοράλλια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Φεβρουαρίου 2012 #11 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Γενικά κάποια σαλιγκάρια είναι παμφάγα και τρώνε νεκρούς οργανισμούς... ζωντανούς δεν νομίζω.... γιαυτό σε ρώτησα αν υπήρχε κάποια πληγή στο κοράλλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #12 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Όχι Βαγγέλη δεν υπήρχε κάποια πληγή επάνω του, ήταν σε άριστη κατάσταση αλλά μετά αυτό που έπαθε έχει γίνει χάλια, θα βάλω αύριο φωτό να το δεις πως είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Θα ανακάμψει ... ειναι σκυλιά τα σαρκοφυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #14 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Το ελπίζω, το έβαλα σε πιο ψηλό σημείο μήπως και δεν ξαναπάει το σαλιγκάρι να το ενοχλήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 23 Μαρτίου 2012 #15 Share 23 Μαρτίου 2012 το σαρκοφυτο μην το φοβάσαι. έχω ένα απο όταν ξεκίνησα το ενυδρείο. ψόφησαν τα πάντα γύρω του, έμεινε κλειστό για 20 μέρες μια αλλη φορά, κοπήκαν οι άκρες του και πέσανε κάτω . αν το δείς τώρα που έστρωσε το ενυδρείο είναι σαν να βγήκε μόλις απο την θάλασσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος