tsagos 26 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 26 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (Μ*Π*Υ): 110χ50χ70cm (10mm παχος) Συνολικά Λίτρα: 385 Βάση DIY Κάτοικοι του Ενυδρείου Ψάρια: 12 Pterophyllum Scallare, 9 Corydoras bronze, 11 Cardinals, 2 Ottociclus & 2 nanacara anomala Άλλα είδη: 2 Apple snails Διακόσμηση Ενυδρείου Φόντο: Κανένα Πέτρες: όχι Ξύλα: 2 mopani roots & mangroven Υπόστρωμα: Μπεζ άμμος Φυτα: Polysperma, echinodorus amazonicus, echinodorus bleheri, java fern, java moss, ceratopteris, valisineria gigantea campomba caroliana Φωτισμός Είδη φωτισμού: Over tank Λαπτηρες: 4 x 54w Διάρκεια φωτισμού: 8 ωρες Εξοπλισμός Ενυδρείου Φίλτρανση(Εξ.-Εσ. Φίλτρο/ Sump/ 'Άλλο: Εheim 2324 & Rena XP3 Θέρμανση/Θερμοκρασία (°C): 25 'Εξτρα Παροχές Παροχή CO2: 2ltr φιάλη 24/7 Ph controller: όχι Ψύξη: Καθόλου Αντίστροφη Όσμωση: 80% του συνολικού όγκου Παράμετροι Νερού pH: γυρο στο 7 (δεν διακρίνω στο τεστ) Γενικη Σκληροτητα: Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 4 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): <10 Φωσφορικά (Po4) Συντήρηση Αλλαγές νερού: 40% Κάθε κυριακή, αναπληρωση απο βρύση 1 φορα την εβδομάδα Φωτογραφίες: Το ενυδρείο είχε ξεκινήσει όταν ήμουν ανεργος και σκοπός ήταν να είναι όσο το δυνατον ποιο φτηνό γινόταν ! Ετσι, αναγκάστηκα (αλλο που δεν ήθελα.... ) να τα κανω όλα DIY. Αγορασα ενα μεταχειρισμένο ενυδρείο με τη βάση που βλέπετε απο αγγελία. Το φίλτρο απο τον ΜΠΟΚώστα σε πολυ φιλική τιμή συν ενα μπαλλαστ με λάμπες 39βατ. Κώστα σε ευχαριστώ παρα παρα πολυ ! Η γυναίκα ήθελε και παπουτσοθήκη οποτε τα συνδύασα φτιαχνωντας ραφάκια μέσα Και μια χάλια φωτογραφία απο την βάση τελιωμένη Τωρα ήρθε η ωρα να φτιαξω το φωτηστηκό του, το οποίο έγινε με 1 μπαλαστ 2χ39 βατ και λάμπες Grolux και απο κανάλι που μπαίνουν τα καλώδια Μετά απο αρκετό καιρό επιασα δουλειά και ήρθε η ώρα να το κάνω οπως ήθελα το ενυδρείο... Αγορασα δυκιλη φιάλη Co2, A/O, ενα σωστό φωτηστηκό και μπήκε και 2ο φίλτρο, το 2324 της eheim Το ενυδρείο Σήμερα Και μια φάτσα (την ώρα που καθαρίζει το φύλλο για τα αβγά που θα κάνει η σύζυγος ) Να ευχαριστήσω όλους σας που με βοηθήσατε είτε με φυτά είτε με εξοπλισμό, χωρίς εσάς δεν θα το κατάφερνα ΥΓ η ημ/νία στην κάμερα είναι μονίμως λάθος μιας και ξεχνάω παντα να την ρυθμήσω Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2012 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 26 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ όμορφο!Να το χαίρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 27 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Οταν φουντοσουν τα φυτα κιαλλο θα δειξει ακομα περισσοτερο βεβαια! Μια μαυρη αφισα στην πλατη (ή μπλε αν σου αρεσει) κρινεται απαραιτητη κατα την προσωπικη μου αποψη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 27 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Μ'αρέσει το ύψος του ενυδρείου. Θα το χαρούν τα ψάρια. Δεν ξέρω πόσο θα το χαρούν οι Καρδινάλιοι όταν μεγαλώσουν τα Αγγελόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Λες να έχω προβλημα Billy με τους καρδινάλιους? Η αληθεια είναι ότι οταν τους εβαλα το μετάνιωσα λίγο.... Το ενυδρείο φτιαχτικε για αγγελοψαρα ! Γιαυτο και το μεγάλο ύψος Ευχαριστώ για τα καλα σας σχόλια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 27 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου, σου εύχομαι να το χαρείς πραγματικά. Πιστεύω όμως πως τα cardinal πρέπει να βγουν, μιας και το κοπάδι με τα σκαλάρια έχει μεγάλο πληθυσμό οπότε τα cardinal θα ζουν μόνιμα σε συνθήκες συναγερμού, με αποτέλεσμα stress και διάσπαση μεσα στα φυτά. Η πατέντα στήριξης του φωτιστικού όλα τα λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ ωραίο να το χαίρεσε. Όσο θα περνάει ο καιρός θα δείχνει ακόμα πιο όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 27 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 27 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Ποιος ο λόγος που αλλαξες το φωτιστικό? Δε σε καλυπτε? Εβαλες περισσοτερες λαμπες?? Εγω ως γνωστος DIYακιας... σκαλωνσ σε αυτά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 27 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 Μου αρέσει και εμένα πολύ το μεγάλο ύψος του ενυδρείου..δείχνει πολύ όμορφο.. Μπράβο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 27 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 27 Φεβρουαρίου 2012 @ Nikoloutso Εβαλα 4χ 54w για να δοκιμάσω την τυχη μου με aquascaping.... Δεν τα πολυκαταφέρνω ομως .... χεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 2 Μαρτίου 2012 #12 Share 2 Μαρτίου 2012 πολυ ομορφο!!να το χαιρεσαι,,,οσο για τους καρδιναλιους,,,,θα δεις οτι σιγα σιγα θα εξαφανιζονται,,,,αχαχαχ,,εγω τους ειχα πριν βαλω τα αγγελοψαρα,,,,και μαλιστα μωρα,,,,μεγαλωσαν με καρδιναλιους ,,,αλλα μετα απο εναμιση χρονο ειπανε να τους δοκιμασουν,,,στην αρχη εχανα απο το κοπαδι των 15 κανα δυο,,,,μετα φουντωναν οι απωλειες,,,,και δεν τα εβρισκα νεκρα,,,,,,,,ουτε και μετα απο ψαξιμο,,,,,οσπου μια μερα ενα πρωινο μεσα στο σκοταδι ,,,σηκωθηκα να παω δουλεια και ειδα ενα αρσενικο να εχει σκωτοσει ενα και να το τσιμπολογαει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 2 Μαρτίου 2012 #13 Share 2 Μαρτίου 2012 πολυ ομορφο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 2 Μαρτίου 2012 Author #14 Share 2 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώωω! Αρα να βαλω αγγελία συντομα για τους καρδιναλιους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 2 Μαρτίου 2012 #15 Share 2 Μαρτίου 2012 Oμορφο ενυδρειο και ανοικτο απο επανω,απο τα αγαπημενα μου.Απο εξατμιση πως πας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 3 Μαρτίου 2012 #16 Share 3 Μαρτίου 2012 (edited) Πολυ ομορφο το ενυδρφειο σου φιλε μου, να το χαιρεσαι Με τους καρδιναλιους μην αγχωνεσαι, καλο θα ηταν βεβαια να μην τους ειχες μεσα Για να τους πιασεις θα σου βγαλουν το λαδι, και θα το κανεις το ενυδρειο ******* edit: Πιπέρι. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2012 - ΚΩΣΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 3 Μαρτίου 2012 #17 Share 3 Μαρτίου 2012 Πολύ όμορφο αποτέλεσμα με ωραίες διαστάσεις, ειδικά στο ύψος. Να το χαίρεσαι. Τώρα για το κυνήγι του καρδινάλιου... καλή τύχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 15 Μαρτίου 2012 Author #18 Share 15 Μαρτίου 2012 Μετα απο μέρικές αλλαγές: Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 17 Μαρτίου 2012 #19 Share 17 Μαρτίου 2012 Είναι τέλειο... να το χαίρεσαι!!! :bigemo_harabe_net-113: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 17 Μαρτίου 2012 Author #20 Share 17 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 18 Μαρτίου 2012 #21 Share 18 Μαρτίου 2012 Πολύ καλό. Να το χαίρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 19 Μαρτίου 2012 #22 Share 19 Μαρτίου 2012 Μπραβο αγορι! Πολυ ομορφο το ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaspelasgos 24 Απριλίου 2012 #23 Share 24 Απριλίου 2012 Μπραβο αδερφε ! Πραγματικα απο τα λιγα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 24 Απριλίου 2012 #24 Share 24 Απριλίου 2012 Πολύ όμορφο!Να το χαίρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 24 Απριλίου 2012 #25 Share 24 Απριλίου 2012 Πολύ όμορφο μπράβο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος