Jump to content

Το 30Λιτ Νάνο-Ενυδρείο Μου!

numb

Recommended Posts

Σας παρουσιάζω το ενυδρειάκι μου που τρέχει 1 μήνα περίπου. Σχόλια παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα!

Γενική κατηγορία ενυδρείου

(Μονομαχοενυδρείο)

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 30 Χ 30 Χ 35 (Αquael 30 shrimp set)

Συνολικά Λίτρα: 30

Sump (λίτρα):-

Οργανισμοί

Φυτά : egeria densa, ludwigia repens, microsorum pteropus, cryptocoryne brown

Ψάρια: 1 μονομαχος, 3 yellow phantom tetras

Άλλα είδη: 2 red cherry (sakura), 5+ σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: υπόλευκο αφρώδες (από συσκευασία)

Πέτρες: 4-5 μικρες από παραλία

Ξύλα: 1 mopani

Άλλα διακοσμητικά : -

Υπόστρωμα: -

Βυθός: - χαλίκι ψιλό

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 Χ 11W (αυτό που υπήρχε στη συσκευασία του ενυδρείου),

1 Χ 22W οικονομίας (6500Κ) - φωτιστικό γραφείου

Διάρκεια φωτισμού: 7-8h

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: mini pat aquael 400l/h (λέμε τώρα- το φίλτρο που υπήρχε στη συσκευασία). Σε αυτό προστέθηκε sera siporax mini και βαμβάκι ενυδρείου JBL

Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμαντήρας 30W (? - της συσκευασίας / χωρίς ρύθμιση θερμοκρσίας) - έλεγχος με θερμόμετρο. Για ψύξη βλέπουμε το καλοκαίρι...

Λίπανση: ταμπλέτες (μπίλιες) JBL

Παροχή CO2:-

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή: Tetra Min, JBL nano Betta, sera bloodworms, Acti crustabs (για τις γαρίδες - το είχε μεσα το ενυδρείο)

Παράμετροι

pH: 7

Γενική σκληρότητα (GH): 4 > 7

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 6 >10

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): >10

Φωσφορικά (PΟ4): ?

Μέση Θερμοκρασία (°C): 25

Σημ. : έλεγχος της αμμωνίας με υγρό τεστ Sera, των λοιπών παραμέτρων με στικς Jbl, (τα οποία χονδρικώς έχουν πέσει μέσα, μετά από τσεκάρισματα από φίλο με χημείο).

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: 8λιτ. / εβδομάδα

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:αντ. όσμωση τα 2/3 του νερού κάθε αλλαγής, προσθήκη sera aquatan, προσαρμογή θερμοκρασίας νερού αλλαγής με προσθήκη ζεστού νερού από βραστήρα .

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Κλάδεμα της ελοντέας όποτε κλείνει πολύ το φως. Καθαρισμός άλγης από τα τζάμια.

Φωτογραφίες:

post-15333-0-62684700-1330157313_thumb.jpg

post-15333-0-24323700-1330157335_thumb.jpg

post-15333-0-49859200-1330157355_thumb.jpg

post-15333-0-91175100-1330157378_thumb.jpg

post-15333-0-97018200-1330157462_thumb.jpg

post-15333-0-24133000-1330157501_thumb.jpg

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου. Προσοχή στο τάισμα αν θες να κρατήσεις σε χαμηλό αριθμό τον πληθυσμό των λαθρεπιβατών.

Προσωπικά, δεν θα έβαζα τέτρα σε τόσο μικρό ενυδρείο. Παρόλα αυτά έχεις κάνει καλή δουλειά.

Για να μην ταλαιπωριέσαι με το θερμόμετρο, δες την αγορά ενός ελεγκτή θερμοκρασίας, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Καλή συνέχεια. :bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar

Ωραίο το ενυδρείο σου φίλε μου..έχω και εγώ βέβαια τους ενδοιασμούς μου για τα tetras!

Επίσης δεν νομίζω να χρειάζεται η 2η λάμπα των 22W..πιστεύω είναι υπερβολή και ο μονομάχος δεν θέλει και τόσο πολύ φως..

Καλή συνέχεια..

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Ωραίο ενυδρείο! Τα τέτρα δεν τα κυνηγάει ο μονομάχος?

Κανένα από τα δυο είδη δεν ασχολείται με το άλλο. Και εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου, κυρίως μήπως τα τετρα ενοχλούν τον μονομάχο, αλλά για την ώρα όλα βαίνουν καλώς!

Απλά συνήθως σε μονομαχοενυδρείο δεν βάζουμε άλλα ψάρια επειδή ο μονομάχος εκλαμβάνεται το ενυδρείο αυτό σαν την περιοχή του και όποιο ψάρι μπεί μεσα στην περιοχή του το βλέπει σαν εισβολέα! Απλά αυτά πληροφοριακά! Πάντως το οτι δεν τους επιτιθεται δεν σημαίνει οτι δεν θα το κάνει στο μέλλον!

Απλά συνήθως σε μονομαχοενυδρείο δεν βάζουμε άλλα ψάρια επειδή ο μονομάχος εκλαμβάνεται το ενυδρείο αυτό σαν την περιοχή του και όποιο ψάρι μπεί μεσα στην περιοχή του το βλέπει σαν εισβολέα! Απλά αυτά πληροφοριακά! Πάντως το οτι δεν τους επιτιθεται δεν σημαίνει οτι δεν θα το κάνει στο μέλλον!

To ξέρω απλά ήθελα λίγη περισσότερη "κίνηση" στο ενυδρείο.

Για τα τέτρα δεν ανησυχώ. Αν αποπειραθεί να επιτεθεί ο μονομάχος ούτε να τα δει δεν θα προλάβει! Για το αντίθετο δεν ξέρω (αν αρχίσουν αυτά να λιμπίζονται τα πτερύγιά του...!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...