ebenos 24 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Φίλοι θαλασσινοί καλησπέρα σας! Αφού όλοι σας ξέρετε πόση πρέπει να είναι η αλατοτητα στα ενυδρεία σας μήπως ξέρει κανένας από σας πόση πρέπει να είναι στα δικά μας του γλυκού νερού? Σκοπεύω να πάρω ένα ρεφρεκτομετρο να τσεκάρω αλλά πρέπει να ξέρω πια είναι η σωστή τιμή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 λάθος όργανο σκοπεύεις να πάρεις... για την δουλειά που θες πρέπει να πάρεις tds meter αλλά για πιο λόγο θες να μετρήσεις την αλατότητα του "γλυκού" σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Ανακάλυψα ότι το νερό της ύδρευσης εδώ στο Αργοστόλι στη Κεφαλονιά είναι σκέτη θάλασσα μετά από υπερβολική συσσώρευση αλάτων στον πάτο του δοχείου προετοιμασίας και ρωτώντας και έναν χημικό εδώ της περιοχής ο οποίος μου επαλήθευσε ότι το νερό είναι υφάλμυρο! Εκτός αυτών εγώ χρησιμοποιώ ανεκαθεν και ενυδρειακο αλάτι της api στα ενυδρεία μου λόγο τον ευεργετικών στοιχείων που περιέχει και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να έχω φτάσει την αλατοτητα στα ύψη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 (edited) έχεις κάνει μετρήσεις kh-gh ? εάν πάντως είναι όντως υφάλμυρο το νερό σου δεν θες ρεφρακτόμετρο... μια καλή αντίστροφη όσμωση θες αλλιώς τα ψάρια σου θα υποφέρουν Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2012 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Κοίτα! Έχω χρυσόψαρα μέσα το gh είναι 21 και το kh 14! Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο τραγικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Δεν θέλω να μπλέξω με Α/Ο γιατί μετά θα γίνει το αντίθετο θα τρέχω να ανεβάζω τιμές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Δεν θέλω να μπλέξω με Α/Ο γιατί μετά θα γίνει το αντίθετο θα τρέχω να ανεβάζω τιμές! θα βάζεις μισό βρύση μίσο ΑΟ και θα πέσουν οι τιμές αυτές στο μισό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα φίλε! Θα μπλέξω γιατί αν δεν ξέρω που βρίσκομαι ακριβός δεν μπορώ να κάνω πειράματα γιατί με την απότομη πτώση της αλατότητας τα ψάρια θα την ακούσουν! Επειδή πρέπει να αρχίσω από κάποιες μετρήσεις είτε με ρεφρεκτομετρο είτε με tds meter πιες πρέπει να είναι οι σωστές τιμές και μετά θα δω πως θα της ρίξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 25 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Μη τα μπερδεύεις έτσι τα πράγματα. Σε γλυκό νερό η αλατότητα πρέπει να είναι 1.000. Αμφιβάλω αλλα δεν λέω πως είναι απίθανο να έχεις αλάτι στο δίκτυο σου σε βαθμό που να είναι μετρίσιμο με ρεφρεκτόμετρο (τα συμβάτικα που χρησιμοποιούμε τουλάχιστον). Για να καταλάβεις για τι ποσότητα αλατιού μιλάμε, το να πετύχεις έστω και 1.005 σε 100lt νερό πρέπει να ρίξεις πολύ αλάτι. Αν δεις πόσο αλάτι προσθέτεις θα καταλάβεις ότι υπερβάλεις για την αλατότητα στο νερό βρύσης σου. Το τι τιμή TDS πρέπει να έχεις εξαρτάται απο τα ψάρια. Τα χρυσόψαρα δεν έχω ιδέα τι απαιτήσεις έχουν στο θέμα αυτό. Φαντάσου ότι ψάρια γλυκού νερού που ζούνε σε χαμηλά pH θέλουν <200ppm. Οπότε μάλλον ψάρια λίμνης ζούνε σε πολύ υψηλότερα TDS. Πόσο ψηλά πια να είναι το TDS της βρύσης σου που να ταλαιπωρεί τα χρυσόψαρα.... 1.000ppm? Αν όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το δίκτυο σου μη το σκέφτεσαι καθόλου. Βρες μια οικονομική Α/Ο και κάνε μίξη νερού Α/Ο με νερό περασμένο απο τα προφίλτρα της Α/Ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #10 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Ωραία μεγάλε Μπιλι, με βοηθάς έστω και με αυτές της ενδεικτικές τιμές! Θα παραγγειλω και τα δυο όργανα και θα απαντήσω όταν πάρω μετρήσεις να δεις τι γέλιο έχει να πέσει! Μιλάμε για νερό θάλασσα όχι αστεία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 25 Φεβρουαρίου 2012 #11 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Πίνεται το νερό, το έχεις γευτεί? Εγώ σου τα λέω αυτά μη δίνεις χωρίς λόγο χρήματα στους μετριτές. Αν είναι τόσο χάλια τι να πω... περιμένω τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 25 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 ξεκίνα θαλασσινό, θα γλυτώσεςις και τα χρήματα από την αγορά αλατιού Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 25 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις επίσης να στήσεις ενα Αφρικάνικο ενυδρειο απο την λίμνη Tanganyika οπου τα ψαρια ζουν σε τετοιες σκληρότητες. Επίσης το καλοκαίρι λογο εξάτμισης το νερό στο δικό μου αφρικάνικο ενυδρειο φτάνει gh 30-32 kh 17-19 με ph κοντά στο 9, εχω μετρήσει με ρεφρακτόμετρο αλλα μου δείχνει αλατότητα 1000 οπως αναφερει παραπάνω ο Bigbilly. Άλλα τα αλατα που ανεβάζουν τις σκληρότητες και αλλο το αλατι που διαμορφώνει την αλατότητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 25 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Ανακάλυψα ότι το νερό της ύδρευσης εδώ στο Αργοστόλι στη Κεφαλονιά είναι σκέτη θάλασσα μετά από υπερβολική συσσώρευση αλάτων στον πάτο του δοχείου προετοιμασίας και ρωτώντας και έναν χημικό εδώ της περιοχής ο οποίος μου επαλήθευσε ότι το νερό είναι υφάλμυρο! Εκτός αυτών εγώ χρησιμοποιώ ανεκαθεν και ενυδρειακο αλάτι της api στα ενυδρεία μου λόγο τον ευεργετικών στοιχείων που περιέχει και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να έχω φτάσει την αλατοτητα στα ύψη! καλα,τωρα το καταλαβες??????? Τουλαχιστων εμεις απεναντι ξερουμε οτι ειναι αποτυχυμενη αφαλατωση το νερο του δυκτιου και μονο για μπανιο-ποτισμα-πλυσιμο πιατων το εχουμε (αλλα και το βρόχινο που πινουμε,τα ιδια χαλια ειναι,μεσα στα μεταλλα).... Καποτε που επιχειρησα να καμω ενυδρειο στο νησι,χρεισιμοποιουσα εμφυαλομενο,αλλα ηταν ασυμφορη....το επομενο καλοκαιρι το εκανα μεσσογειακο και σωθηκα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Μένω δίπλα στην θάλασσα κοντά στην Θεσσαλονίκη και εμένα που το νερό της βρύσης μου βγάζει TDS 460 είχα παλιά κάτι αφρικάνες κιχλίδες που γουστάραν πολύ (GH πολύ υψηλό)αλλά τώρα με το θαλασσινό και τους δίσκους πρέπει να τρέχω 2 φιάλες DI ( ρητίνη απιονισμού) για να μου βγάζει TDS 1 και να αλλάζω μεμβράνη κάθε χρόνο σχεδόν.Τελικά πρώτα θα πρέπει να βλέπουμε τι έχουμε στα χέρια μας στο νερό της ύδρευσης και μετά να φτιάχνουμε ενυδρείο σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα. Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #16 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Πίνεται το νερό, το έχεις γευτεί? Εγώ σου τα λέω αυτά μη δίνεις χωρίς λόγο χρήματα στους μετριτές. Αν είναι τόσο χάλια τι να πω... περιμένω τιμές Όχι φίλε μου δεν πίνετε το νερό! Οι κάτοικοι πίνουν εμφιαλωμένο! Θα προχωρήσω στην αγορά των οργάνων και θα ενημερώσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #17 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις επίσης να στήσεις ενα Αφρικάνικο ενυδρειο απο την λίμνη Tanganyika οπου τα ψαρια ζουν σε τετοιες σκληρότητες. Επίσης το καλοκαίρι λογο εξάτμισης το νερό στο δικό μου αφρικάνικο ενυδρειο φτάνει gh 30-32 kh 17-19 με ph κοντά στο 9, εχω μετρήσει με ρεφρακτόμετρο αλλα μου δείχνει αλατότητα 1000 οπως αναφερει παραπάνω ο Bigbilly. Άλλα τα αλατα που ανεβάζουν τις σκληρότητες και αλλο το αλατι που διαμορφώνει την αλατότητα... Πρίγκιπα ξύνεις πληγές τώρα! Επειδή η φιλοδοξίες μου για Αφρική είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ το καθυστερώ ακόμα αλλά που θα μου πάει! Ουσιαστικά τα χρυσόψαρα δεν μασανε σε τέτοιες σκληρότητες αλλά θέλω να ξέρω που βρίσκομαι! Εσύ με τέτοιες τιμές τι κάνεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #18 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 καλα,τωρα το καταλαβες??????? Τουλαχιστων εμεις απεναντι ξερουμε οτι ειναι αποτυχυμενη αφαλατωση το νερο του δυκτιου και μονο για μπανιο-ποτισμα-πλυσιμο πιατων το εχουμε (αλλα και το βρόχινο που πινουμε,τα ιδια χαλια ειναι,μεσα στα μεταλλα).... Καποτε που επιχειρησα να καμω ενυδρειο στο νησι,χρεισιμοποιουσα εμφυαλομενο,αλλα ηταν ασυμφορη....το επομενο καλοκαιρι το εκανα μεσσογειακο και σωθηκα.... Έλα ρε πατρίδα! Όχι ρε το ήξερα ότι το νερό είναι χάλια και δεν κάνει για τίποτα (ούτε αμάξι δεν πλένεις) αλλά δεν πήγε το μυαλό και προσπαθώ να δω τι θα κάνω! Το εμφιαλωμένο δεν παίζει! Έλα για καφέ αν κατέβεις το Πάσχα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 28 Φεβρουαρίου 2012 #19 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Θέλετε να ανοίξουμε ένα θέμα με μετρήσεις δικτύου ανά περιοχή;Σίγουρα δε θα είναι απόλυτα αξιόπιστη λίστα αφού πολλές φορές μεταβάλλονται αλλά θα έχουμε ένα μπούσουλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #20 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Μένω δίπλα στην θάλασσα κοντά στην Θεσσαλονίκη και εμένα που το νερό της βρύσης μου βγάζει TDS 460 είχα παλιά κάτι αφρικάνες κιχλίδες που γουστάραν πολύ (GH πολύ υψηλό)αλλά τώρα με το θαλασσινό και τους δίσκους πρέπει να τρέχω 2 φιάλες DI ( ρητίνη απιονισμού) για να μου βγάζει TDS 1 και να αλλάζω μεμβράνη κάθε χρόνο σχεδόν.Τελικά πρώτα θα πρέπει να βλέπουμε τι έχουμε στα χέρια μας στο νερό της ύδρευσης και μετά να φτιάχνουμε ενυδρείο σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα. Σωστός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #21 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 Θέλετε να ανοίξουμε ένα θέμα με μετρήσεις δικτύου ανά περιοχή;Σίγουρα δε θα είναι απόλυτα αξιόπιστη λίστα αφού πολλές φορές μεταβάλλονται αλλά θα έχουμε ένα μπούσουλα. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα Φώτη και θα βοηθήσει πολλοίς πριν προχωρήσουν στην επιλογή των κατοίκων του ενυδρείου τους αρκεί να το διαβάσουν πρώτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος