Jump to content

Τι Ωρα Να Αναβουμε Τα Φωτα?

Recommended Posts

Αυτην την απορια την ειχα παντα.

Τι ωρα πρεπει να αναβουμε τα φωτα του ενυδρειου(οχι ποση ωρα)?

Πρεπει να ακολουθουμε την ημερα π.χ 8 το πρωι να αναβουν με 5 το απογευμα?

Το ρωταω αυτο επειδη η δεξαμενη του ενυδρειου την ημερα παρολο που ειναι χωρις φωτισμο δεχετει το φως του ηλιου εν μερει δηλαδη δεν υπαρχει πληρη συσκοτηση και μετα αναβουμε εμεις τα φωτα και ο χρονος συνολικα του φωτος που διοχετευουμε αλλα και με το ημιφως της ημερας ξεπερναει τις 12 ωρες.

Δηλαδη το ευλογο και απο θεμα βιολογιας των ψαριων και των οργανισμων δεν ειναι να εχουνε φωτισμο τις ωρες που εχει και πραγματικα φως στην φυση?

Ποια η γνωμη σας?

Εγω ανάβω σταδιακά απο τις 12 το μεσημέρι και κλείνουν πάλι σταδιακά μέχρι τις 11 το βράδυ. Αυτο που πρέπει να έχεις κατά νου, είναι να δίνεις πλήρη συσκότιση για 8-10 ώρες ώστε να ξεκουράζονται τα ψαράκια.

εγω λογω του οτι μου ηρθε ρευμα 475 ευρω χωρις το χαρατσι και λογω του οτι πλεον δεν συνιθιζεται να σχολαω πριν τις 19.00 και για οικονομια λοιπον και για χρηστικοτητα τα φωτα αναβουν 16.30-03,30

Εμενα ξεκιναει το αναμα στις 15:00 οι πρωτες λαμπες και κλεινουν οι τελευταιες στι 01:30. Ισως ομως το ανεβασω καμια ώρα ακομα.

εμενα αναβουν στις 3 και κλεινουν στις 10 και μετα για μια ωρα ακομα αναβει το moonlight

Συνηθως απογευματινες ωρες για να προσαρμοζονται σιγα-σιγα με το φυσικο φως της ημερας το πρωι,

αλλα και γιατι ειμαστε σπιτι εμεις και ολη η οικογενεια το απογευμα για να τα χαζευουμε

Τα κλεινουμε μιση η μια ωριτσα πριν σβησουν τα φωτα και παμε για υπνο για να μην γινει αποτομη αλλαγη και παλι

Απο 13.00 εως 22.00 με λάμπες φθορίου Τ5.

Καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε τι φωτισμό έχουμε. Μπορεί εγώ να ανάβω 10ώρες Τ5 και άλλος να έχει την ίδια "απόδοση" με 8ώρες MH. Και τώρα ένα ερώτημα... είναι όντως πιο οικονομικές σε κατανάλωση οι Τ5 σε σχέση με LED και MH?

Σε σχεση με τις ΜΗ ειναι σαφως ποιο οικονομικες.

Σε σχεση με τις LED ομως οχι

Τα LED είναι πιο οικονομικά απο όλα λόγου έντασης φωτός. Με λίγα watt πετυχαίνεις ότι θα πετύχαινε ένα 250w MH ή 300-400w Τ5.

Τα μετάλου τα θεωρώ πιο οικονομικά σε σχέση με Τ5 επειδί δουλεύουν λιγότερη ώρα. Ένα ενυδρείο που τρέχει 250w Τ5 για 10ώρες, με ΜΗ θα τα τρέχει 8-9ώρες. Άρα λιγότερη ώρα φωτός, άρα λιγότερο ρεύμα, άρα πιο οικονομικά.

Εγω την μεταλου την δουλευω 6 ωριτσες

Εκεί που πήγε το θέμα το έχει αναλύσει ο κύριος Nervas σε παλαιότερο τόπικ.ότι ισχύει για τα sps ισχύει και για όλα τα κοράλλια.Εγώ αφήνω τα λέντ μου ένα 12ωρο απο τις 10-10.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=70313

Εγώ τα λεντ τα δουλεύω από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ.

εμενα τα led μου ειναι χωρις dimmer, εχω καποιο φοβο?

¨Οταν συνηθίσουν τα κοράλλια σου όχι αλλά οταν θα βάλεις καινούργια θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στο υπόστρωμα μέχρι να συνηθίσουν.

Ανοίγεις άλλο θέμα.Προσωπικά 70-80% royal blue και 50-60% cool white.

Αλεξη σιγα σιγα να το κανεις αντιστροφα δηλαδη 70-80% τα λευκα και 50-60 % τα μπλε

και ο λογος ειναι για να δεις αναπτυξη! γιατι ετσι με ενα προχειρο υπολογισμο θα φθασεις περιπου στα 15000-16000 χιλ kelvin με οτι συνεπαγεται αυτο

εκτος αν σου αρεσει αυτο που βλεπεις εσυ και τοτε ολα τα αλλα περιτευουν

απο της 9.00 μεχρι της 22.00

diy φωτιστικο με Led

ανατολη, δυση, μπαρα SPS

φουλ φωτοπεριοδο απο της 11.00 εως της 19.30

Η αλήθεια είναι οτι μου αρέσει οταν κάνουν pop τα κοράλλια και σαν το royal blue δεν εχει,.Αλλωστε ποιος έχει όρεξη να κόβει συνέχεια frags?

• 1 month later...

Άρα παιδιά το άναμμα των λαμπών είναι προσωπικό γούστο το καθενός αποτι κατάλαβα.

Δλδ ήτε το ανάβεις από το πρωί μέχρι το απόγευμα ήτε από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ το θέμα είναι η σταθερότητα στις ώρες και βέβαια τι απαιτήσεις έχουν τα φυτά μας.

Εμένα ο χώρος που είναι το ενυδρείο τα πρωινά έχει το φως της μέρα που μπαίνει.. αρα είναι καλύτερο να ανάβει κατά τις 12 μέχρι τις 10 το βράδυ και μετά για λίγο θα φωτίζεται από το πιο χαμηλό φως του σπιτιού και να μένει σε σκοτάδι για 8-9 ώρες;;;

δεν είνα καλό αυτό το πρόγραμμα;

• 4 weeks later...

φυτα στο θαλασσινο?

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...