Jump to content

Στροφή Προς Θαλασσινό, Πρώτες Ερωτήσεις

sakiscr

Recommended Posts

Το σκίμμερ το στήριξα με μαγνήτες από ένα χαλασμένο κυκλοφορητή tunze που είχα και είναι πολύ βολικό γιατί έτσι αλλάζω-βρίσκω εύκολα τη θέση που μου δίνει καλό skimming.

Δυστυχώς εκεί που έχω βάλει τα pellets δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη φωτογραφία. Φαινεται καλά πιστεύω στο βιντεο του Alex, απλά εγώ δεν έκοψα τον πάτο του μπουκαλιού αλλά έκανα πολλές τρύπες.

Το ότι το κρεμάς από το τζάμι του θερμοστάτη σίγουρα πρέπει να σου ρίχνει τη ροή ή να την κάνει λίγο στροβιλώδη και γι'αυτό να έχεις και φυσαλίδες.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες, όταν έχω λίγο χρόνο θα ασχοληθώ με το θέμα και θα σας πω...

Σόρυ που γεμίζω το τόπικ σου Σάκη αλλά θα έχουν πολλοί την ίδια απορία.

κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα, να μαθαίνουμε και εμείς σιγά σιγά...

• Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολύ ενδιαφερον το βιντεακι για οσους σκεφτονται να βαλουν pellets......ειδικά το γεγονος οτι η εξοδος του νερου απο το μπουκαλι με τα biopellets παει κατευθειαν στο σκιμερ, το οποιο ετσι σκιμαρει καλυτερα!!!

έκανα σήμερα test της salifert με τα έξεις αποτελέσματα

430 ppm ασβέστιο που πρέπει να είμαι κάλα και

1410 ppm μαγνήσιου που πρέπει να είναι λίγο ανεβασμένο, που μπορεί να οφείλεται αυτό;

το μόνo που βάζω σαν πρόσθετο είναι seachem builder

Μάλλον το αλάτι σου έχει τσιμπημένο μαγνήσιο.Τι αλάτι χρησιμοποιείς ? και κάνε μετρήσεις στο νερό προετοιμασίας να δείς πόσο δίνει.Επίσης μια συμβουλή να ανακατεύεις καλά το αλάτι πριν το χρησιμοποιήσεις 1 λεπτό παραπάνω είναι.

αλάτι χρησιμοποιώ tropic marine pro.

Το αλάτι να πω την αλήθεια δεν το ανακατεύω καθόλου, στην επομένη αλλαγή θα μετρήσω και θα σας πω...

σύνδεσα προχθές και τον controller stc-1000 σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο και όλα πήγαν καλά...

το πρόβλημα είναι ότι ένα από τα 2 ανεμηστιρακια σταμάτησε να λειτουργεί, μάλλον από την πολύ υγρασία..

υπάρχει σε κατι αδιάβροχο να βάλω; η τουλάχιστον κάτι ποιο αξιόπιστο; αν γνωρίζει και έχει δουλέψει κάποιος ας μου πει...

ευχαριστώ

Δυστυχώς Σάκη η αλήθεια είναι οτι χαλάνε...πιο πολύ απο τα άλατα στο μοτέρ.Και στο σημείο που τα τοποθέτησες πιάνει πολύ υγρασία.Πέρσι απο τα 6 που είδες στην φωτό δούλευε το 1...Αλλά νωρίς είναι για τα δικά σου μήπως έφυγε απλά κάποια σύνδεση και θέλει κόλλημα?

οχι, τις συνδέσεις τις έλεγξα Αλεξη, δεν είναι από αυτό... θα βάλω έναν από άλλη μάρκα που έχω καβαντζα, να δω πως θα πάει... ευτυχώς είναι σε εύκολο σημείο και μπαίνουν, βγαίνουν εύκολα

• 3 weeks later...

παιδια τα φωτα σας, ειπαμε να γλυτωσω απο την αλγη, αλλα οχι τοσο ωστε η σαλιαρα μου να μεινει μιση,

κριμα ειναι... εχει αδυνατισει παρα πολυ και δεν δοκιμαζει καθολου απο κανονικη τροφη, ουτε φιλαρακια αλγης ουτε τιποτα...

εχετε καμια ιδεα για το τι αλλο να δοκιμασω;

• 5 months later...

λοιπόν μετά από από πολύ διάβασμα μπήκα στο πειρασμό να ασχοληθώ και εγώ με τα biopellets, έφτιαξα την απλή κατασκευή με μπουκαλάκι νερού... και το έβαλα δίπλα στο skimmer του rsm,,, τρέχει εδώ και μια εβδομάδα και όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά...

μου γεννήθηκε η εξής απορία:

στην επιστροφή του sump εχω αλλάξει τους 2 κυκλοφορητές με 2 eheim 600l (φωτογραφία απ το διαδίκτυο).

Αν συνδέσω με αυτούς μικρότερα μπουκαλάκια και βαλω στον ενα άνθρακα και στον αλλο αντιφωσφορο θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; δεν θα είναι καλύτερα από οτι αυτά τα υλικά σε κάλτσα;

καλη τυχη με τα πελλετ.ελπιζω να σου πετυχει αφου οπως λες εχεις κανει το διαβασμα σου σχετικα.

και εγω το ειχα κανει,αλλα.......

Αν δουλέψεις τα πέλετς όπως πρέπει δεν θα χρειαστείς αντιφώσφορο.Μην το φορτώνεις πολύ με μπουκαλάκια γιατί χάνεις ροή και τα υλικά μπουκώνουν,μην έχεις τίποτα πλημμύρες.Δεν αρκεί να περνάει νερό μόνο μέσα απο τον ριάκτορα...θέλει και την ανάλογη ροή...

Άσε που αν γίνει η στραβή και σου πετάει αντιφώσφορο μέσα στο ενυδρείο σου το έχασες το παιχνίδι.

Καλύτερα σακουλάκια.

καλη τυχη με τα πελλετ.ελπιζω να σου πετυχει αφου οπως λες εχεις κανει το διαβασμα σου σχετικα.

και εγω το ειχα κανει,αλλα.......

:)

• 2 months later...

χρόνια πολλά, καλή χρόνια σας εύχομαι,

σκέφτομαι σιγά σιγά να κάνω μια αναβάθμιση στο φωτιστικό του rsm 130d.

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

να πάρω το έτοιμο πακέτο με τα 24led , με τα 36led ή κάτι ενδιάμεσο;

το κατάστημα έχει και controller για ανατολή, δύση, moonlight και θέλω να ρωτήσω, ο μετασχηματιστής που έχει σαν προαιρετικό, χρειάζεται;

ή μπορώ να πάρω χώρια τα led, μαζί με τον controller με τον δικό του μετασχηματιστή και να κάνω την δουλειά μου;

απλά έχω την εντύπωση πως με αυτό το τρόπο δεν θα μπορώ να δουλέψω το moonlight καθώς όλα τα led θα συνδεθούν σε ένα μετασχηματιστή. ποια η γνώμη σας παιδιά;

ο λόγος που επέλεξα αυτό το κατάστημα είναι καθαρά ο οικονομικός,

αν έχετε κανένα άλλο να προτείνετε, ειδικά εντός Ε.Ε., να μου το πείτε,

σας ευχαριστώ

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα στην πρώτη μορφή του φωτιστικού εδώ.

Αργότερα αντικατέστησα μερικά με Cree όπως και Epistar έφτιαξα και ένα πρότυπο σύστημα ανατολής-δύσης όπως και κύκλο φεγγαριού,αλλά και μόνο τα Bridgelux του Κινέζου παρείχαν αρκετό φωτισμό και ελεγχόμενο.

Όλα τα άλλα έγιναν πιο πολύ για το μάτι...

Ο μετασχηματιστής που δίνει στο σέτ με τα led (maxwellen)δεν συνεργάζεται με κάποιο κοντρόλερ. Καλύτερα αν νομίζεις οτι σου είναι απαραίτητο να φτιάξεις ένα τέτοιο σύστημα να αγοράσεις κατευθείαν Meanwell.Μην ξεχνάς ότι σε περίπτωση που σταματήσει κάποιο τελωνείο το δέμα θα έχει και πρόστιμο και θα σου βγει ακόμα πιο ακριβό. Μέχρι να έρθει το δικό μου είχα βγάλει καρκίνο που λένε...

Έχει και στην Ελλάδα μερικά μαγαζιά που εμπορεύονται led της Cree που απο μόνα τους έχουν πιο πολλά lummen απο αυτά της Bridgelux είναι υπερτροφοδοτούμενα απο 3 μέχρι και 5 W μερικά και φυσικά δεν χρειάζονται 36 για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα αλλά 25...

για να καταλάβω, είναι απαραίτητο να αγοράσω dimmable driver; αφού αναφέρει ότι το έχει ενσωματωμένο,

όπως αναφέρει στη σελίδα, χρειάζεται μονό ένας μετασχηματιστής 150w ή 300w(ανάλογα τα led) που συνοδεύεται προαιρετικά με την αγορά του controller.

Το θέμα μου είναι ότι δεν διευκρινίζει ή δεν κατάλαβα εγώ, αν μπορώ να συνδέσω (λόγο του ενός μετασχηματιστή) 2 ανεξάρτητες σειρές με led για να το χρησιμοποιήσω τα μπλε και ως moonlight...

o controller είναι αυτός:

http://www.aquastyle...Controller.html

αν ισχύει, τότε θα πάρω μονό χύμα τα led και το controller με τον 150w μετασχηματιστή.

τον έστειλα mail να τον ρωτήσω αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμη, εσείς τι λέτε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...