sakiscr 10 Απριλίου 2012 Author #51 Share 10 Απριλίου 2012 πλεον η άλγη σχεδόν εξαφανίστηκε, λιγο με το χερι, πολύ μα πάρα πολύ η σαλιαρα και σχεδον δεν έμεινε τίποτα, το πρόβλημα μου ειναι οτι η σαλιάρα δεν τρώει καθόλου τροφή, βέβαια εχω δοκιμάσει μονο φυλλαράκια σπιρουλινα. μου φαίνεται οτι εχει σαλέψει … 2 φορές που την παρατήρησα όρμηξε σε ενα nassarious σαλιγκάρι… τη χορτοφάγος οργανισμός ειναι δεν εχω καταλάβει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Απριλίου 2012 #52 Share 10 Απριλίου 2012 Πολύ άτομα είναι τα ψάρια αυτού του είδους.Έχουν χαρακτήρα και συμπεριφορά,Κάθονται σε περίεργα μέρη.Τρώνε και κανονικά φιλαράκια όπως επίσης και κατεψυγμένα.Ταΐζω και καμία άλγη απο το σάμπ όπως και bits με σκόρδο.Όταν μπαίνει καμία ακρόπορα τις πρώτες εβδομάδες την τσιμπολογάει μετά αποφασίζει ότι δεν του κάνει και δεν την ξαναπειράζει...εχω ένα bicolor escenius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard 10 Απριλίου 2012 #53 Share 10 Απριλίου 2012 Και μένα η σαλιάρα δεν αγγίζει τροφή , μόνο άλγη τρώει όλη μέρα. Τι θα την κάνω άραγε όταν με το καλό φύγουν οι άλγες? Αντιθέτως το bicolor blenny που έχω τρελαίνεται για mysis και τσιμπάει και κάνα φυλλαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 11 Απριλίου 2012 #54 Share 11 Απριλίου 2012 θα φανε θελουν δεν θελουν αν τους κοψει η πεινα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 14 Απριλίου 2012 Author #55 Share 14 Απριλίου 2012 μερικές φωτογραφίες από το ενυδρείο και την εισαγωγή ανεμιστήρων για ψύξη το καλοκαίρι. από εβδομάδα θα μπει και η αυτόματη αναπλήρωση: διακρίνονται στην άμμο οι αλγες που έχουν μείνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Απριλίου 2012 #56 Share 14 Απριλίου 2012 (edited) Η κοραλίνη σου Σάκη βλέπω πάει σφαίρα!Πολύ χαίρομαι!Πολύ ωραίος με τους ανεμιστήρες !Λυπάμαι πολύ το πλαστικό για να το κόψω...Περιμένω να ακούσω αποτελέσματα πόσο ρίχνουν την θερμοκρασία.Εγώ έφτιαξα την 6άδα που είχα απο παλιά με πλήρη αντικατάσταση και των 6 και θα το αφήνω ανοιχτό μπροστά και με τον κοντρόλερ θερμοκρασίας να τα ανοίγει όταν χρειαστεί.Απο παρατήρηση αν και δεν έκανε τόσο ζέστη ρίχνουν άνετα 2-3 βαθμούς.Στην άκρη λέω να βάλω και μια ταΐστρα να μπορώ να λείψω απο το σπίτι μερικές μέρες. Έγινε επεξεργασία 14 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 14 Απριλίου 2012 Author #57 Share 14 Απριλίου 2012 δεν με στεναχώρησε και πολύ για να πω την αλήθεια η κοπή του πλαστικού, εξάλλου απο εξω δεν φαίνεται τίποτα, περιμενω να ερθει και ο controler θερμοκρασιας, απο το ebay (stc 1000) τον παράγγειλα μαζι με μεταφορικά γυρω στα 18 ευρω. σκεφτομαι επειδή εχω μετασχηματιστή 1,5A να συνδέσω και τους ανεμιστήρες αλλά και την αντλία αναπλήρωσης (12v) με τον ίδιο, έχω σκεφτεί τον τρόπο σύνδεσης, θα ανεβάσω ένα σχεδιάγραμμα να δω αν συμφωνείτε και εσείς Αλέξη οι ανεμιστήρες σε εσένα τι διάμετρο ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Απριλίου 2012 #58 Share 14 Απριλίου 2012 (edited) 6X6cm σε κουτί αλλουμινίου.Ο controller θα σου λύσει τα χέρια.Εξαιρετική επιλογή Περιμένω να δώ τις συνδέσεις σου βλέπω το κατέχεις πολύ το θέμα χαίρομαι! άντε μήπως γλιτώσω και εγώ καμία πρίζα. Έγινε επεξεργασία 14 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 14 Απριλίου 2012 Author #59 Share 14 Απριλίου 2012 εκανα ενα πρόχειρο σχεδιάγραμμα, το μισό είναι από το waterwaves και το τροποποίησα λιγακι… νομιζω πως θα δουλέψει. με λίγο παραπάνω καλώδιο θα γλιτώσω ενα μετασχηματιστή και μια θεση στο πολύμπριζο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Απριλίου 2012 #60 Share 14 Απριλίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 19 Απριλίου 2012 Author #61 Share 19 Απριλίου 2012 συνδέθηκε χθες και η αυτόματη αναπλήρωση, όλα εντάξει.... να ρωτήσω, με τα νιτρικά τι μπορώ να κάνω; με χαλαει που έχουν κολλήσει στα 25, η χρήση βακτηριών θα βοηθούσε (π.χ mirobacter7); το λέω γιατί όσο να ναι το ενυδρείο είναι αρκετά φρέσκο και ίσως βοηθούσε η χρήση του προϊόντος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Απριλίου 2012 #62 Share 19 Απριλίου 2012 (edited) Πάντα βοηθάνε σε τέτοιες καταστάσεις τα βακτήρια MB7 ή Probidio bio-diggest.Αν θέλεις δες και προιόντα όπως chemi-pure,chemi-clean όπως και κάτι που είδα πρόσφατα με diy bio-pelllets RSM 130 αν θυμάμαι καλά στο youtube.Η επιλογή δική σου μιάς και όλα κάνουν την ίδια δουλειά με διαφορετικό τρόπο.( ) Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 19 Απριλίου 2012 #63 Share 19 Απριλίου 2012 Καλησπέρα και από εμένα Ακριβώς τον ίδιο dyi ριάκτορα που δείχνει ο alex έχω φτιάξει και εγώ στο δικό μου rsm εδώ και 2μιση μήνες και μάλλον δουλεύει αφού ΝΟ3 έχω κάτω από 1. Είναι γυρισμένο ανάποδα μισόλιτρο μπουκάλι νερού Αύρα (είναι ποιο μαλακό, το πρώτο που ήταν από Ζαγόρι με το αλατόνερο σε λίγες μέρες έσπαζε ) με 140ml NP Biopellets που τροφοδοτείται από αντλία 200λτ/ώρα. Έχει μπει στη πλάτη του rsm ακριβώς πριν τον θερμοστάτη και δίπλα στο σκιμερ (aquamedic turboflotor 500). Στην αρχή η ανάδευση ήταν έντονη όπως στο βίντεο στο post του Alex, με τις μέρες όμως και τον αποικισμό τους με μικρόβια βαραίνουν. Sorry για τη ποιότητα του βίντεο αλλά η compact μου δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Καλή συνέχεια φίλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 20 Απριλίου 2012 Author #64 Share 20 Απριλίου 2012 παράγγειλα τελικά βακτηρία, για αρχή, της api. Θα τα δουλεψω καποιο διαστημα για να δω τι λινεται με αυτο τον τροπο, φιλε kikos7 ειλικρινά δεν κατάλαβα που μπόρεσες και χώρεσες μπουκάλι εκεί μέσα... με το ζόρι ενα φλοτέρ έβαλα εγώ... φαντάζομαι οτι εγω το skimmer το εβαλα αναποδα (να κοιταει προς το διαμερισμα των καλωδίων) λογο του οτι ετσι περιορισα λιγο τις φυσαλίδες. δεν χωραει τιποτα αλλο εκει… απο φυσαλιδες πως πας στο ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 20 Απριλίου 2012 #65 Share 20 Απριλίου 2012 Εγώ έχω την εξοδο του σκιμμερ προς τον θερμοστάτη. και της έχω βάλει ενα κομμάτι ενυδρειακού υαλοβάμβακα μέχρι την επιφάνεια του νερού, έτσι δεν έχω ούτε φυσαλίδες ούτε θόρυβο. Το μπουκάλι είναι μισού λίτρου και χωρά άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 20 Απριλίου 2012 Author #66 Share 20 Απριλίου 2012 Εγώ έχω την εξοδο του σκιμμερ προς τον θερμοστάτη. και της έχω βάλει ενα κομμάτι ενυδρειακού υαλοβάμβακα μέχρι την επιφάνεια του νερού, έτσι δεν έχω ούτε φυσαλίδες ούτε θόρυβο. Το μπουκάλι είναι μισού λίτρου και χωρά άνετα. εχω δοκιμάσει στο παρελθόν τον υαλοβάμβακα σε οποίο σημείο μπορείς να φανταστείς... αν κατάλαβα καλά, με το τρόπο που αναφέρεις, είχα πρόβλημα στο τελευταίο χώρισμα( κυκλοφορητες)η στάθμη του νερού έπεφτε αρκετά γρήγορα... με συνεπεία να μη μπορεί να δουλέψει σωστά η αυτόματη αναπλήρωση... αν σου ειναι ευκολο ανεβασε μια φώτο το sump του ενυδρείου, μπας και μου έρθει καμιά ιδέα και σε μένα.... ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 20 Απριλίου 2012 #67 Share 20 Απριλίου 2012 Λοιπόν έχει φύγει το σκιμμερ του rsm έτσι για να περνά η ροή από το dyi media basket by Alexpsycho έχει τοποθετηθεί ένα τζάμι 37x8εκ., στο basket έχω υαλοβάμβακα (αλλάζει κάθε 3 μέρες γιατί μπουκώνει), άνθρακά και βράχο. Στο πρώτο διαμέρισμα έχω και την αναπλήρωση Μετά το σκίμμερ Στο κάτω μέρος της φώτο φαίνονται και τα pellets Ελπίζω να βοήθησα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 20 Απριλίου 2012 Author #68 Share 20 Απριλίου 2012 και εγώ μια από τα ίδια, υαλοβάμβακα έτσι το έχω στο skimmer, πάνω κάτω ίδιο media basket έχω και εγω…. έχεις δίκιο τα bio pellets κάτω χωράνε κανονικά. να σε ρωτήσω, το skimmer πως κρατιέται στην θέση του; εγω επειδη το εβαλα ανάποδα το κρεμάω στο τζαμί του θερμοστάτη… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Απριλίου 2012 #69 Share 20 Απριλίου 2012 Λοιπόν έχει φύγει το σκιμμερ του rsm έτσι για να περνά η ροή από το dyi media basket by Alexpsycho έχει τοποθετηθεί ένα τζάμι 37x8εκ., στο basket έχω υαλοβάμβακα (αλλάζει κάθε 3 μέρες γιατί μπουκώνει), άνθρακά και βράχο. Στο πρώτο διαμέρισμα έχω και την αναπλήρωση Μετά το σκίμμερ Στο κάτω μέρος της φώτο φαίνονται και τα pellets Ελπίζω να βοήθησα! :bowdown: Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Απριλίου 2012 #70 Share 20 Απριλίου 2012 αυτη τη πατεντα με το μπουκαλι και τα πελλετς ποιος θα μου την δειξει..????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Απριλίου 2012 #71 Share 20 Απριλίου 2012 αυτη τη πατεντα με το μπουκαλι και τα πελλετς ποιος θα μου την δειξει..????? Νομίζω οτι την κατάλαβα και θα στην δείξω την άλλη Κυριακή απο κοντά φιλαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Απριλίου 2012 #72 Share 20 Απριλίου 2012 Νομίζω οτι την κατάλαβα και θα στην δείξω την άλλη Κυριακή απο κοντά φιλαράκι. το καλο που σου θελω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 20 Απριλίου 2012 #73 Share 20 Απριλίου 2012 (edited) Το σκίμμερ το στήριξα με μαγνήτες από ένα χαλασμένο κυκλοφορητή tunze που είχα και είναι πολύ βολικό γιατί έτσι αλλάζω-βρίσκω εύκολα τη θέση που μου δίνει καλό skimming. Δυστυχώς εκεί που έχω βάλει τα pellets δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη φωτογραφία. Φαινεται καλά πιστεύω στο βιντεο του Alex, απλά εγώ δεν έκοψα τον πάτο του μπουκαλιού αλλά έκανα πολλές τρύπες. Το ότι το κρεμάς από το τζάμι του θερμοστάτη σίγουρα πρέπει να σου ρίχνει τη ροή ή να την κάνει λίγο στροβιλώδη και γι'αυτό να έχεις και φυσαλίδες. Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2012 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 20 Απριλίου 2012 #74 Share 20 Απριλίου 2012 εεεε θελω και εγω να μαθω για την πατεντα με τα πελλετς βρε παιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Απριλίου 2012 #75 Share 20 Απριλίου 2012 (edited) εεεε θελω και εγω να μαθω για την πατεντα με τα πελλετς βρε παιδια... Σόρυ που γεμίζω το τόπικ σου Σάκη αλλά θα έχουν πολλοί την ίδια απορία. Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος