BiggBilly 13 Μαρτίου 2012 #26 Share 13 Μαρτίου 2012 Σάκη, επειδί περιμένω κι εγώ ένα νέο ενυδρείο να "φτιάξει" και να βάλω κοράλια, να σου πω πως 62μέρες έχουν περάσει κι ακόμα δεν είναι έτοιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 13 Μαρτίου 2012 Author #27 Share 13 Μαρτίου 2012 τι να κάνουμε, υπομονή θελει το θαλασσινό, αυτο κατάλαβα, 18 χρόνια με τι χελώνα τοσο διάβασμα δεν εχω ρίξει οσο το τελευταίο μήνα με το θαλασσινο…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Μαρτίου 2012 #28 Share 13 Μαρτίου 2012 Άλγες σαν αυτήν αν δεν τις προσέξεις και δεν τις απομακρύνεις όσο είναι καιρός μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.Η πρώτη προσθήκη στο ενυδρείο σου πρέπει να είναι ενα καλό συνεργείο καθαρισμού αποτελούμενο απο αλγοφάγους οργανισμούς όπως σαλιγκάρια και ερημίτες.Επειδή έστρωσα και εγώ ενυδρείο πριν λίγο καιρό γιατί έπρεπε να αδειάσω το δωμάτιο για να γίνει παιδικό,τα είχα όλα έτοιμα ψάρια ,κοράλλια, συνεργείο καθαρισμού στο μικρό και τα πέρασα σιγά σιγά(οχι οσο ήθελα βέβαια αλλά άλλη ιστορία αυτή)Πρίν να τοποθετήσω τον βράχο τον άφησα κλειστό σε κουβά 2-3 εβδομάδες με θερμοστάτη και αεραντλία να μην μεταφέρω άλγες στο καινούργιο.Πολλές φορές ο βράχος έχει διάφορα επάνω και αυτά εμφανίζονται όταν βρούν κατάλληλο περιβάλλον δηλαδή ΝΟ2,ΝΟ3,Φωσφορικά και πηγή φωτός.Έχασα πολλά κοπίποδα και αμφίποδα αλλά ο πληθυσμός τους αυξήθηκε σημαντικά όταν άρχισα να περνάω τα ψάρια ενα ενα στο καινούργιο και τα σαλιγκάρια πολλαπλασιάστηκαν.Φυσικά το μικρό παλιό δεν έμεινε ποτέ απο βράχο(που είχα φροντίσει να επεξεργαστώ πιο πρίν)αραγωνίτη που στο τέλος μπήκε και αυτός στο red sea με χωνί και μπουκάλι(τέλεια μέθοδος για να μεταφέρεις ζωντανό αραγωνίτη γιατί οταν τον αδειάζεις μένουν όλες οι περίεργες ουσίες στο μπουκάλι)Τέλος μπήκαν και τα sps(αυτά έπρεπε να τα αφήσω ενα μήνα ακόμη στο μικρό,κάναν 3 εβδομάδες να επανέλθουν γιατί το ενυδρείο δεν είχε ωριμάσει LPS και μαλακά δεν είχαν πρόβλημα)Αλγες εκτός απο το φίλμ στο τζάμι δεν είδα ποτέ στο RSM μου.Τώρα καθαρίζω μία φορά στις 2βδομάδες με μαγνήτη και άν δεν τα φάνε όλα τα σαλιγκάρια και η σαλιάρα.Άφησε το ενυδρείο σου να ωριμάσει και αν δεις οτι δεν φεύγει με τον χρόνο πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.ΡΟ4 μην περιμένεις να μετρήσεις σωστά γιατί τα τρώνε όλα οι άλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 20 Μαρτίου 2012 Author #29 Share 20 Μαρτίου 2012 σήμερα ήρθαν και τα test no3 kai po4 no3 10mg/l (ίσως και σ αυτό οφείλονται oi αλγες) po4 0 ( μου κανει λιγο εντύπωση αυτο) και αντικατέστησα το skimmer με ένα turboflotor 500, για την ώρα φαίνεται να δουλεύει καλά, καθόλου θόρυβος και καθόλου φυσαλίδες. επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον alex, για την επιλογή του skimmer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 20 Μαρτίου 2012 #30 Share 20 Μαρτίου 2012 Απο την στιγμή που βλέπεις άλγες τότε σίγουρα έχεις μετρίσημα ΝΟ3 ή/και ΡΟ, ότι και να σου λένε τα test. Αν δεν με πιστεύεις κλείσε τα φώτα για μερικές μέρες να αποδυναμωθεί η άλγη και ξαναμέτρα να δεις ΡΟ που θα ξαναβρεθεί ελεύθερο στο νερό. Μη τρελένεσαι. Άσε το να δουλέψει και σιγά σιγά με της αλλαγές νερού και την συντήρηση θα φύγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Μαρτίου 2012 #31 Share 21 Μαρτίου 2012 σήμερα ήρθαν και τα test no3 kai po4 no3 10mg/l (ίσως και σ αυτό οφείλονται oi αλγες) po4 0 ( μου κανει λιγο εντύπωση αυτο) και αντικατέστησα το skimmer με ένα turboflotor 500, για την ώρα φαίνεται να δουλεύει καλά, καθόλου θόρυβος και καθόλου φυσαλίδες. επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον alex, για την επιλογή του skimmer... Τίποτα να είσαι καλά και οτι άλλο θέλεις για το συγκεκριμένο ενυδρείο ρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 22 Μαρτίου 2012 Author #32 Share 22 Μαρτίου 2012 σκέφτομαι να ετοιμαστώ σιγά σιγά για το καλοκαίρι, για την ψύξη του ενυδρείου, η αγορά ενός chiler είναι αδύνατη τέτοια εποχή, οπότε πάμε για ανεμηστηρακια…. δεν πιστεύω με το ενσωματωμένο πάνω στο ενυδρείο να έχω ικανοποιητικά αποτελέσματα, οπότε: να βάλω άλλο ένα να χτυπάει το νερό και το ενσωματωμένο να βγάζει ή άλλα 2; ποσά λέτε να χρειαστούν; η θερμοκρασία στη Σκυδρα βαράει κατι κόκκινα αλλά στο σπίτι λόγο λειτουργιάς κλιματιστικού είναι ανεκτή η θερμοκρασία, το πρόβλημα είναι σε περίπτωση που δεν θα είναι κανένας στο σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaxoscorfu 22 Μαρτίου 2012 #33 Share 22 Μαρτίου 2012 φιλε ψαξου λιγο και με το θαλασσινο νερο...καθαρα δικο σου το ρισκο αλλα πλεον ειναι παρα πολλοι αυτοι που το κανουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Μαρτίου 2012 #34 Share 22 Μαρτίου 2012 Το βλέπεις μονόπλευρα το θέμα.Μην σκέφτεσαι μόνο την θερμοκρασία που θα πιάνει κόκκινα αλλά και την εξάτμιση που θα έχεις.Αν δεις μερικοί κάνουν πατέντα στο μπροστινό καπάκι που ανοίγει και βγάζουν το πλαστικό και με τρύπες περνάνε 2-3-4-5-6 ανεμιστήρες υπολογιστή.Και εγώ δεν ασχολήθηκα ακόμα έχω μια 6άδα απο ανεμιστήράκια απο το παλιό μου ενυδρείο και άνετα τα βάζω και εκεί.Κοντρόλερ θερμοκρασίας και αυτόματη αναπλήρωση και μπορείς να φτιάξεις μια βάση να βάλεις τα ανεμυστηράκια με DIY να τα αφήσεις επάνω στο μπροστινό πορτάκι για το καλοκαίρι και να την βγάλεις με μείωση φωτοπεριόδου(αντίθετη με αυτη της ημέρας) και παγάκια απο νερό A/O.Η δές και το απίθανο κόλπο με το Iceprobe που νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο.(απλά Googlαρε το) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 22 Μαρτίου 2012 #35 Share 22 Μαρτίου 2012 Τι φωτισμό έχεις στο ενυδρείο? Είναι ανοιχτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 22 Μαρτίου 2012 Author #36 Share 22 Μαρτίου 2012 Το βλέπεις μονόπλευρα το θέμα.Μην σκέφτεσαι μόνο την θερμοκρασία που θα πιάνει κόκκινα αλλά και την εξάτμιση που θα έχεις.Αν δεις μερικοί κάνουν πατέντα στο μπροστινό καπάκι που ανοίγει και βγάζουν το πλαστικό και με τρύπες περνάνε 2-3-4-5-6 ανεμιστήρες υπολογιστή.Και εγώ δεν ασχολήθηκα ακόμα έχω μια 6άδα απο ανεμιστήράκια απο το παλιό μου ενυδρείο και άνετα τα βάζω και εκεί.Κοντρόλερ θερμοκρασίας και αυτόματη αναπλήρωση και μπορείς να φτιάξεις μια βάση να βάλεις τα ανεμυστηράκια με DIY να τα αφήσεις επάνω στο μπροστινό πορτάκι για το καλοκαίρι και να την βγάλεις με μείωση φωτοπεριόδου(αντίθετη με αυτη της ημέρας) και παγάκια απο νερό A/O.Η δές και το απίθανο κόλπο με το Iceprobe που νομίζω οτι είναι ότι καλύτερο.(απλά Googlαρε το) εννοείτε πως θα βάλω αυτόματη αναπλήρωση, οπως έκανα και στο terarium. απλα λεω να βάλω 1 με 2 ανεμιστήρες για αρχή και βλεπουμε…. Τι φωτισμό έχεις στο ενυδρείο? Είναι ανοιχτό? 110 watt μιση λευκη μιση ακτινικη, με αυτές βγαίνει το ενυδρείο... η φωτοπερίοδος ειναι στις 6 ώρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Μαρτίου 2012 #37 Share 24 Μαρτίου 2012 Ο γκουρού Νερβάς είχε κάνει μια πατέντα στο rsm250 που είχε βάζοντας 2 ανεμιστήρες στο μπροστινό μέρος που ανοίγει.Το είχε καλύψει απο πάνω με μάυρο αλουμίνιο και δεν φαινόταν οτι είχε γίνει πατέντα.Κάπου το πείρε το μάτι μου στο θέμα με τα πιράνχας ντοκιμαντέρ γιατί το έχει ο adonis t83 πια το ενυδρείο.Νομίζω κάτι τέτοιο παρόμοιο μπορεί να γίνει και με το 130. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 27 Μαρτίου 2012 Author #38 Share 27 Μαρτίου 2012 γνωρίζει κάνεις τι μπορεί να είναι αυτά τα καινούργια ευρήματα; άλγη θα είναι αλλά σαν λουλούδι μοιάζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Μαρτίου 2012 #39 Share 27 Μαρτίου 2012 Οι πράσινες τριχούλες και η απόχρωση στον βράχο είναι άλγη, αλλά τα λουλουδάκια που λες είναι zoanthus Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 27 Μαρτίου 2012 Author #40 Share 27 Μαρτίου 2012 Οι πράσινες τριχούλες και η απόχρωση στον βράχο είναι άλγη, αλλά τα λουλουδάκια που λες είναι zoanthus ωραια, δεν τα πειράζω δηλαδή… ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 27 Μαρτίου 2012 #41 Share 27 Μαρτίου 2012 Επισης εχεις σπορο απο neomeris annulata μια αλγη με βαση το ασβεστιο, η οποια σε μερικους αρεσει και σε μερικους οχι...δεν μπορεις να την ξεφορτωθεις ευκολα, Την ειχα κι ακομα την εχω κι εγω.... Αλλοτε ξεραινεται κι εξαφανιζεται εντελως κι αλλοτε μεγαλωνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 31 Μαρτίου 2012 Author #42 Share 31 Μαρτίου 2012 δυο ποιο καθαρές φωτό απο τις αλγες, υπαρχει κάποια ονομασία γι αυτό το είδος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 31 Μαρτίου 2012 #43 Share 31 Μαρτίου 2012 Μοιάζει με bryopsis.Ξήλωσε την να μην πάει στους βράχους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 1 Απριλίου 2012 Author #44 Share 1 Απριλίου 2012 και πάνω στους βράχους έχω, στα πάνω πάνω, δεν ξέρω όμως αν είναι ίδια λίγο που πρόσεξα την σαλιάρα μοιάζει να σκαλίζει και να τρώει κάτι από την άμμο, αλλά δεν ξέρω τι, αν είναι σίγουρα bryopsis νομίζω πως δεν τα τρωει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Απριλίου 2012 #45 Share 1 Απριλίου 2012 Ξήλωσε οτι μπορείς με το χέρι και αν δεν έχεις κοράλλια σβήσε φώτα για μερικές μέρες.Αντιφώσφορο αλλαγές μην ξεχνάς να αλλάζεις τακτικά κάθε 15-20 μέρες μέχρι να περάσει γιατι αν το αφήσεις μπορεί να πάρει μορφή επιδημίας και να γεμίσεις παντού.Τάισμα ελάχιστο μείωση φωτοπεριόδου και προσευχή.Αλλαγές νερού δεν βοηθάνε και πολύ.Η συγκεκριμένη άλγη εχει γίνει αιτία να παρατήσουν πολλοί το χόμπι.Απο φωσφορικά πώς είσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 1 Απριλίου 2012 Author #46 Share 1 Απριλίου 2012 φωσφορικα 0 no3 10mg/l φωτοπερίοδο ακόμη στις 6 ώρες (δεν έχω ανέβει παραπάνω) να κλείσω τα φώτα για μερικές μέρες και μετά ξανά να τ ανεβάσω σιγά σιγά; το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη άλγη βγήκε ακριβώς μετά την καφέ, λες και η διατομική άλγη μετατράπηκε σε αυτή. αυτά ξεκινήσαν προτού μπει μέσα ζωντανός οργανισμός, άρα μηδέν τροφή στο ενυδρείο είναι σίγουρα bryopsis; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 1 Απριλίου 2012 Author #47 Share 1 Απριλίου 2012 οριστε και μια φωτο απο το βράχο, να ναι καλα η υποβρύχια ψηφιακή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Απριλίου 2012 #48 Share 1 Απριλίου 2012 Ή τριχοειδής άλγη είναι ή bryopsis οτι και να είναι φαίνεται καταπράσσινο και σου τρώει οτι ελεύθερα φωσφορικά έχει στο νερό γιαυτό και δεν μπορεί το τέστ σου να τα εντοπίσει στο νερό.Στη θέση σου θα ανησυχούσα.Αλλαξε αντιφώσφορο και βγάλε οση μπορείς με το χέρι.Κλείσιμο φώτα για μερικές μέρες και υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 1 Απριλίου 2012 Author #49 Share 1 Απριλίου 2012 αντιφωσφορο άλλαξα προχθές της grotech, σιδήρου σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή και με το παλιό νερό να βγάλω το βραχάκια και να τα καθαρίσω, γιατί με το χέρι δεν γίνετε τίποτα, κόβονται από ποιο πάνω, δεν ξεριζώνονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Απριλίου 2012 #50 Share 1 Απριλίου 2012 Κοίτα εδώ. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος