sakiscr 22 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 μόλις ήρθε μέσω αγγελίας ένα red sea max 130D, με ζωντανό βράχο γύρω στα 10 κιλά... το πρόβλημα μου είναι το εξής: λόγω το οτι ζω σε επαρχία 1) το αλάτι θα έρθει σε τρεις τέσσερις μέρες μαζι με αραγωνιτη και τα σχετικά, τι να κάνω για να συντηρήσω όσο μπορώ τον βράχο; αλάτι έχω για την ώρα γύρω στα 2 κιλά 2) λόγο προβλήματος (για την ώρα) εύρεσης A/O , μπορεί να γίνει το πρώτο γέμισμα με κανονικό νερό βρύσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lagoudos 22 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Οπως μου ειχαν προτείνει τα παιδια ο βραχος στο βαρελι με αλαρι και κυκλοφοριτη και θερμοστατη,εγω με νερό βρυσης το εχω αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 νερό βρύσης για το πρώτο γέμισμα μονό, μετά θα έχω πάρει Α/Ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 22 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα και καλως ηρθες! Θα προτεινα να χρησιμοποιησεις τοσο νερο ωστε να καλυφθουν μολις τα βραχια κι οχι να το γεμισεις ολοκληρο με νερο βρυσης...οποτε θα σου φτασει και τα 2 κιλα αλατι που εχεις και με το παραπανω... Βαλε νερο, προσθεσε αντιχλωριο, αστο με ενα κυκλοφορητη 1 μερα και μετα προσθεσε το βραχο.... που εχεις το βραχο σου αυτη τη στιγμη?! Γιατι αναφερεις οτι ειναι ζωντανος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 σε βαρελι μεσα, τώρα λεω να γεμίσω το βαρέλι με νερό και αλάτι μέχρι να στήσω το ενυδρείο στη θέση του γιατί αυτη τι στιγμη ειναι ολα σε χώρο εργασίας, λογικά αύριο θα πάει θα στηθεί στο σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 22 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Απο την στιγμη που δεν εχεις νερο απο Α.Ο σου περισευει καθολου απιονισμενο?για πρωτη φορα μια χαρα ειναι να κανεις την δουλεια σου και με τα δυο κιλα.Φροντισε μην μεινει ο βραχος σου περισσοτερες ωρες εκτος νερού.... Sent from my ZTE-SKATE using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #7 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 το ενυδρείο έχει καθαρά γύρω στα 120lt, λίγο δύσκολα να βρω τόσο απιονισμενο και σκέφτομαι το πρώτο γέμισμα του να το κάνω με κανονικό νερό βρύσης, και στις επόμενες αλλαγές θα έχω Α/Ο, έτσι κ αλλιώς δεν θα έχω ζωντανά μέσα, μέχρι να στρώσει το ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 23 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Οσο δεν εχει ζωντανα μεσα εισαι ενταξει και με το νερο βρυσης....μονο πριν την εισαγωγη ζωντανων φροντισε να κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου.... Καλη αρχη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 23 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι λίγοι που χρησιμοποιούν νερό βρύσης είτε από ανάγκη είτε από οικολογική συνείδηση, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση να το αφήσεις ένα 24 ωρο και να κάνεις χρήση αντιχλωρίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 23 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Σωστο....απλα καλο θα ταν αμα εχει την ευχερια μα βαλει οσμως να το κανει....Γιατι καποιες περιοχες εχουν πολυ μα πολυ χαλια ποιοτητα νερου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 ok παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, για την ώρα είμαι καλυμενος με τις απαντήσεις σας, για οτιδήποτε άλλη απορία θα σας ξανά ενοχλήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 23 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Ασχετο με το θέμα αλλά πρέπει να το πω. venom, μ'αρεσει πολύ η φωτογραφία-υπογραφή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 25 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Δοκίμασε να βρεις νερό ΑΟ από κανεναν άλλο ή από κανένα pet shop. Τα 2 κιλά αλάτι είναι μια χαρά δεν χρειάζεται να το γεμίσεις όλο το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 28 Φεβρουαρίου 2012 Author #14 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 αλλη μια ερώτηση προς τους κατόχους rsm 130d, το skimmer κάνει θόρυβο σαν μεταλλικά γρανάζια και δονείται σχεδόν ολο το ενυδρείο, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται αλλαγή προπέλας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 28 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Και καινούργιο ετσι μου φένεται κάνει.Με νερό το δοκίμασες ή άδειο?Καλού κακού άνοιξε την αντλία και δες μήπως βγήκε απο την θέση της η φτερωτή.Που να το βάλεις στο σαλόνι...Η αλήθεια έιναι οτι τόσες αντλίες μαζί συντονίζονται και κάνουν πιο πολύ θόρυβο.Ηταν ο πρώτος λόγος που έφτιαξα σάμπ.2πλό U και έτοιμο.Τώρα φοράει ενα aquaexcel mini cone2 και μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος.Αν δεν θέλεις να κάνεις σάμπ μπορείς να πάρεις το nano tunze ή το aquamedic turboflotor 500.To RSM πάντος όλα σε ένα δεν είναι σίγουρα.Πολύ όμορφο όμως και μαζεμένο.Ρίξε μια ματιά στα λέντ που έχω βάλει. http://www.aquazone....showtopic=72320 και ότι άλλο για το συγκεκριμένο ενυδρείο ρώτα οτι θέλεις. Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 1 Μαρτίου 2012 Author #16 Share 1 Μαρτίου 2012 Και καινούργιο ετσι μου φένεται κάνει.Με νερό το δοκίμασες ή άδειο?Καλού κακού άνοιξε την αντλία και δες μήπως βγήκε απο την θέση της η φτερωτή.Που να το βάλεις στο σαλόνι...Η αλήθεια έιναι οτι τόσες αντλίες μαζί συντονίζονται και κάνουν πιο πολύ θόρυβο.Ηταν ο πρώτος λόγος που έφτιαξα σάμπ.2πλό U και έτοιμο.Τώρα φοράει ενα aquaexcel mini cone2 και μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος.Αν δεν θέλεις να κάνεις σάμπ μπορείς να πάρεις το nano tunze ή το aquamedic turboflotor 500.To RSM πάντος όλα σε ένα δεν είναι σίγουρα.Πολύ όμορφο όμως και μαζεμένο.Ρίξε μια ματιά στα λέντ που έχω βάλει. http://www.aquazone....showtopic=72320 και ότι άλλο για το συγκεκριμένο ενυδρείο ρώτα οτι θέλεις. μετα απο διαφορές τροποποιήσεις και πατέντες, το έκανα σχεδόν "αθόρυβο", αυτο που κατάλαβα ήταν οτι ο κυκλοφορητής συντονιζόταν με το σώμα του skimmer με αποτέλεσμα το δυνατό θόρυβο, ετσι λοιπόν ένωσα το κυκλοφορητή με το σώμα, με ενα λάστιχο πλυντηρίου σπιράλ(στη μια ακρη ειναι λαστιχένιο) και οι κραδασμοί σταμάτησαν!!! πλεον στο σαλονι που το εχω δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.. και αλλη μια ερωτηση: ξερετε ποιοι κυκλοφορητές χωράνε στην έξοδο του σαμπ, εστω και με πατέντα, για να αλλάξω τους στάνταρ που φοράει; πλεον εκεινοι ακουγονται ποιο πολυ…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 1 Μαρτίου 2012 #17 Share 1 Μαρτίου 2012 Τρομερή επιτυχία τα red sea max!Δεν υπα΄ρχει θέμ που ο ιδιοκτήτης να μην τους έχει πετάξει τα μάτια έξω!!! Καλή συνέχεια φίλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Μαρτίου 2012 #18 Share 1 Μαρτίου 2012 (edited) μετα απο διαφορές τροποποιήσεις και πατέντες, το έκανα σχεδόν "αθόρυβο", αυτο που κατάλαβα ήταν οτι ο κυκλοφορητής συντονιζόταν με το σώμα του skimmer με αποτέλεσμα το δυνατό θόρυβο, ετσι λοιπόν ένωσα το κυκλοφορητή με το σώμα, με ενα λάστιχο πλυντηρίου σπιράλ(στη μια ακρη ειναι λαστιχένιο) και οι κραδασμοί σταμάτησαν!!! πλεον στο σαλονι που το εχω δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου.. και αλλη μια ερωτηση: ξερετε ποιοι κυκλοφορητές χωράνε στην έξοδο του σαμπ, εστω και με πατέντα, για να αλλάξω τους στάνταρ που φοράει; πλεον εκεινοι ακουγονται ποιο πολυ…. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1212 eheim compact 600 με ένα πριονάκι κόβεις τις εξόδους απο τους maxijet 600 που φοράει για να βιδώσεις επάνω τις εξόδους του red sea max και τους ενώνεις με τους eheim με σωλήνα σιλικόνης.Πρέπει να τους έχεις σε διαφορετικό ύψος δηλαδή τον ένα πιο κάτω απο τον άλλο.Αν θές πες μου να ψάξω να σου βρώ και φωτό.Και βάλε και καμια φωτό να πάρουμε λίγο μάτι. Τρομερή επιτυχία τα red sea max!Δεν υπα΄ρχει θέμ που ο ιδιοκτήτης να μην τους έχει πετάξει τα μάτια έξω!!! Καλή συνέχεια φίλε μου Ο σχεδιασμός είναι παλιός.Πολλά πράγματα αλλάξαν απο τότε σε θέμα κυκλοφορίας-φωτισμού-skimming όλα όμως είναι πολύ πετυχημένα σαν συνταγή&αν τα φροντίσεις οταν ωριμάσουν κάνουν ωραίο σύνολο. Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 2 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 2 Μαρτίου 2012 οκ, το βρήκα και σε ξένα site, τα έχω παραγγείλει τα eheim ευχαριστώ πολύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 2 Μαρτίου 2012 #20 Share 2 Μαρτίου 2012 σάκη προχώρα δυνατά .καλή επιτυχία και περιμένουμε τις πρώτες φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 5 Μαρτίου 2012 Author #21 Share 5 Μαρτίου 2012 έχω δοκιμάσει τα πάντα και αυτές οι φυσαλίδες δεν λένε να φύγουν μέσα από το ενυδρείο, είναι καθαρά από το skimmer. υπάρχει περίπτωση να στρώσει από μονό του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 13 Μαρτίου 2012 Author #22 Share 13 Μαρτίου 2012 παιδια ξερετε τι είναι αυτά; σαν φύκια μοιάζουν, το ξέρω οτι δεν ειναι η σωστή κατηγορία αλλά αφού εδω ξεκινησα…. η φωτοπερίοδος ξεκινησε απ το μηδεν και ανεβαζω 30 λεπτα καθε 2 μερες, ενημερωτικά η καφέ αλγη χθες εκανε την εμφανηση της, ειναι αλγες και αυτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Μαρτίου 2012 #23 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Ναι είναι hair algae(τροχοειδής άλγη)και καλό είναι να την βγάλεις αμέσως πρίν ξεφύγει.Αντιφώσφορο χρησιμοποιείς?Εμφανίζεται και στο τέλος του κύκλου.Απο τιμές πώς είσαι? Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 13 Μαρτίου 2012 #24 Share 13 Μαρτίου 2012 Αν το ενυδρείο είναι καινούργειο ή ο συγκεκριμένος βράχος "αδούλευτος" θα το άφηνα εως έχει. Όσο καθαρά και να κρατήσεις ένα φρεσκοστημένο ενυδρείο η άλγες θα βρουνε συνθήκες να εμφανηστούν. Την τριχοειδές άλγη μη την φοβάσαι. Στο καινούργειο ενυδρείο μου είχα πολύ στην άμμο. Μιλάμε για τριχοειδές στην κυριολεξία. Έχω 2 μήνες να αλλάξω νερό και απλά αποδυναμώθηκε και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakiscr 13 Μαρτίου 2012 Author #25 Share 13 Μαρτίου 2012 10 μερες τρεχει το ενυδρείο κανονικα, αντιφωσφορο εχω, τιμες εχω λιγο no2 και αμμωνια…po4 kai no3 τεστ, περιμενω στο τελος τισ εβδομαδας, ενταξει δεν μ απασχολεί και ιδιαίτερα, γιατι οπως ξερω απ το γλυκο ενυδρειο οι αλγες θα πρεπει να περάσουν, απλα δεν ημουν σιγουρος τι ακριβως ηταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος