matso 22 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια πηρα σημερα ενα ενυδρειο 112lt και περιλαμβανει φιλτρο,θερμαντηρα,1 λαμπα 11 watt τροφη και αντιχλωριο acti απο ενα pet shop.Εκει ο πωλητης μου εδειξε ψαρια του γλυκου και του θαλασσινου νερου και η αληθεια ειναι οτι τα ψαρια του θαλασσινου,μου τραβηξαν περισσοτερο την προσοχη απο τα τροπικα ψαρακια και μου αρεσαν πιο πολυ!Και τωρα εχω μπει σε διλλημα για το ποια να διαλεξω...τι θα μου προτεινατε και απο θεμα εμφανισης αλλα κυριως απο θεμα εξοπλισμου και συντηρησης π.χ.αλατι,συχνα test,αμμο κτλπα που απαιτουνται στο θαλασσινο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 καλυτερα για αρχη να ασχοληθεις με γλυκο νερο,περισσοτερο για θεματα εμπειριας-εξοικειωσης με το χομπι αλλα και μεγαλυτερου κοστους και συντηρησης στο θαλασσινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matso 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη τι διαφορα κοστους μπορει να υπαρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 22 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 10 φορες πανω απο του γλυκου χοντρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
matso 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 10πλασιο απο αποψη αποψη ψαριων και αλατιου η παιζει και κατι αλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 22 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 για εξοπλισμο μιλαω απο ζωντανα τωρα ειναι αναλογος τι θες να κανεις διαβασε λιγο το παρακατω θα σε βοηθησει http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Είχα χρόνια γλυκού νερού και τον τελευταίο ενάμισι χρόνο το γύρισα στο θαλασσινό, σαν χρώματα και ποικιλία φοβερό αλλά από θέμα δυσκολίας πολλαπλάσιο σε σχέση με το γλυκό όπως και από θέμα χρημάτων για αγορά εξοπλισμού και συντηρήσης του, μελέτησε το καλά και μετά αποφάσισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matso 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) για τα χρωματα και σαν ποικιλια πιστευω δεν υπαρχει ποιο ομορφο πραγμα......αλλα τ εψαξα λιγο και μαλλον τ βλεπω για γλυκο νερο......αλλα απο την αλλη δεν χερω τη ψαρια να επιλεξω γλυκου νερου να αποκτησω και περισσοτερες εμπειριες και ναι να ασχοληθω περισσοτερο με το θεμα του θαλασσινου νερου..... Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - matso Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 23 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ μπήκα στο χόμπι με θαλασσινό. Πιο πριν ούτε χρυσόψαρα δεν είχα. Θα σου έλεγα να ξεκινούσες ένα θαλασσινό μόνο με ψάρια με την προυπόθεση να σου λυθούν όσες γίνονται περισσότερες απορίες. Υπάρχουν αρκετά θέματα στον ιστότοπο αυτό που θα σε βοηθήσουν στο τι εξοπλισμό χρειάζεσαι για αρχή και τι συντήρηση θέλει ένα θαλασσινο. Το σίγουρο είναι ότι το κόστος αγοράς του εξοπλισμού είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με αυτό του γλυκού. Επίσης αν ασχοληθείς πιο μετά με κοράλια το κόστος συντήρησης θα χτυπήσει κόκκινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 23 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Μπες στο θαλασσινο κατευθειαν. Εγω ειχα τροπικο με discus (απο τα δυσκολοτερα ψαρια) και τωρα εχω με αγγελοψαρα, αλλα απο χρωματα και βιοποικιλια δεν πιανει μια σε σχεση με το θαλασσινο!!! Οι ωραιοι κ0λ01 θελουν και μεταξωτα βρακακια....Διαλεγεις και παιρνεις...... Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - nikolaosbouk Link to comment Share on other sites More sharing options...
matso 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....ΣΥΜΦΩΝΩ.....ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ....ΑΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΙΖΕΙ.......ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 24 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 αν το καψουρευτεις δεν σε κραταει ουτε το οικονομικο ουτε η δυσκολια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
matso 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #13 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 δυστηχως με κραραει ομως γιατι εγω σπουδαζω θεσσαλονικη και τα λεφτα ουσιαστικα τα μαζευω σιγα σιγα...για αυτο τ λεω....!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 24 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 επηδη και εγω ειμαι απο αυτους που ξεκινησαν με γλυκο εχω να σου κατι. Οσο και να σου αρεσει το θαλασσινο επηδη βλεπω οτι δεν σκοπευεις απλα να πεταξεις λευτα, ξεκινα με γλυκο και κρατισε το ενα χρόνο. χαλαρά να δείς πάνω απόλα αν σου αρέσουν τα ενυδρεία γτ μπορεί στον δευτερο μηνα να έχεις βαρεθεί. αν βαρεθείς το γλυκό με την ανυπαρκτή συντηρηση που έχει μπροστά στο θαλασσινό τουλαχιστον μην πετάξεις λευτά. η μετατροπή απο γλυκο σε αλμυρό δεν είναι τπτ. θα πετάξεις μονο το νερο, την αμμο-βραχια-χαλικι και θα δωσεις-χαρισεις-πουλισεις και τα ψαρακια. αν δεν έχεις υπομονη για κάτι τετιο μην ασχολιθείς καν με το θαλασσινο γτ για να φτάσεις σε ενα επιθιμιτο αποτέλεσμα θα περασει χρόνος σιγουρα. Αν είσαι σιγουρος απο την αλη οτι γουσταρεις αλμυρα ξεκινας χαλαρα χαλαρα χωρις βραχο με φιλτρο και με τον καιρο γεμιζεις. ΥΓ: τα έξοδα δεν συνγκρινονται ΥΓ: χωρις να θελω να σε τρομάξω αλα κολλητος μου έχει δώσει πάνω απο 1500ευρο για το ενυδρειο του και αυτην την στιγμη του ζει ένα ψάρι χώρις καποια προφανή εξήγηση. ΥΓ: sorry για την ορθογραφια αλα δεν την πολυ παλέυω στον τομέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 24 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 δυστηχως με κραραει ομως γιατι εγω σπουδαζω θεσσαλονικη και τα λεφτα ουσιαστικα τα μαζευω σιγα σιγα... για αυτο τ λεω....!! Μιας και είσαι φοιτητής, και οι καιροί πάρα πολύ δύσκολοι, ξεκίνα να στήσεις ένα ενυδρείο γλυκού νερού με εύκολα ψαράκια για αρχή. Μπορείς να το φυτέψεις με αληθινά φυτά χαμηλών απαιτήσεων και να το διατηρείς με πολύ μικρό κόστος συντήρησης. Θα το ευχαριστηθείς πάρα πολύ, θα αποκτήσεις την εμπειρία που πρέπει, και στο μέλλον προχωράς και σε κάτι πιο δύσκολο και πιο ακριβό όπως το θαλασσινό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matso 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #16 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 ευχαριστω πολυ παιδια ναστε καλα.....τελικα θα κανω ενυδρειο γλυκο νερου!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος