Mpampis11 13 Μαρτίου 2012 #26 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Μπράβο ρε Σπύρο. Ωραίο ζευγαράκι και αρκετά αυγά. Οι γέννες θέλουν υπομονή. Αερόφιλτρο δεν έχεις? Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Μαρτίου 2012 Author #27 Share 13 Μαρτίου 2012 Ναι αερόφιλτρο. Και ακόμα δυστυχώς δεν έχει στρώσει τελείως και έχω αμμωνία 1.0. Άλλες φορές το main tank έκαναν και περισσότερα αυγά. Αλλά τώρα μέχρι να προσαρμοστούν και με το στρές που έφαγαν νομίζω είναι πολύ καλά για αρχή. Τώρα όντως πλέον θέλει υπομονή και καθαρό νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 13 Μαρτίου 2012 #28 Share 13 Μαρτίου 2012 Έβαλες βιολογικό υλικό στο φίλτρο απο το κυρίως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Μαρτίου 2012 Author #29 Share 13 Μαρτίου 2012 Δεν μπόρεσα να το χωρέσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 13 Μαρτίου 2012 #30 Share 13 Μαρτίου 2012 Σπάσε λίγο το μακαρόνι και θα μπεί. Πρέπει να το κάνεις αλλιώς θα δυσκολευτεί πολύ η βιολογία σου να δημιουργηθεί στο σφουγγάρι μόνο και όταν με το καλό μεγαλώσουν τα μικρά και ταίζεις θα πρέπει να κάνεις αλλαγές 2 φορές την ημέρα. Άσε που άν έχεις αμμωνία, νιτρώδη ή πάνω από 15-20 νιτρικά θα έχεις μωρά δυσμορφικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Μαρτίου 2012 Author #31 Share 13 Μαρτίου 2012 Έτσι; Μου μείωσε όμως τη ροή. Λες να γίνει δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 14 Μαρτίου 2012 #32 Share 14 Μαρτίου 2012 Αυτό είναι. Μιά χαρά. Αν δείς ότι την έχει μειώση σημαντικά βγάζεις λιγάκι. Εκεί που είναι το σφουγγάρι, από μέσα δεν έχει ένα κούφιο πλέγμα? Εκεί δεν χωράει τίποτα? Επίσης όπως είναι μέσα στο νερό ο σωλήνας άνοιξε το πάνω μέρος και αφού κλεισεις για λίγο τον αέρα πότισε με λίγα ζωντανά βακτήρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 14 Μαρτίου 2012 Author #33 Share 14 Μαρτίου 2012 Μέσα από το πλέγμα δεν χωράει. Θα πρέπει να σπάσει ακόμα πιο πολύ και θα αρχίσει να θρυμματίζεται. Αυτό με τα βακτήρια δεν το κατάλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 14 Μαρτίου 2012 #34 Share 14 Μαρτίου 2012 Όπως είναι η σωλήνα του αερόφιλτρου που έχεις μέσα το βιολογικό νομίζω ότι απο πάνω ανοίγει κάπως. Άνοιξέ το και πότισε με βακτήρια για να αποικίσουν άμεσα στο υλικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 14 Μαρτίου 2012 Author #35 Share 14 Μαρτίου 2012 Η αμμωνία και σήμερα ακόμα στα ίδια. 1.0 Δεν λέει να πέσει, δεν μπορώ να καταλάβω. Και μια φωτογραφία από τα μωρά 2η μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 15 Μαρτίου 2012 Author #36 Share 15 Μαρτίου 2012 Ελάχιστα αυγά έχουν μείνει, τα περισσότερα είναι άσπρα. Η αμμωνία ακόμα στο 1 με συνεχεία αλλαγές. Και επειδή δεν γίνεται άλλο, έβαλα μπόλι από το main tank σε κάλτσα και τη σφήνωσα κάτω από έναν κυκλοφοριτή. Αν δεν πέσει και τώρα δεν νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Είναι πολύ ποσότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 15 Μαρτίου 2012 #37 Share 15 Μαρτίου 2012 Σπύρο ταίζεις πολύ? Τα τέστ σου σίγουρα δουλεύουν? Για τέσταρε μία το κυρίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 15 Μαρτίου 2012 Author #38 Share 15 Μαρτίου 2012 2 γεύματα δίνω και μάλιστα μικρά. Μια χαρά είναι τα τεστ. Τα τσέκαρα και είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 16 Μαρτίου 2012 Author #39 Share 16 Μαρτίου 2012 Και όμως σήμερα το πρωί που μέτρησα η αμμωνία δεν έχει μειωθεί καθόλου. Πως γίνεται αυτό; Τα αυγά εννοείται χάλασαν όλα και οι γονείς έχουν αρχίσει να τα τρώνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Μαρτίου 2012 #40 Share 16 Μαρτίου 2012 Για δοκίμασε να μην ταίσεις μία μέρα να δείς τι μετρήσεις θα έχεις αύριο. Οι άλλες μετρήσεις σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Απριλίου 2012 Author #41 Share 6 Απριλίου 2012 Επανέρχομαι μιας και σήμερα είχα δεύτερη γέννα. Υπάρχει περίπτωση να ήταν και από εχθές γιατί έκαναν τα αυγά τους πάνω στον μαγνήτη που καθαρίζω την άλγη οπότε δεν φαίνονταν τα αυγά και από εχθές τα έβλεπα και κάθονταν εκεί δίπλα. Πιστεύω να πάει καλά αυτή τη φορά μιας και το ενυδρείο έχει στρώσει πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 11 Απριλίου 2012 Author #42 Share 11 Απριλίου 2012 Εχθές 5η μέρα Σήμερα 6η μέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Απριλίου 2012 Author #43 Share 13 Απριλίου 2012 8η μέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 13 Απριλίου 2012 #44 Share 13 Απριλίου 2012 Καλη συνεχεια Σπυρο!!!! Εισαι μερακλης ρε μπαγασα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Απριλίου 2012 Author #45 Share 13 Απριλίου 2012 Τελικά η μητέρα το πρωί που σηκώθηκα είχε μαζέψει όλα τα μωρά απάνω της. Όντως έχουν πολύ γρήγορη ανάπτηξη. Πριν λίγο έκανα και αλλαγή νερού 15% με το 90% να είναι α/ο. Να 'σαι καλά Νιντάλ και για τις συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 13 Απριλίου 2012 #46 Share 13 Απριλίου 2012 Μη τρελαινεσαι για μαλακο νερο. Τωρα που ειναι στην αναπτυξη θελουν και μεταλλικα στοιχεια!!!!! Μισο μισο με βρυσουλα ειναι καλα............... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Απριλίου 2012 Author #47 Share 13 Απριλίου 2012 Οκ, βάζω και τα ιχνοστοιχεία της Microbelift. Το πρωί ξεκίνησα και την αρτέμια. Λογικά από αύριο βράδυ θα αρχίσω να έχω οπότε σιγά σιγά θα αρχίσω και το τάισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 13 Απριλίου 2012 #48 Share 13 Απριλίου 2012 Οκ, βάζω και τα ιχνοστοιχεία της Microbelift. Το πρωί ξεκίνησα και την αρτέμια. Λογικά από αύριο βράδυ θα αρχίσω να έχω οπότε σιγά σιγά θα αρχίσω και το τάισμα. :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 16 Απριλίου 2012 Author #49 Share 16 Απριλίου 2012 11η μέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 17 Απριλίου 2012 #50 Share 17 Απριλίου 2012 καλημερα και χρονια πολλα. ενας φιλος που χρησιμοποιουσε α/ο εβγαζε ολο δυσμορφικα ψαρακια. εγω βαζω μονο βρυση και σε πεντε γεννες που εχω κανει στα 35 40 ψαρακια μονο 2-3 βγηκαν χωρις φτερα. ταιζε φουλ αρτεμια και καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος