Jump to content

Θα Γίνω Παππούς;

IoSpy

Recommended Posts

Εδώ και ένα 6μηνο + έχει βγει ένα ζευγάρι (pigeon blood + tirquaz blue) και κάνουν συνέχεια γέννες. Βγαίνουν ουρές αλλά μετά από λίγες μέρες περνάει το sp3 και τα τρώει. Αυτό γίνεται κάθε 10 μέρες περίπου. Αποφάσισα να στήσω γεννήστρα και να γίνω κι εγώ παππούς. Την περασμένη Πέμπτη ήταν η πιο πρόσφατη γέννα. Τουλάχιστον 40 ουρίτσες είχαν βγει. Σήμερα το μεσημέρι όσα απέμειναν ξεκίνησαν να κολυμπάνε και να πηγαίνουν και πάνω στους γονείς. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει με αυτά και σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσω την γεννήστρα.

Προμηθεύτηκα σήμερα το πρωί κώνο από τον Νιντάλ και σφουγκαρόφιλτρο. Ενυδρείο έχω ένα 80λιτρο οπότε πιστεύω είμαι οκ να ξεκινήσω. Θα χρησιμοποιήσω 50% νερό από το παλιό ενυδρείο και 50% νέο νερό.

Θα ανεβάζω και φωτογραφίες.

Επίσης από τους πιο έμπειρους περιμένω συμβουλές.

• Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλή επιτυχια σπυρο με το καλό

αξιζεις να το ζησεις αυτο και αυτην φορα να επιτυχεις

θα σε παρακολουθουμε

Έγινε επεξεργασία - Billias

Ευχαριστώ.

Εδώ ξεκίνησε το στήσιμο της γεννήστρας.

img1593gq.th.jpg

Εδώ μπήκε το νερό (85% από το παλιό ενυδρείο και 15 % φρέσκο(50% α/ο + 50% βρύσης) ).

thumbnmail.png

thumbnmail.png

Εδώ έτοιμο. Τώρα προσπαθώ να πιάσω τους δίσκους να τους μεταφέρω. Αλλά με τόσα ξύλα που έχω βάλει το κόβω να παίρνει ώρα.

img1595pz.th.jpg

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

img1596y.th.jpg

Σήμερα το πρωί μπήκε το ζευγάρι. Σιγά σιγά συνηθίζουν. Τρώνε κανονικά και εξερευνούν τον χώρο.

Tίποτα ακόμα. Έχουν μάθει τον χώρο απ' ότι βλέπω αλλά είναι λίγο επιφυλακτικά ακόμα και δεν έχω προσέξει να καθαρίζουν κάποιο σημείο.

Αντί να κάνουν σεξ, βλέπω το θηλυκό 2 φορές μέχρι στιγμής να έχει ξυθεί στο λάστιχο της αεραντλίας. Ελπίζω να μην πήγα για μαλλί και να βγω κουρεμένος.

Μπορεί να προετοιμάζεται για να εναποθέσει τα αυγά της!

Δεν έχω δει ποτέ να ξύνεται για να καθαρίσει; Παίζει τέτοιο ενδεχόμενο;

Συνήθως οι δίσκοι όταν ετοιμάζονται να γεννήσουν καθαρίζουν ένα σημείο με το στόμα και απο ότι ξερω δεν ξυνονται πάνω σε αντικείμενα

Κάνε καμιά αλλαγούλα γιατί κάτι δεν τους αρέσει στο νερό σου.

Κάποιο παράσιτο έχεις μέσα.

Παρακολούθησέ τα στενά.

Ανά 2 μέρες κάνω. Θα δω πως θα πάνε και θα ενημερώσω.

Τι τελευταίες 2 με 3 μέρες όλα έδειχναν οκ. Διάθεση για φαγητό, συνέχεια μαζί και... κάθονταν μπροστά στον κώνο αλλά δεν καθάριζαν ακόμα. Απόψε με την καθιερωμένη αλλαγή λέω ας κάνω και μια μέτρηση. PH:7.2 NH3/4:4 NO2:0.3 NO3:10

Καμία μέτρηση φυσιολογική δηλαδή. Οι τιμές είναι πριν την αλλαγή νερού. Κατ' αρχάς ph ποτέ δεν είχα τόσο ψηλό. Και το κακό είναι ότι και στο μεγάλο ενυδρείο ανέβηκε σε παρόμοιο επίπεδο. Ίσως γιατί μείωσα το ποσοστό από α/ο και αύξησα το νερό βρύσης.

Βλέποντας την αμμωνία λέω έγινε λαλακία και δεν έστρωσε το φίλτρο τελικά. Είναι υπερβολικά ψηλά.

Κάνω τεστ στα ΝΟ3 και βλέπω ότι έχει. Άρα υπάρχει κύκλος αζώτου αλλά ανεπαρκής.

Και εννοείται λογικό ήταν να βρω και ΝΟ2 μετά

Επομένως.... και γέννα να είχα χάλια θα πήγαινε. Αυτό που βλέπω είναι ότι είναι ανεπαρκής η φίλτρανση για τη διατροφή που τους έκανα. Από αύριο θα σταματήσω την κατεψυγμένη για αρχή και βλέπουμε.

Από την στιγμή που είσαι μόνο με αερόφιλτρο μην ταϊζεις κατεψυγμένη, εκτός εάν έχεις την όρεξη να κάνεις κάθε μέρα αλλαγή.

Ρίξε καλύτερα βιταμινούλες στα φυλλαράκια ή στα μπιτς σου και τάισε με αυτά αλλά μετρημένα.

Όσο έχεις νερό με όσμωση ρίχνε και ιχνοστοιχεία αλλιώς θα έχεις πολλά δυσμορφικά μωρά.

Επίσης πάρε σίποραξ από το μεγάλο φίλτρο σου, σπάστα και ρίξτα μέσα στο αερόφιλτρο.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Έτσι κι αλλιώς έκανα κάθε 2 μέρες αλλά και πάλι βλέπω δεν επαρκεί. Θα τους βάζω tetra vital και θα πάω σε 2 γεύματα μόνο ξηράς τροφής. DIscus trace βάζω, και τώρα που το λες ξέχασα να τους βάλω απόψε. :P Θα τους προσθέσω αύριο.

Πάντως σαν συμπεριφορά είμαι οκ ευτυχώς. Θα τα παρατηρήσω και αύριο αρκετή ώρα.

Η αμμωνία, τα νιτρώδη και τα αυξημένα νιτρικά μπορεί να τους προκαλέσουν έντονα αναπνευστικά και θα το καταλάβεις από τις έντονες ανάσες. Μην επαναπαύεσαι επειδή φαίνονται εντάξει.

Μην ξεχάσεις να τους ρίξεις στρωμένο υλικό στο αερόφιλτρο και άλλαξε άμεσα νερό έως 100% αν μπορείς.

Ναι, δυστυχώς αμέλησα να πάρω βιολογία από το main tank τόσες μέρες. Θα πάρω να βάλω όπως είπες και θα στραγγίξω και λίγο το σφουγγάρι του ενυδρείου μου μέσα στη γεννήστρα.

thnx

Αφού νιτρικά έχεις, δεν χρειάζεται να φορτώσης και άλλο με μπίχλα. Μην στραγγίσεις το σφουγγάρι.

Η βιολογία πρέπει να είναι μετρημένη.

Ok. Αύριο πρωί θα προσθέσω το βιολογικό και θα κάνω αλλαγή 50% περίπου και αύριο βράδυ θα επαναλάβω μετρήσεις.

Μετά από αλλαγή 35 λίτρων και μείωση των γευμάτων σε 2 χωρίς μοσχαροκαρδιά η ΝΗ3/4 έπεσε στο 1. Αύριο θα επαναλάβω την ίδια αλλαγή.

Προχώρα έτσι. Μόλις τους αρέσει το περιβάλλον θα δείς για πότε θα γεννήσουν.

ΑΝ και η αμμωνία συνεχίζει να υπάρχει και εγώ κάνω αλλαγές κάθε μέρα ώστε να είναι σε πολύ μικρά επίπεδα πλέον..... είχαμε την πρώτη γέννα. Λίγο χάζεψαν τα ψάρια όμως και τα έκαναν πάνω στο τζάμι. Βέβαια δεν ξέρω πως θα πάει λόγο ποιότητας νερού αλλά το καλό είναι ότι επανήλθαν στις γέννες. Σε λίγο θα ανεβάσω και φωτογραφίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...