thanashs 22 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Μάγκες σκέφτομαι να μπω στα αλατια....βρηκα ένα ενυδρείο 100 λιτρών με φίλτρο θερμοστατη λάμπες κ βραχο....δεν εχω ιδέα τι άλλο θα χρειαστώ από μηχανηματα δεν εχω ιδέα...ασχολουμε με τα ενυδρεια περιπου 5 χρόνια κ σκεφτομαι να το επιχειρησω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #2 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Αν πρέπει να πάει στα νάνο ριφ ας μετακινηθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Μάγκες έχει και σκιμερ το ενυδρείο....είν στα 100 λίτρα η γυάλα....θα ήθελα να σας ρωτήσω χρειάζομαι κάτι άλλο από εξοπλισμό??? Λοιπόν σκεφτόμουν για μια ανεμωνη η κάποια αλλά κοραλία 2-3 ψάρια και άλλους οργανισμούς όπως μανιτάρια αχινο γαριδα αστέρια η ότι άλλο μπορώ....βοηθήστε με σας παρακαλώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 22 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Αρχικα θα πρεπει να μας πεις λεπτομεριες για το τι μαρκα ειναι το σκιμμερ τι εννοεις φιλτρακ και τι ακριβως φωτισμο εχει... Καλως μας ηρθες στα αλατια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 22 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Αν πρέπει να πάει στα νάνο ριφ ας μετακινηθεί Μια χαρά είναι εδώ. 100 λιτράκια δεν είναι πια nano reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Μάγκες σκέφτομαι να μπω στα αλατια....βρηκα ένα ενυδρείο 100 λιτρών με φίλτρο θερμοστατη λάμπες κ βραχο....δεν εχω ιδέα τι άλλο θα χρειαστώ από μηχανηματα δεν εχω ιδέα...ασχολουμε με τα ενυδρεια περιπου 5 χρόνια κ σκεφτομαι να το επιχειρησω.... Προσθέτω και ενα ερώτημα ακόμα σε αυτα του Z3. Το βραχο που το βρηκες? Σε τι κατασταση είναι? Που βρισκόταν πριν? Το συστημα δουλευε?? Επίσης, υπαρχει και αραγωνιτης καπου και ξεχασες να το αναφέρεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 22 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Αρχικα διαβασε λιγο αυτο το αρχειο για να μπεις στο νοημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 μαγκες καλησπερα.....το ενυδρειο δεν το εχω παρει ακομα οτι ξερω το εχω γραπσει και 9α στειλω πμ στο παιδι να γραψει στη δημοσιευση γγια ν μασ απαντηση και να μ πειτε.....το σκιμερ νομιζω οτι ειν κοραλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 24 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Ωραια φιλε μ περιμενουμε να μας τα αναλυσεις να δουμε τι και πως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #10 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπον μαγκες....θα σας ενημερώσω....το μονο που ξέρω είν ότι το παιδί δεν έχει λάμπες γ κοραλία....το είχε fish only Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 24 Φεβρουαρίου 2012 #11 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Οποτε θα χρειστεις ενα καλο φωτισμο για να το κανεις reef, για ριξε μια ματια εδω http://www.aquastyleonline.com/products/Aquarium-14-LEDs--DIY-Dimmable-Kit.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #12 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Δεν πολυκαταλαβαίνω θα κοιτάξω μήπως βρω κάποιο έτοιμο....για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα α κάνω μια ερωτηση....ένα ενυδρείο στα 2500 πόρτα πόσο μπορεί ν στοιχίσει για μα γίνει ριφ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 24 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Το κόστος ενός υφάλου εξαρτάται απο το τι θες να έχεις μέσα και σε τι κατάσταση. Υπάρχουν παιδιά που έχουν δώσει για 250lt 2-3.000Ε, υπάρχουν και άτομα τα οποία έχουν δώσει 10-12.000Ε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Μάθε πρώτα ακριβώς τι εξοπλισμό έχει και μετά συζητάς για το θέμα..τώρα ότι αναφέρεται είναι γενικό!! Αλήθεια τώρα σκέφτεσαι σε τέτοιες εποχές να κάνεις 2500 λίτρα reef;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #15 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Φτιάχνω ενυδρείο τόσα λίτρα κ σκεφτόμουν κ γ ριφ αλλά μετά τις τιμές που είπε ο φίλος ποιο πάνω με την καμία....οκ θα μάθω κ θα σας πω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 24 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Η τιμές που έγραψα πάνω της ανέφερα νομίζοντας ότι εννοούσες 250lt. Σε 2.500lt μόνο ο βράχος θα σου πάει 1,000-2,000E Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #17 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Ε τότε ας γίνει γλυκού....ας επανέλθουμε....λοιπόν θα ήθελα ν μ. Προτείνεται μερικά εύκολα κοραλία για τα 100 λίτρα χωρίς τρέλες απαιτήσεις και να είν κ φτηνά όσο γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 25 Φεβρουαρίου 2012 #18 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Το εύκολο εξαρτάται απο το ενυδρείο σου. Μπορεί κάποιος να πάρει ένα υποτιθέμενο εύκολο κοράλι και στο ενυδρείο του να μη πάει καλά. Το ίδιο ενυδρείο μπορεί να στεγάζει με ευκολία πιο δύσκολα κοράλια. Πες μας τι είδος φωτισμό έχεις μιας και αυτός είναι ένας απο τους σημαντικούς παράγοντες. Για το κόστος αγοράς απο κατάστημα υπολόγιζε 20-50Ε ανάλογα το κοράλι. Κάποιες φορές υπάρχουν χομπίστες που δίνουν κομμάτια κοραλιών σε πολύ πιο οικονομικές τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #19 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Φωτισμό για κοραλία δεν έχει θέλω να βρω να πάρω....ψάχνω στις αγγελιες αλλά δεν ξέρω τι λάμπες χρειάζονται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 25 Φεβρουαρίου 2012 #20 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο μήπως μπορεί κάποιος να σου προτείνει μια καλή λύση, και οικονομική πάνω απόλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #21 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω πως είν 85χ32χ42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 25 Φεβρουαρίου 2012 #22 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Φωτιστικό έχει το ενυδρείο;;Λογικά ναι απλά δεν έχει τις κατάλληλες λάμπες για reef.. Τι λάμπες παίρνει;(μήκος και είδος) Τι λάμπες έχει;(μάρκα και Kelvin) Εγώ σου ξαναλέω οτι αυτή την στιγμή βαδίζεις στα τυφλά..δεν ξέρεις ακόμα καν τι εξοπλισμό θα έχεις στα χέρια σου και ψάχνεις άλλα δευτερεύοντα θέματα!! Ψάχνεις για λάμπες σε φωτιστικό που δεν ξέρεις καν τι λάμπες παίρνει,ψάχνεις να βρεις κοράλια ενώ ακόμα δεν ξέρεις τίποτα για τον εξοπλισμό σου ούτε καν τις διαστάσεις της γυάλας.. Γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις πολλά θέματα να αποκτήσεις μερικές γενικές γνώσεις και όταν έχεις τον εξοπλισμό στα χέρια σου τότε λύνεις τις απορίες σου ρωτώντας εδώ..;; Φιλικά Βαγγέλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #23 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Όλοι διαστάσεις είν 80χ32χ42....τώρα έχει σας είπα διότι εσωτερικό σκιμερ που είν τις κοραλια.....αυτα που ξέρω σας τα ειπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 25 Φεβρουαρίου 2012 #24 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο π εννοει ο φιλος παραπανω ειναι οτι δεν περνεις ενυδρειο χωρις να ξερεις λεπτομεριες.... Ειναι σαν να αγοραζεις ενα αμαξι το οποιο ξερεις μονο οτι εχει καθισματα και ροδες.... Δεν θες να ξερεις εαν εχει τρακαρισματα; Εαν εχει abs;κτλ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #25 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Κατάλαβα...θα μάθω ότι μπορώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος