satkingr 21 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 γεια σας και πάλι.... σε μια βόλτα που έκανα χτες και σήμερα σε κάποια καταστήματα για να δω τιμές για τα ψαριά (labido)... ρωτώντας στα καταστήματα ποια είναι αρσενικά και ποια είναι θηλυκά ο κάθε καταστηματάρχης μου έλεγε τα δικά του... άλλος τα αναγνώριζε από τα κατω πτερύγια άλλος έλεγε ότι τα κάτω μαύρα στίγματα στα πτερύγια άλλος τα αναγνώριζε από 4 cm άλλος έπρεπε να γίνει 6 cm για να μπορέσει να τα αναγνωρίσει ... μπορεί κάποιος να μου πει έναν στάνταρ τρόπο για να αναγνωρίζουμε τα labido??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 21 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 απ οτι εχω ακουσει αν και δεν ειχα ποτε,νομηζω ειναι απο τα κατω πτερυγεια αν ειναι μαυρα ειναι αρσενικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 21 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39006 Δυστυχώς τιποτα δεν αποτελει κανόνα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 21 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Γεια σου φίλε μου...standard τρόπος για να τα αναγνωρίσεις δεν υπάρχει!!!Μόνο το μπούκωμα... Παρόλα αυτά κοιτάμε τα κάτω πτερύγια να μην είναι σκούρα μαύρα ή και καθόλου μαύρα..ή στο πίσω κάτω πτερύγιο να μην έχει κάτι κίτρινες βούλες που και αυτο είναι ΄΄δείγμα΄΄ αρσενικού.. Επίσης στα περισσότερα θηλυκά οι κοιλιές τους είναι ανοιχτόχρωμες(σχεδόν άσπρες).. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2012 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Γεια σου φίλε μου...standard τρόπος για να τα αναγνωρίσεις δεν υπάρχει!!!Μόνο το μπούκωμα... Παρόλα αυτά κοιτάμε τα κάτω πτερύγια να μην είναι σκούρα μαύρα ή και καθόλου μαύρα..ή στο πίσω κάτω πτερύγιο να μην έχει κάτι κίτρινες βούλες που και αυτο είναι ΄΄δείγμα΄΄ αρσενικού.. Επίσης στα περισσότερα θηλυκά οι κοιλιές τους είναι ανοιχτόχρωμες(σχεδόν άσπρες).. εμένα μου είπαν ακριβώς το αντιθέτο.. ότι τα ψαριά με τα μαύρα σημάδια είναι αρσενικά!!!! Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2012 - satkingr Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Σε ενα γρηγορο googlαρισμα βλεπω τελικα οτι τα αρσενικα τα καταλαβενουν απο τα μαυρα στιγματα στην ουρα του κ***** τους τα αγγλικα μου δεν ειναι και τοσο καλα αλλα νομιζω οτι εδω αυτα λεει: http://www.oscarfish...yellow-lab.html http://www.borstein....romis_caeruleus Σωστα??? Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 21 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Στην ουσία λέει οτι σου ειπε και ο φιλος Vag παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σου φίλε μου...standard τρόπος για να τα αναγνωρίσεις δεν υπάρχει!!!Μόνο το μπούκωμα... Παρόλα αυτά κοιτάμε τα κάτω πτερύγια να μην είναι σκούρα μαύρα ή και καθόλου μαύρα..ή στο πίσω κάτω πτερύγιο να μην έχει κάτι κίτρινες βούλες που και αυτο είναι ΄΄δείγμα΄΄ αρσενικού.. Επίσης στα περισσότερα θηλυκά οι κοιλιές τους είναι ανοιχτόχρωμες(σχεδόν άσπρες).. sorry κιολας αλλα νομιζω οτι τα λεει αναποδα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 21 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σου φίλε μου...standard τρόπος για να τα αναγνωρίσεις δεν υπάρχει!!!Μόνο το μπούκωμα... Παρόλα αυτά κοιτάμε τα κάτω πτερύγια να μην είναι σκούρα μαύρα ή και καθόλου μαύρα..ή στο πίσω κάτω πτερύγιο να μην έχει κάτι κίτρινες βούλες που και αυτο είναι ΄΄δείγμα΄΄ αρσενικού..(αυτο ξεχνα το.....σε μπέρδεψε) Επίσης στα περισσότερα θηλυκά οι κοιλιές τους είναι ανοιχτόχρωμες(σχεδόν άσπρες).. Αυτα τα χαρακτηριστικά που σου δίνει ειναι για τα θηλυκά!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 22 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Χαχαχα..ολόκληρο μπέρδεμα! Φίλε μου,όπως σου έγραψα οι κίτρινες βουλές στο κατω πτερυγιο είναι σημάδι αρσενικού..αλλα έγραψα ΄να ΜΗΝ έχει..' αφού αναφερόμαστε στα θηλυκά!Απλά έπρεπε να το βάλω σε παρένθεση κ να το τονίσω για να μην σε μπερδεψω.. Να τονίσουμε ότι τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι κανόνας και φυσικά τίποτα απο αυτα δεν ισχυει όταν μιλάμε για ψάρια μικρότερα απο 5 εκατοστά.. (μου έχει τύχει labido γύρω στα 6 εκ που το είχα για θηλυκο,και με όλα τα παραπάνω περι πτερυγιων και κοιλιάς να ισχύουν,μέσα σε ένα βράδυ να μαυριζει και τα κατω του πτερυγια και να κυνηγάει θηλυκά για ζευγαρωμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος