mad23 22 Οκτωβρίου 2012 #101 Share 22 Οκτωβρίου 2012 ....μέσα στο ενυδρείο να πάρει κοράλλια !!! χαχαχαχα :hysterical: :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 22 Οκτωβρίου 2012 Author #102 Share 22 Οκτωβρίου 2012 πολυ πιο ομορφο εννοειται αλλα η κυκλοφορια ρε παιδια? πως καταφερες αλεξ να εχεις κ δυνατη κυκλοφορια για τα sps κ να μην γινεται μεσα μακελειο? τι αντλιες εχεις χρησιμοποιησει?vortech η κατι αλλο? ηδη βλεπω μπροστα στο τζαμι την εχει σπρωξει ε? πεεεεεες μου που εβαλες παλι το χερι σου νικολα!!! Πραγματικα η κυκλοφορια ειναι υπεραρκετη...Δουλευει μια atb 11000lt\h σαν επιστροφη,και2 tunze 6105(ηταν υπερβολη,ειχα μεινει στο 2 μετρο,και τωρα τα κανουν ολα πλυντηριο)Αλλα ισως μου χρειαστουν σε ενα μελλοντικο Project με πιο μεγαλο ενυδρειο...Με το multicontroller δεν τις δουλευω στο φουλ οποτε καπως κουμανταρω την κατασταση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Οκτωβρίου 2012 #103 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Στο φωτιστικό μαγκες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 27 Οκτωβρίου 2013 Author #104 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Καταφερα και εφτασα στην 3 σελιδα...update λοιπον!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 27 Οκτωβρίου 2013 Author #105 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Και ενα απο τα μικρα μου ενυδρεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 27 Οκτωβρίου 2013 Author #106 Share 27 Οκτωβρίου 2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 27 Οκτωβρίου 2013 #107 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Π-Α-Ν-Ι-Κ-Ο-Σ τα συγχαρητήρια μου αλεξ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 27 Οκτωβρίου 2013 #108 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Τι sps ειναι αυτα... :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-111: :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 27 Οκτωβρίου 2013 Author #109 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 27 Οκτωβρίου 2013 Author #110 Share 27 Οκτωβρίου 2013 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Οκτωβρίου 2013 #111 Share 27 Οκτωβρίου 2013 :bigemo_harabe_net-122: :jawdrop: :thaman: φιλαρακι να το χαιρεσε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoscorfu 27 Οκτωβρίου 2013 #112 Share 27 Οκτωβρίου 2013 καλα δεεεεεεεεεεεεεεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!!! να τον χαιρεσε ονειροοοοοοοοοο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Οκτωβρίου 2013 #113 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω Δεν έχω λόγια... (κατάπια τα δάχτυλά μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 27 Οκτωβρίου 2013 #114 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Εεεεεεεεεεεεεεεε μουρλανέ μας λέμεεεεεεεεεεεεεε!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ!!!? ΥΓ.Κάθε πότε κουρεύεις είπαμε;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Οκτωβρίου 2013 #115 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Εεεεεεεεεεεεεεεε μουρλανέ μας λέμεεεεεεεεεεεεεε!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ!!!? ΥΓ.Κάθε πότε κουρεύεις είπαμε;;;;;; και που να το δεις απο κοντα..................................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Οκτωβρίου 2013 #116 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Αλέξανδρε, μ αυτό που έκανες θα είσαι ηθικός αυτουργός για σπίτια που θα κλείσουν και παντοφλιές που θα πέσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 27 Οκτωβρίου 2013 #117 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Αυτα είναι!!!!!!! Θα μας τρελανετε σήμερα. Μπα.... Τελικα θα αλλάξω και γυάλα. Τι να πεις για ένα τέτοιο στολίδι, ΜΠΡΑΒΟ σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 28 Οκτωβρίου 2013 #118 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Φανταστικο, Μπραβο Αλεξ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 28 Οκτωβρίου 2013 #119 Share 28 Οκτωβρίου 2013 χιλια μπράβο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 28 Οκτωβρίου 2013 Author #120 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Ενα ενυδρειο με κοραλλια και ειδικα sps,εχει καλες στιγμες αλλα και ασχημες...Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια που μου δινουν κουραγιο να το συνεχισω μιας και πολλες φορες σκεφτηκα να το τερματισω...Το ενυδρειο αυτη τη στιγμη παει καπως καλυτερα,σε σχεση με το καλοκαιρι,που απο την μια ειχα εξαρση των AEFW και απο την αλλη γυρισα απο τις διακοπεςμε αλατοτητα 1,022 απο δικο μου λαθος...Χωρια το γεγονος οτι επειδη δεν ταιζα και πολυ εξαρχης,παρολο την λειτουργια των Biopellets,ειχα ενα ενυδρειο στεγνο με 0 no3 και po4 κοντα στο 0,10..Ολα αυτα επηρεασαν και τα χρωματα και την γενικη εικονα..Οποτε και ξεκινησα να πεταω κομματια μεγαλα 2 ετων και να φραγκαρω οτι αξιολογο ειχα και ηθελα να το κρατησω,μεταφεροντας το(αφου ειχε ντιπαριστει με coralrx) στο μικρο ενυδρειο..Αυξησα το ταισμα μου προοδευτικα και τωρα θα προσπαθησω να δω την αντιδραση των κοραλλιων χωρις Biopellet,η με biopellet+αντιφωσφωρο...Εχω σκοπο να κανω πειραματα για να ξανααποκτησω ολα τα χρωματα των sps, οπως τα ειχα παρει η τα ειχα απο πριν..Τελος θα παρατηρησω αν η προσθηκη καλιου η και ιωδιου ενισχυσουν αυτουςτους χρωματισμους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Οκτωβρίου 2013 #121 Share 28 Οκτωβρίου 2013 ενυδρειαρα.τι να λεμε τωρα.απο τα ομορφοτερα στη χωρα που εχω δει και δεν κρυβω και τη ζηλεια που μου εκανες να νιωσω κοιτωντας το δικο μου. μπραβο φιλε μου. ΥΓ.μια ερωτηση.εισαι απο τους λιγους που περπατησαν τα πελλετς στο συστημα του χωρις να το κρασαρουν. καποιες ερμηνειες-τροπους η τιπς μπορεις να μας δωσεις σχετικα με αυτα? ειναι σημαντικο μεσα απο τις εμπειριες μας να δειχνουμε προς τα εξω καποια θετικα η αρνητικα καθε μεθοδου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 28 Οκτωβρίου 2013 #122 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά!!! Παραμένουμε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex piraeus 28 Οκτωβρίου 2013 Author #123 Share 28 Οκτωβρίου 2013 Θα σας πω,χωρίς να σας κουράσω λίγες παρατηρήσεις για την χρήση των pellets στο δικό μου σύστημα..καταρχήν στο σύστημα μου,που αποτελείται απο 4 ενυδρεία που επικοινωνούν μεταξύ τους,δουλεύω τα np biopellet απο την αρχή της λειτουργίας τους..το τονίζω αυτό γιατί δεν το έχω τεστάρει το σύστημα μου χωρίς αυτα(ως προς τα χρώματα)..εξαρχής είχα βάλει σαν δόση το 1/4 της προτεινόμενης,περίπου 500gr σε ένα σύστημα 1400κ βάλε λίτρων.παιζοντας με υπό δοσολογία,γλίτωσα το bacterial bloom,όπως αρκετοί αναφέρουν,κατα το ξεκινημα(γίνεται το νερό λευκό,σαν θολούρα).ενα μείον που εντόπισα,είναι οτι μου στεγνώνει το Ενυδρειο απο νιτρικά τα φωσφορικά δεν καταναλώνονται και μένουν στην στήλη του νερού...επιπλέον πάνω στον χρόνο είχα και έξαρση cyano,το οποίο κατα περιόδους με ταλαιπωρεί..καλύτερα αποτελέσματα είδα όταν είχα χοντροκοκο υπόστρωμα,το οποίο λειτουργούσε σαν detitrus trap,σε συνδυασμό με αρκετή ιχθυοφορτωση(6 yellow tang,χωρια τα μικροψαρα)..κοινώς θέλει ψάρια κ καλο ταισμα,αλλιώς είναι σαν να μην τα δουλεύεις ..βέβαια πια δεν μπορώ να βάλω οτι κ οτι στο σύστημα μου μιας κ ο Αχιλλέας θα το καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες...στην παρούσα φάση,σκεφτομαι να δοκιμάσω άλλο τύπο biopellets,μου είπαν τα brs του premium aquatics είναι καλυτερα,και να δουλέψω αντί φώσφορο σιδήρου για να μηδενίζω τελείως τα φωσφορικά μου..επίσης η έξοδος του ριακτορα μου θα τροποποιηθεί και θα καταλήγει σε καλτσα γιατί μετά απο λίγο καιρό σωστής χρήσης των pellet ,αυτά και μειώνουν το μέγεθος τους,οπότε τα ρουφαει το skimmer μου(ήταν η αιτία καταστροφής του impeller το καλοκαίρι πριν φύγω -250€ κόστισε) και γιατί σχηματίζουν σαν βλεννα που κολλάει παντού στο sump.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Οκτωβρίου 2013 #124 Share 28 Οκτωβρίου 2013 κατατοπιστικοτατος.ευχαριστουμε για τις πολυτιμες πληροφοριες φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 30 Οκτωβρίου 2013 #125 Share 30 Οκτωβρίου 2013 Αλεξανδρε να το χαιρεσαι και να το καμαρωνεις φιλος!!!!!Δεν υπαρχουν λογια.............................απλα ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο δημιουργημα σου!!!!!Πολλα μπραβο σου αξιζουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος