lykourgos 19 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80χ36χ46 Συνολικά Λίτρα:120 Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:4 Ψάρια:7 Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο:1 Πέτρες:3 Ξύλα: Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:ψιλο χαλικη Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2χ Τ5 20w Διάρκεια φωτισμού:8-9 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:εξωτερικο vpower200 tmc Θέρμανση/ Ψύξη: Λίπανση:1 φορα την εβδομαδα λιπασμα σε μορφη χαπιου τησ sera Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή:τετρα σε πορτοκαλι μπιλιτσες και sera san prenium σε φιλαρακια Παράμετροι pH:7 Γενική σκληρότητα (GH):7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6,5 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):25 Συντήρηση Αλλαγές νερού: ανα 40 μερες περιπου Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:1 πριν αντιχλοριο και μετα το προσθετο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: 1 φορα το μεινα αλλαζω τον ανθρακα απο το φιλτρο. Φωτογραφίες: Βίντεο: δεν εχω ακομα Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2012 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2012 Το ψαράκι στην 2η φωτογραφία τι είναι ; Οι μετρήσεις είναι σωστές ; Βλέπω ότι έχεις νιτρικά 0 , με τι μετράς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 20 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλώς ήλθες. Στο φιλτρο σου δεν χρειάζεται να έχεις άνθρακα, αλλά βιολογικό υλικό. Προτείνω διάβασμα στα θεματικά του φόρουμ και για οποιαδήποτε ερώτησή σου, ανοίγεις θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία και τα συζητάμε εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 20 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Μετρησεις κανεις για αμμωνια, νιτρικα, νιτρωδη; Τα PH, GH/KH με τι τα μετρας; Οι αλλαγες νερου που κανεις θα επρεπε να γινοται συχνοτερα. Ποσα λιτρα νερου αλλαζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Το ψαράκι στην 2η φωτογραφία τι είναι ; Οι μετρήσεις είναι σωστές ; Βλέπω ότι έχεις νιτρικά 0 , με τι μετράς ; δεν ξερω πως λεγεται θα μαθω και θα σου πω μετραω με υγρα τεστ της sera NH4 και ΝΗ3 και με τo eSHa aqua quick test αυτο ειναι το χρωματιστο τεστ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Μετρησεις κανεις για αμμωνια, νιτρικα, νιτρωδη; Τα PH, GH/KH με τι τα μετρας; Οι αλλαγες νερου που κανεις θα επρεπε να γινοται συχνοτερα. Ποσα λιτρα νερου αλλαζεις; για αμμωνια με τα σταγονιδια τησ sera NH3 NH4 και με χρωμματιστα στικακια τησ eSHa aqua quick test τα υπολοιπα! επισης αλλαζω περιπου το 20% του νερου! ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!!!!! αν βγαλω τον ανθρακα απο το φιλτρο μου τι να βαλω και αν εχεισ κανεισ αποψη για το φιλτρο (σαν μαρκα) Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2012 - kakourgos21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 20 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Για τα λίτρα σου τα ψάρια που έχεις μέσα δεν κάνουν! Το ψάρι στη 2η και 4η φωτό είναι convict cichlid!(αν δεν κάνω λάθος) Οι αλλαγές που κάνεις κάθε 40 μέρες είναι πολύ σπάνιες! Και απορώ πως τα νιτρικα σου δεν πάνε 100!!! Για κάνε μια αναλυτικότερη παρουσίαση των ψαριών σου!* Όσον αφορά την ψαροσύνθεση ψάξτο λίγο! Μπορείς να κκάνεις ένα σωρό ωραία πράγματα εκεί! * Δεν φαίνονται όλα! Για πες μας ακριβώς τι έχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Για τα λίτρα σου τα ψάρια που έχεις μέσα δεν κάνουν! Το ψάρι στη 2η και 4η φωτό είναι convict cichlid!(αν δεν κάνω λάθος) Οι αλλαγές που κάνεις κάθε 40 μέρες είναι πολύ σπάνιες! Και απορώ πως τα νιτρικα σου δεν πάνε 100!!! Για κάνε μια αναλυτικότερη παρουσίαση των ψαριών σου!* Όσον αφορά την ψαροσύνθεση ψάξτο λίγο! Μπορείς να κκάνεις ένα σωρό ωραία πράγματα εκεί! * Δεν φαίνονται όλα! Για πες μας ακριβώς τι έχεις! πρωτα σου οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω σ εσενα και στα αλλα παιδια που μου απαντησανε και για το χρονο που διαθεσανε!!. για τα ψαρια επειδη τα πηρα απο ενα μαγαζι και οχι απο διαφορα μου ειπαν οτι πανε αν μου λενε ψεμματα δεν ξερω τι να πω ειμαι καινουριος στο χομπι εδω και 5 μηνες και μου αρεσει πολυ... καθε ποτε πρεπει να αλλαζω το νερο και ποσο??? δεν εχω κανει κατι του κεφαλιου μου! το θεμα μου ειναι οτι ο καθε ενας μου λεει διαφορετικα και εχω πεταξει αρκετα χρηματα!! εψαξα και βρηκα το φορουμ και νομιζω οτι θα με βοηθησει πολυ...... οτι τεστ εχω κανει εχουν βγει ολα πολυ καλα και στα οικιακα τεστ αλλα κ σε δειγμα που εχω παει μαλιστα εχω προγραμματισει και ενα τεστ εωσ το τελος του μηνα!! θα ανεβασω συντομα φωτογραφια απο ολα τα ψαρια μου γιατι δεν ξερω ακομα την ακριβη τους περιγραφη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 http://s921.photobucket.com/albums/ad56/kakourgos2003/?action=view¤t=P1310017.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 1η και 3η SAE , 2η convict , 6η bala shark ? Δε νομίζω να πηγαίνουν όλα αυτά τα ψαράκια μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 1η και 3η SAE , 2η convict , 6η bala shark ? Δε νομίζω να πηγαίνουν όλα αυτά τα ψαράκια μαζί φιλε μου τι να σου πω τωρα το μαθαινω οταν τα διαλεξα ρωτησα τον πωλητη αν πανε μαζι ολα αυτα γιατι μου ειχαν πει οτι δεν πανε ολα με ολα οταν μου λεει οτι πανε τα εβαλα!!!!! δεν μπορω να κανω κατι τωρα ασε εχω αποητευτη με τους πετ σοπαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 21 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Nα ξέρεις ότι πάντα αποκρύπτουν την αλήθεια για να πουλήσουν! Γι'αυτό πρέπει να ερευνάς πριν αγοράσεις κάτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω, τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα! Ο παγκασιους και το αλλο 'καρχαριακι' γινονται τερατα και θα χρειαστεις μια πισινα για να τα βαλεις μεσα.. Καλητερα ειναι να τα δωσεις και να ξεκινησεις μια καινουρια ψαροσυνθεση που θα την χαρεις και εσυ και τα ψαρακια σου. Αλλαγη νερου να καλο ειναι να κανεις ενα 30% καθε βδομαδα με νερο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν μεσα σε ενα βαρελακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #14 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω, τα ψαρια σου ειναι ασυμβατα! Ο παγκασιους και το αλλο 'καρχαριακι' γινονται τερατα και θα χρειαστεις μια πισινα για να τα βαλεις μεσα.. Καλητερα ειναι να τα δωσεις και να ξεκινησεις μια καινουρια ψαροσυνθεση που θα την χαρεις και εσυ και τα ψαρακια σου. Αλλαγη νερου να καλο ειναι να κανεις ενα 30% καθε βδομαδα με νερο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν μεσα σε ενα βαρελακι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΣ 40 ΜΕΡΕΣ!!!!!!!!! ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΛΕΤΑΩ ΤΟΝ ΧΩΡΟ!!! ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 21 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έχεις μηδενικές τιμές σε αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Έχεις στρώσει σωστά το φίλτρο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #16 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έχεις μηδενικές τιμές σε αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Έχεις στρώσει σωστά το φίλτρο σου? 4-5 μηνες πιστευω οτι το εχω κανει καλα (ακουλουθησα πιστα και με ευλαβεια της οδηγιες) οσο για της τιμες σε αμμωνια και νιτρωδη και νιτρικα και απο τα στικακια και τα υγρα τεστ που κανω μονος μου αλλα δειγμα που πηγα ειναι αψογες!!! τι να πω τυχη του πρωταρη........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος