Jump to content

Προβλημα Με Το Εντερο?

dikaios

Recommended Posts

εχει στο στομαχι του απο κατω αν δειτε μια ροδελα κιτρινη να κρεμεται

post-48266-0-82918700-1329763166_thumb.jpg

γενικα δεν τον εχω δει, απο τοτε που τον πηρα(3 μηνες) να τρωει και νομιζω οτι εχει αδυνατισει. δεν ειμαι σιγουρος για το αδυνατισμα..πεφτει η τροφη απο μπροστα του και αδιαφορει!

Αν μπορείς δώσε λίγες πληροφορίες για το ενυδρειο σου όσον αφορά τα λίτρα σου των αριθμό των δίσκων κάθε ποτε κανείς αλλαγές νερου κτλ.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Ενυδρειο: (Λιτρα, Διαστασεις Ενυδρειου, χρόνος λειτουργίας, κλπ) 190 λιτρα

- Φωτισμος: (Watt, Kelvin, loumen, φωτοπεριοδος, ανακλαστηρες, χρονος χρησης των λαμτηρων):2 λαμπες για φυτα ,2 για χρωμα στα ψαρια.με ανακλαστηρες 2-25 watt,2-18 watt,9 ωρες φωτοπεριοδο

- Βυθος και Υποστρωμα: (ειδος,πληθος, χρονος χρησης του, κοκκομετρια κλπ.)υποστρωμα της jbl και απο πανω χαλικι ψιλο

- Διοξειδιο του Ανθρακα: ( Μπουκαλες, DIY CO2, οργανικος ανθρακας, κλπ.) το excel της seachem

- Οξυγωνο: (Αναταραξη επιφανειας, χαμηλη, μετρια, υψιλη, αεραντλια) μετρια

- Φίλτρανση: (Λιτρα ανα ωρα, όγκος κάδου, υλικά φιλτρανσης, ανθρακας, τυρφη):1000 λιτρα εξωτερικο με 4 λιτρα βιολογικο,1000λτ εσωτερικο για χημικο

- Φυτα: (είδη και αριθμός):4-5 ευκολα

- Ψάρια: (είδη και αριθμός):5 δισκοι,2 πλακωστομοι,καρδιναλιοι ,ροδοστομοι,τετρα ,γατοψαρο,κλοουν

- Ρουτίνες: (λιπασματα, ταμπλετες, αλλα σκευασματα, ταισμα, προετοιμασία και αλλαγές νερού, χρονος περιοδικης συντιρησης, κλπ):χρησιμοποιω το flourish,iron,potasium,ολα της seachem.ταιζω δυο φορες την μερα,αλλαζω νερο καθε 15 με 20 μερες απο νερο βρυσης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: (Μέτρο οξυτητας ή αλκαλικοτητας μιας χημικης ουσιας)6.8

- KH: (Ανθρακικη σκληροτητα)

- GH: ( Ολικη σκληροτητα)

- ΝΗ3/NH4: (Αμμωνία/Αμμωνιο):0

- ΝΟ2: (Νιτρώδη):0

- ΝΟ3: (Νιτρικά):5-10

- PO4: (Φωσφορικά)0.5

- Fe: (Σιδηρος)

- CO2: (Δυαλιμενο Διοξειδιο του Ανθρακα στο νερο)

- Θερμοκρασία: 28

μετραω νε υγρα τεστ

Ξέρεις ηλικία δίσκου; Είναι ζευγάρι με κάποιον άλλο; Τα θυλικά βγάζουν κάτι τέτοιο όταν γεννάνε. Δεν είναι καλή η φωτογραφία και δεν μπορώ να καταλάβω καλά. Πάντως δεν είναι από εκεί που κάνει κακά;

Ξέρεις ηλικία δίσκου; Είναι ζευγάρι με κάποιον άλλο; Τα θυλικά βγάζουν κάτι τέτοιο όταν γεννάνε. Δεν είναι καλή η φωτογραφία και δεν μπορώ να καταλάβω καλά. Πάντως δεν είναι από εκεί που κάνει κακά;

Φίλε dikaios το ψαράκι σου έχει προχωρηκένη εντερική μόλυνση.

Είναι πολύ πιθανό να έχει γυρίσει και σε hexamita.

Το κίτρινο που βλέπεις είναι εσωτερικός υμένας από το έντερο.

Δύσκολο αλλά προσπάθησε με συνδιασμένη χρήση General Cure και Furan2 μήπως τα καταφέρεις.

Ανέβασε και την θερμοκρασία σου στους 33-34. Εννοείτε όλα αυτά σε καραντίνα.

Κάνε σύνολο και τις 4 δόσεις, όχι λιγότερο.

Ενημέρωσέ μας και προσπάθησε για καμιά καλύτερη φωτογραφία.

γενικα να κανω σε ολα προλυπτικη θεραπεια για hexamita,σε ολους τους δισκους??

ηλικια δεν ξερω .δεν νομιζω οτι ειναι ζευγαρι διοτι των εχω 3 μηνες!!δεν τον εχω δει να τρωει..του κανω μια θεραπια για hexamita προς το παρον σε αλλο ενυδρειο

Πως πάει το δισκάκι? Έκανες την καραντίνα που σου είπε ο Μπάμπης?

ναι ειναι σε καραντινα τον εχω δει να τρωει λιγο τωρα..συνεχιζω.το χρωμα δεν εχει επανελθει.να κανω θεραπια γενικα και στα αλλα??

Αν ακολουθήσεις αυτή την θεραπεία και στα άλλα δεν θα μείνει τίποτα στο ενυδρείο. Φυτά και τα λοιπά ψάρια θα την ακούσουν λόγου θερμοκρασίας.

Εγώ όσες φορές είχαν οι Δίσκοι μου κάτι εντερικό τα κράταγα σε 33-34βαθμούς για 10-15μέρες με αλλαγές νερού κάθε 2-3 μέρες. Δεν λέω ότι είναι η λύση αλλά για μένα δουλεύει.

οταν λεω θεραπεια εννοω στους 28 βαθμους που ειναι το ενυδρειο απλα να ριξω την αντιβιωση για καποιες μερες !προλυπτικα..τι λετε??υπαρχει προβλημα?

Συνήθως τα περισσότερα φάρμακα για flagettes (Hexamita) έχουν αποτέλεσμα μόνο σε υψηλή θερμοκρασία.

Τον Δίσκο που έχεις στην καραντίνα σε τι θερμοκρασία τον κρατάς?

Πληροφοριακά στους 28-32 τα παράσιτα εντέρου που προσβάλουν τους Δίσκους έχουν πιο γρήγορη ανάπτυξη. Για να είναι αδύνατον η αναπαραγωγή τους η θερμοκρασία θα πρέπει να ξεπερνά τους 32.

δεν εχω στο σπιτι μου ενυδρειο και τον εχω παει σε καποιο μαγαζι οπου εκει του κανει την θεραπια.τωρα βλεπω και ενα αλλο δισκο οτι δεν τρωει.αυτο εγινε η σημερα η αντε το πολυ απο χθες διοτι ετρωγε.τι να κανω?αν αυξησω την θερμοκρασια τοσο οσο λες δεν θα μεινει φυτο για φυτο και μικροψαρο -για μικροψαρο..τι να κανω?

Αυτό το φάρμακα χρησιμοποιούσα με 100% επιτυχία αλλά με θερμοκρασία 34βαθμούς για περίπου 10-15μέρες και αλλαγή νερού κάθε 2-3 μέρες.

Μη έχεις την εντύπωση πως απλά ρίχνοντας κάποιο φάρμακο θεραπεύουμε το ψάρι. Αν ήταν έτσι εύκολο δεν θα είχαμε προβλήματα.

αν χρησιμοποιησω αυτη την θερμοκρασια στο ενυδρειο μου δεν θα εχω προβλημα??

• 2 weeks later...
post-48266-0-16076900-1330973206_thumb.jpgτι ειναι αυτο παλιιι????? :bigemo_harabe_net-86:θα εχω θεμα με ολους τους δισκους μου???

post-48266-0-15758500-1330973227_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - dikaios

Εμένα δεν μου φαίνεται άσπρο ή διάφανο ή κάτι περίεργο. Τι τροφή δίνεις;

οπα φιλε κατσε θα το σκοτωσεις το ψαρι.εκει που κανει τα κακακια του τα ομορφα θα του τα φερεις ολα αναποδα?που το ειδες το λευκο και διαφανες σκατο?που?

ωπα παιδια μην βαρατε!!αυτος ειναι αλλος δισκος,δεν ειναι αυτος με το προβλημα που δεν ετρωγε τιποτα και ειχε μαυρισει..αυτο δηλαδη που κρεμεται ειναι φυσιολογικο??

τωρα τους εχω αλλαξει τροφη και τους δινω μια της tropical.απλα αυτοσ ο δισκος παρατηρω μια τρωει και μια οχι...

Εμένα φυσιολογικό μου φαίνεται. Πολλά μπορεί να τυχαίνουν για να μην φάει ή αν θα φάει. Και στρες στιγμής μπορεί να είναι και προτίμηση τροφής αν δίνεις ποικιλία... ακόμα και να τρώει πάντα απλά να μην το παρατηρείς μερικές φορές. Από συμπεριφορά πως είναι;

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

δεν εχει αλλαξει τιποτα .φυσιολογικα ειναι.απλα ενα γρατζουνισμα εχει στα αριστερα σαν ασπριλα ,αυτο.

Το συγκεκριμένο ψάρι άσε το στην ησυχία του.

ΔΕΝ έχει απολύτως τίποτα.

Μην φρικάρεις κάθε φορά που κρεμιέται κάτι κάτω απο τους δίσκους σου.

Αν τα κακά δεν είναι λευκά, διάφανα ή σαν λευκή μίξα δεν έχεις λόγο να ανησυχής.

Συνήθως τα κακά έχουν το χρώμα του φαγητού που τα ταϊζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...