nikolaosbouk 23 Μαρτίου 2012 Author #26 Share 23 Μαρτίου 2012 ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες. Μαλακο κοραλι μπορω να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 27 Μαρτίου 2012 Author #27 Share 27 Μαρτίου 2012 πηρα το σαββατο (24/03) το πρωτο μου ψαρακι, ενα clown αλλα μεχρι την Δευτερα παπαλα, τον εχασα απο το ενυδρειο... Η προσαρμογη μεχρι να το βαλω στο ενυδειο ηταν σιγα - σιγα για να μην στρεσαριστει και ολο το σαββατο ηταν μια χαρα, κυριακη αρχισε να ζαλιζεται, προσπαθησα να το ταισω , πηγενε προς την τροφη(pellets) και εφευγε, μετα ψιλοσυνηλθε αλλα το βραδυ αρχισε να κολαει επανω στην κοραλιερα(πραγμα που εδειχνε οτι ειχε εξαντληθει αρκετα), την επομενη μερα το εχασα φυσικα... . Σας παραθετω και τα ποσοστα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Μαρτίου 2012 #28 Share 27 Μαρτίου 2012 Το ψαράκι σε τι κατάσταση ήταν όταν το αγόρασες?.... πόση ώρα το έκανες προσαρμογή? Αν κρίνω από τις παραμέτρους του νερού σου, ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που το έχασες. Στα καταστήματα η αλατότητα είναι συνήθως χαμηλή... κάπου στα 1020-21 και απ ότι βλέπω εσύ έχεις 1027 !!! πολύ υψηλή, όπως και το ΚΗ με το ασβέστιο σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα. Με τι μετράς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 27 Μαρτίου 2012 Author #29 Share 27 Μαρτίου 2012 Ηταν τα δυο τελευταια ψαρακια και πηρα το ποιο ζωηρο. Αυτος στο μαγαζι μου ειπε οτι πρεπει να εχω αλατοτητα 1026. Το ασβεστιο θα αρχισω να το ανεβαζω με συμπληρωμα. το ΚΗ με μια αλλαγη που θα κανω πιστευω να το ριξω.... Προσαρμογη εκανα 1 ωρα περιπου Το ασπονδυλο που εχω ειναι μια χαρα (cypraea) και η xenia επισης.Τα πηρα την ιδια ημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 27 Μαρτίου 2012 Author #30 Share 27 Μαρτίου 2012 μετραω με salifert αμμωνια, Mg, με sera Ca,Kh,No2,No3 ph ψηφιακο apex Po4 αλατοτητα με ρεφακτομετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 2 Απριλίου 2012 #31 Share 2 Απριλίου 2012 Μη ξαναπάρεις κλόουν, δεν κάνουν για στρώσιμο, είναι κακόφαγοι κι ευαίσθητοι στη δυνατή κυκλοφορία. Εγώ σου προτείνω ένα κοπαδάκι 5-6 chromis viridis για να ενεργοποιήσουν τη βιολογία στο ενυδρείο σου κι είναι και πολύ ωραία ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος