nikolaosbouk 20 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Παιδια πηρα απο ενα παλικαρι τον αραγωνιτη του 30 κιλα και τον βραχο του(ολος ζωντανος) 25 κιλα για να κανω το δικο μου reef. Προσθεσα αλλα 40 κιλα αραγωνιτη και αρχισα το στρωσιμο.Εχω εξωτερικο φιλτο με βιολογικο και χημικο υποβαθρο και skimmer κρεμαστο. Ενω δεν ειχα καθολου αμμωνια ειναι φυσιολογικο μετα απο μια εβδομαδα (ξεκινησα να το ταιζω τροφη η οποια μπορει να ανεβασει) να ξεκινησει ο κυκλος της αμμονιας? Ειναι φυσιολογικο να εχω αμμονια ενω ειχε ηδη βραχο και αραγωνιτη στρωμενα? Το παλικαρι ειναι εγκρυτο μελος του site και το ξεστησε (δουλευε 8 μηνες ) λογο υποχρεωσεων. Μου ειπε ο πετσοπας οτι με δουλεψε και ειναι ψοφιος ο αραγωνιτης και οτι αν μεχρι αυριο δεν πεσουν τα επιπεδα να παρω ammonia remover. Στο φιλτρο φοραω ενεργο ανθρακα αντι νιτριτη μακαρονι βιομπαλες σφουγγαρι λιγο ιαλοβαμβακα τι να κανω? Τα υλικα του παιδιου φαινονταν πολυ καλα!! Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2012 - nikolaosbouk Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios816 20 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 αστο να κανει τον κυκλο του φιλε μου σιγουρα δεν σε δουλεψε ο συμφορουμιτης μας μην ακους πολλα απο πετσοπαδες υπομονη δεν εχεις ψαρια μεσα εε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papas 20 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα και καλη αρχη, το φιλτρο σου νομιζω οτι περισευουν οι βιομπαλλες το μακαρονι και το σφουγκαρι γιατι πιθανολογο θα σου ανεβασουν νιτρικα πολυ,ασε το υαλλοβαμβακα και αυτον χμμμ καθε βδομαδουλα θα θελει αλλαγη, τωρα οσον αφορα την αμμωνια ναι ειναι πιθανον να ανεβασεις διοτι ο ζωντανος βραχος και ειδικα ο αραγωνητης σιγουρα θα εχουν παρακρατηση υπολειματα τροφων και φαντασου την απελευθερωση τωρα μετα απο τοσο ανακατεμα που επεσε,,,,,και να σου πω ........αν μεινεις μονο στην αμμωνια καλα να λες......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #4 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Οχι δεν εχω ψαρια. Τον παλιο αραγωνιτη τον εβαλα απο κατω και απο πανω εκανα την νεα στρωση μα τον καινουριο. Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2012 - nikolaosbouk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 αστο να κανει τον κυκλο του φιλε μου σιγουρα δεν σε δουλεψε ο συμφορουμιτης μας μην ακους πολλα απο πετσοπαδες υπομονη δεν εχεις ψαρια μεσα εε? Δηλαδη να μην βαλω ammonia remover?Απλα να περιμενω? Υπομονη εχω αλλιως σιγα μην εκανα θαλλασινο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα και καλη αρχη, το φιλτρο σου νομιζω οτι περισευουν οι βιομπαλλες το μακαρονι και το σφουγκαρι γιατι πιθανολογο θα σου ανεβασουν νιτρικα πολυ,ασε το υαλλοβαμβακα και αυτον χμμμ καθε βδομαδουλα θα θελει αλλαγη, τωρα οσον αφορα την αμμωνια ναι ειναι πιθανον να ανεβασεις διοτι ο ζωντανος βραχος και ειδικα ο αραγωνητης σιγουρα θα εχουν παρακρατηση υπολειματα τροφων και φαντασου την απελευθερωση τωρα μετα απο τοσο ανακατεμα που επεσε,,,,,και να σου πω ........αν μεινεις μονο στην αμμωνια καλα να λες......... +1 σε ότι σου λέει ο φίλος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
papas 20 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 ναι θεωρω οτι το καλλητερο που εχεις να κανεις ειναι να περιμενεις να κανει την κυκλα του να παρει μπρος και ο βραχος σου και αν δεις οτι δεν παλευετε ε τοτε οι λυσεις ειναι αρκετες αλλα αστο ενα διαστημα να συνελθει ....Καλα τα λεω γιατρε μου που διαβαζεις και δεν επεμβενεις? :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 20 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Η προσθήκη βιολογικού υλικού μπορεί να σου αποδυναμώσει τον βράχο. Αν θες να κρατήσεις το φίλτρο απλά βάλε άνθρακα και αντιφώσφορο. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και δεν χρειάζονται σε ένα θαλασσινό με βράχο. Όπως να'χει μη βάλεις χημικό συσκεύασμα το οποίο μειώνει την αμμωνία γιατί απλά θα έχεις ασταθές σύστημα. Θέλεις το ενυδρείο να σου κατεβάσει την αμμωνία και όχι κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Οπότε όπως σου έγραψαν τα παιδιά άσε το ενυδρείο να στρώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Απλά υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Τα υλικά στο φίλτρο στην αρχή θα δουλέψουν μέχρι να γίνει το μπάμ και θα ψάχνεις τι φταίει.την πάτησα μετά απο 1χρόνο.Γνώμη μου στο εξωτερικό φίλτρο ενεργό άνθρακα,αντιφώσφορο,και κομμάτια βράχου.Το λάθος σου έπρεπε να βάλεις πρώτα τον ψόφιο αραγωνίτη και μετά σιγά σιγά τον ζωντανό.(απο το εμπόριο αυτοί που πουλάνε για ζωντανό είναι η μεγαλύτερη μούφα)Πρόσφατα βρήκα ένα τρόπο να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα.Γέμισα μπουκάλια με αραγωνίτη απο το μικρό μου και αφού έβαλα το μπουκάλι μέσα στο νερό τον άπλωσα σιγά σιγά έμεινε η μπίχλα στο μπουκάλι.Ζωντάνεψε και ο άλλος σε λίγες μέρες.Το πιο γρήγορο στρώσιμο το έκανα με αμπούλες prodibio start up(bio-diggest,ammo-stop).Τώρα είναι αργά έπρεπε να ποστάρεις πιο πριν.Αν δείς οτι η αμμωνία ξεφεύγει σε τοξικά επίπεδα κάνε μια μικρή αλλαγή νερού απλά να ξαναρχίσει ο κύκλος.Μετράς και ΝΟ2 μέχρι να μηδενίσει και μετά ΝΟ3 όταν φτάσει σε νορμάλ επίπεδα είσαι έτοιμος.Καλό είναι να προμηθευτείς ένα μπουκαλάκι μικρόβια και να ρίχνεις για να επιταχύνεις λίγο την διαδικασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Βακτηρια ριχνω. Οπως και προειπα ο μισος αραγωνιτης ειναι απο ηδη στημενο ενυδρειο και ο τροπος που εκανα ειναι οτι χωνεψα δυο μπουκαλια 1 1/2 λιτρα νερου ωστε να κανω εναν αγωγο και προσθετα αραγωνιτη παλιο, και οταν εφτανα σε ενα επιθεμιτο επιπεδο το μετακινουσα. Υστερα εκανα το ιδιο και με τον καινουριο αραγωνιτη τον οποιο τον απλωσα απο επανω γυρω στους 5 ποντους. Με αυτο τον τροπο γλυτωσα την θολουρα στο ενυδρειο αλλα δεν μπερδεψα και τους αραγωνιτες(δεν ξερω αν εκανα καλα γιαυτο.....). Οσο για τα υλικα σε φιλικο forum διαβασα οτι πρεπει στην αρχη να εχουμε καποια βιολογικα υλικα που στην πορεια θα τα βγαλω. Τωρα αν μου ειπαν π@π@ρ!3ς δυστυχως την πατησα...Παντος δεν εκανα κατι του κεφαλιου μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 21 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Τα υλικά στο φίλτρο στην αρχή θα δουλέψουν μέχρι να γίνει το μπάμ και θα ψάχνεις τι φταίει.την πάτησα μετά απο 1χρόνο.Γνώμη μου στο εξωτερικό φίλτρο ενεργό άνθρακα,αντιφώσφορο,και κομμάτια βράχου.Το λάθος σου έπρεπε να βάλεις πρώτα τον ψόφιο αραγωνίτη και μετά σιγά σιγά τον ζωντανό.(απο το εμπόριο αυτοί που πουλάνε για ζωντανό είναι η μεγαλύτερη μούφα)Πρόσφατα βρήκα ένα τρόπο να το κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα.Γέμισα μπουκάλια με αραγωνίτη απο το μικρό μου και αφού έβαλα το μπουκάλι μέσα στο νερό τον άπλωσα σιγά σιγά έμεινε η μπίχλα στο μπουκάλι.Ζωντάνεψε και ο άλλος σε λίγες μέρες.Το πιο γρήγορο στρώσιμο το έκανα με αμπούλες prodibio start up(bio-diggest,ammo-stop).Τώρα είναι αργά έπρεπε να ποστάρεις πιο πριν.Αν δείς οτι η αμμωνία ξεφεύγει σε τοξικά επίπεδα κάνε μια μικρή αλλαγή νερού απλά να ξαναρχίσει ο κύκλος.Μετράς και ΝΟ2 μέχρι να μηδενίσει και μετά ΝΟ3 όταν φτάσει σε νορμάλ επίπεδα είσαι έτοιμος.Καλό είναι να προμηθευτείς ένα μπουκαλάκι μικρόβια και να ρίχνεις για να επιταχύνεις λίγο την διαδικασία. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #13 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 τα σημερινα μου αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #14 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια με την αμμωνια αρχιζω και το παλεβω το θεμα (αρχιζει και πεφτει αισθητα) αλλα το ph δεν λεει να ανεβει 7.7 με κλειστα τα φωτα 7.9 με αναμενα μετα το 4ωρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 23 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα Νίκο υπομονή.Υπολόγισε 2-3 βδομάδες.Προς το παρών ξέχασε οτι έχεις ενυδρείο&μην βάζεις χέρια μέσα.Αστο να στρώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #16 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 24 Φεβρουαρίου 2012 #17 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Ειναι φυσιολογικο να εχω αμμονια ενω ειχε ηδη βραχο και αραγωνιτη στρωμενα? Το παλικαρι ειναι εγκρυτο μελος του site και το ξεστησε (δουλευε 8 μηνες ) λογο υποχρεωσεων. Μου ειπε ο πετσοπας οτι με δουλεψε και ειναι ψοφιος ο αραγωνιτης και οτι αν μεχρι αυριο δεν πεσουν τα επιπεδα να παρω ammonia remover. Η αμμωνία δημιουργήθηκε από την ταλαιπωρία που υπέστη ο βράχος και ο αραγωνίτης. (ξεστήσιμο - στήσημο - μεταφορά), Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία ούτε σημαίνει ότι δεν ήταν ζωντανά ή ότι νέκρωσαν. Κάνε ότι είπαν τα παιδιά και σε λίγες μέρες όλα θα είναι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #18 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστω.Με καθησηχασατε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 22 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 22 Μαρτίου 2012 Παιδια τα επιπεδα εχουν πεσει εδω και 5 μερες στα φυσιολογικα αλλα αρχισα να βγαζω τριχοειδη αλγη στα ανωτερα στρωματα του βραχου, τι κανω τωρα με την αλγη(πιστευω οτι τις επομενες ημερες θα ανεβει το Νο3), την βγαζω με το χερι? Ca,Mg & PO4 δεν μετραω ακομη επειδη δεν εχω βαλει κοραλια ακομη. Ειμαι ετοιμος για κανα ψαρακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaxoscorfu 22 Μαρτίου 2012 #20 Share 22 Μαρτίου 2012 Γεια σου φιλε..για μενα βγαλε απ το φιλτρο σου βιομπαλες και μακαρονια..ο βραχος πρεπει να κρατησει την βιολογια και οχι το φιλτρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaxoscorfu 22 Μαρτίου 2012 #21 Share 22 Μαρτίου 2012 Α!!! βγαλε και σφουγγαρια και υαλοβαμβακες...φουλ νιτρικάαααααααααα!!!!ασε μονο ανθρακα και αντιφωσφορο και ασε το βραχο να κανει δουλειά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Μαρτίου 2012 #22 Share 22 Μαρτίου 2012 Οχι ψαράκι γιατί με ΝΟ2 στο νερό ζημιά θα του κάνεις και είναι σαν να βάζεις εναν άνθρωπο σε τοξικό περιβάλλον.Οταν τα τέστ δείχνουν ΝΟ2 0 τότε είσαι για 1-2 ψαράκια οχι παραπάνω.Σε 1 άντε 2 εβδομάδες θα είσαι οκ.Την άλγη περίμενε μέχρι να πέσουν Νο2 και βάλε ενα σωστό συνεργείο καθαρισμού συνδιασμό απο σαλιγκάρια και ερημίτες που εκτός απο τις άλγες που εξαφανίζουν πριν βγούν,τρώνε και υπολείμματα απο τροφές,ανακατεύουν το υπόστρομα , και καθαρίζουν και τα τζάμια και σε σωστό αριθμό γιατί σε 250 λίτρα δεν θα κάνουν δουλειά 1-2 υπολόγισε 10 απο το καθένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 22 Μαρτίου 2012 Author #23 Share 22 Μαρτίου 2012 Νο2 μηδεν εχω. Θα παω να παρω σαλιγκαρια, οι ερημιτες ποιοι ειναι? Μπορω να βαλω 1 clown με ανεμωνη μαζι ή ειναι πολυ νωρις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Μαρτίου 2012 #24 Share 22 Μαρτίου 2012 Ανεμώνη μετά απο χρόνο μην κάνεις λάθος και την βάλεις πιο πρίν (95% νερό είναι)γιατί θα το φάς μόνος σου το κεφάλι σου,το ενυδρείο πρέπει να ωριμάσει πρώτα και μετά.Οι ερημίτες είναι αυτοί & αυτοί ψάξε για Νασάριους και τρόχους πάρε όσα μπορείς να στο κάνουν αόρατο.Αν πέσαν τα ΝΟ2 σου μπορείς να βάλεις ένα ψαράκι απλά μην το παρακάνεις με πολλά μαζί γιατί φρέσκο είναι το ενυδρείο.και δεν σηκώνει πολλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 22 Μαρτίου 2012 #25 Share 22 Μαρτίου 2012 Εφόσον μετράς ΝΟ2 και ΝΗ3/4 μηδέν τότε μπορείς να βάλεις ένα ψάρι μέσα. Την πρώτη μέρα μη το ταίσεις. Δεύτερη μέρα και μετά λίγη τροφή (μια φορά την ημέρα) για να προλάβει να "δυναμώσει" το ενυδρείο. Απο εβδομάδα το ταίζεις κανονικά. Δεν είναι στάνταρντ αυτό απλά στο γράφω έτσι μη πας και ρίξεις ψάρι μέσα και κοπανήσεις φρέσκο ενυδρείο με φαγητο. Ανεμώνη όπως έγραψε ο Άλεξ το ξεχνάς προς το παρών. Πρέπει να είναι ώριμο και δυνατό το ενυδρείο να κρατήσει ανεμώνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος