Thanassis3 20 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα. Είμαι νεο μέλος μέ καλή εμπειρία στα ενυδρεία. Διαθέτω ένα 90 λίτρων και ένα 350 λίτρων. Θέλω να κατασκευάσω ένα ακόμη 800 λίτρων και θα ήθελα συμβουλές απο τους εμπειρότερους. Οι διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι 2.35χ0,60χ0,60 (0,55 το ύψος του νερού) Τα τζάμια θα έναι 12 χιλιοστά και οι κόντρες 0,7 πλάτος 12 χιλιοστά επίσης. Σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω 2 εξωτερικά φίλτρα Fulvam 405. Μπορώ να τρυπήσω τις κόντρες που θα τοποθετηθούν στο επάνω μέρος του ενυδρείου προκειμένου να περάσω τις σωλήνες των φίλτρων η θα έχω πρόβλημα. Τι θα πρέπει να προσέξω στην κατασκευή του για να μην έχω προβλήματα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους φίλους που θα απαντήσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Μπορείς να τρυπήσεις τις κόντρες χωρίς προβλήματα!Από φίλτρανση πάντως σε βλέπω ανεπαρκή για τόσα λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 20 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ θα σου πρότεινα να χαλαλίσεις 10 - 15 πόντους από το μήκος σου και να κάνεις εσωτερικό Sump!!!! Οικονομία στα λεφτά, άλλο 2 φίλτρα και άλλο 1 αντλία, δεν θα έχεις σωλήνες να τρέχουν έξω από το ενυδρείο και θα έχεις πάρα πολύ μεγάλο όγκο φίλτρανσης και φυσικά μεγάλη ευκολία στην συντήρηση των υλικών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Τις κόντρες δεν χρειάζεται να τις τρυπησεις θα τις κανείς λίγο ποιο κοντές έτσι ώστε στη γωνία που ενώνονται μεταξύ τους να μένει ένα κενό 20χιλιοστα περίπου και απο εκει θα περάσεις ότι θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 20 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 γεια χαρά. μην τις τρυπήσεις. μπορείς να τισ κάνεις ένα φάλτσο στην άκρη εκεί δηλάδή που θα ακουμπούν στα δύο τζάμια και περνάς ότι θες από εκεί. έχεις ξανακολλήσει ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Για το θέμα του φίλτρου απλά δεν θέλω να χαραμίσω απο τον χώρο του ενυδρείου για αυτό σκέφτομαι τα εξωτερικά φίλτρα τα οποία και τα δυο μαζι θα είναι συνολικά 2600 λίτρα. Φυσικά παραμένει το πρόβλημα των σωλήνων! Στο ενυδρείο σκέφτομαι να βάλω 4 παγκάσιους που ήδη έχω αλλά απο αυτά που διαβάζω στο forum μάλλον πρέπει να το αποφύγω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχω κολήσει πάλι ενυδρείο αλλά εχω ένα φίλο που έχει εργοστάσιο με τζάμια και θα μου το κολησει αυτός! Εχει πειρα και φαντάζομαι οτι δεν θα έχω πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 20 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Φτάνουν 15 πόντοι για το εσωτερικό samp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Φεβρουαρίου 2012 #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Εξωτερικα στις γωνιες του ενυδρειου μπορεις να ενυσχησεις το δεσιμο του συνολου με αλουμινογωνιες κολλημενες εξωτερικα για να ενυσχησεις τις ραφες. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=40736&hl=&fromsearch=1 Καλο ειναι να σκεφτεις καλα το θεμα τις φιλτρανσης μια που τα θυριακια σου οσο μεγαλωνουν θα μεγαλωνουν και τα αποβλυτα τους, ριξε μια ματια και σε αυτη την λυση γιατι εχω δει μεγαλη διαφορα και πανω απολα οικονομικα!http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=72447&hl=&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 20 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Φτάνουν 15 πόντοι για το εσωτερικό samp? 60cm x 55cm x 15cm = 49,5 λίτρα υλικά και τα 2 μαζί τα φίλτρα που λες είναι το πολύ 17 λίτρα καθαρά βιολογικού υλικού και τα 2 μαζί είναι 8 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #11 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια και τις ιδέες. Στις επόμενες μέρες αρχίζει η κατασκευή! Εχω μερικές ερωτήσεις - για να μην κάνω - τραγικά - λάθη! 1. Τα τζάμια στις πλευρές που θα κοληθούν πρέπει να είναι ρονταρισμένα? 2. Σιλικόνη θα χρησιμοποιήσω την Den Braven - την βρήκα με 7 ευρώ - είναι καλή για το τέρας που θα κολήσει? 3. Υπάρχει καποιο σχέδιο για το εσωτερικό sump - πως κατασκεύζεται? 4. Για μεγαλύτερη ασφάλεια σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω γωνιές αλουμινίου - φοβάμαι και εγώ μήπως απο την πίεση του νερού ανοίξουν οι ραφές. 5. Υπάρχει τρόπος να τοποθετηθει το sump πάνω απο το ενυδρείο? Τι διαστάσεις πρέπει να έχει για να καλύπτει τα 800 περίπου λίτρα? Υπάρχει κάποιο σχέδιο η φωτογραφία? Σας ζαλισα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και την βοήθειά σας!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 22 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Δες εδώ πως είναι το εσωτερικό sump... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Den braven Logo 1000 Bison για τζάμια και ενυδρεια Εάν έχει πρακτικερ εκει που είσαι θα βρεις την bison 5€ Αλλα και η den braven είναι κορυφή αρκεί να βρεις για ενυδρειακη χρήση , οποιοσδήποτε άλλος τύπος δεν σου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #14 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Εαν κατασκευάσω εξωτερικό sump τι διαστάσεις πρέπει να έχει για να καλύψει 750 λίτρα νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 22 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω 150 - 200 λίτρα σε καλύπτει και με το παραπάνω και θα μπορείς να κάνεις τις αλλαγές νερού από εκεί και δεν θα ενοχλείς καθόλου το κυρίως ενυδρείο... αλλά για τα λίτρα του sump καλύτερα να σου πει και κάποιος ποίο έμπειρος με κατασκευές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες θα βρεις σαμπ έτοιμο και σε καλή τιμη .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #17 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 SOS! Τα τζάμια πρέπει να είναι ρονταρισμένα η οχι? Εχω διαβάσει οτι τα ρονταρισμένα τζάμια χάνουν απο την ικανότητα συγκόλησης! Είναι αλήθεια? Ποιά η εμπειρία σας σε αυτό το θέμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 22 Φεβρουαρίου 2012 #18 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 αν δεν ειναι ρονταρισμενα πρεπει οποσδηποτε να ειναι τροχισμενα σε μηχανιμα για να ειναι ισια και να μην κοβουν στα 12 χιλιοστα τζαμια που θα χρησιμοποιησεις δεν εχεις θεμα με την ικανοτητα συγκολισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 22 Φεβρουαρίου 2012 Author #19 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αφού δεν υπάρχει θέμα στη συγκόληση θα τα παραγγειλω ρονταρισμένα τζάμια γιατι έτσι θα είναι αισθητικά καλύτερα ( δεν προκειται να πληρώσω επιπλέον χρήματα μιας και ο τζαμάς είναι φίλος!!!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Φεβρουαρίου 2012 #20 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=72447&view=findpost&p=639680 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pangt 23 Φεβρουαρίου 2012 #21 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε προσοχη! Απο δική μου εμπειρία ξέρω πως τα τζάμια πρέπει να είναι Αροντάριστα! Πάντως χωρίς να θέλω να σε απογοητεψω, βρίσκω πολύ δύσκολο το εγχείρημα σ. Είχες πεί πως έχει εμπειρία αυτος που θα σου κολλήσει το ενυδρείο, και καλα κανει να έχει πολλή εμειρία γιατί 800λίτρα και 12 χιλ. τζαμι δεν αστιευονται. μιλάμε για κάπου 50 κιλά η κάθε πλευρά του ενυδρείου. ψάξε το πολύ καλά, κάνε την μελέτη σου και σιγουρέψου πως ο φίλος σου όντως έχει εμπειρία στην κατασκευή ενυδρείων γτ θα έπρεπε να γνωρίζει σιλικόνες και περι ρονταρίσματος.. Φιλικά Παντελής . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanassis3 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #22 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Τι να πω! Γενικά εχω μπερδευτει με το ρονταρισμένα η αρονταριστα τα τζάμια! Τώρα αυτος που θα κολήσει δεν έχει κολήσει πάλι ένυδρείο! 'Εχει όμως ένα μεγάλο εργοστάσιο με τζάμια πολύ προσωπικό (φαντάζομαι με πείρα) και τις σιλικόνες θα τις αγοράσω εγώ (den braven ενυδρειακή). Στις γωνίες θα βάλω γωνίες αλουμινίου για σιγουριά και ο Θεός βοηθός! (κάποιο κατάστημα pet shop μου ζητούσε 450 ευρώ μόνο για την συγκόληση των τζαμιών - αυτός θα το κάνει δωρεάν!) Τελικά μάλλον θα κατασκευάσω εξωτερικό sump. Με προβληματίζει όμως τι γινεται με την υπερχείληση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Πως το αντιμετωπίζεται? Για τα 750 λίτρα νερού το sump σκεφτομαι να έχει μέγεθος 100*0.50*0.45 (περίπου 225 λίτρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Φεβρουαρίου 2012 #23 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Μεταφέρω το θέμα στη σωστή κατηγορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
pangt 23 Φεβρουαρίου 2012 #24 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm Πάντως θα σου πρότεινα να μειώσεις τις διαστάσεις σου... ένα μικρότερο ενυδρείο θα ήταν εφικτό να κατασκευαστεί με αρκετή μελέτη και απο κάποιον χωρίς πείρα. Το ότι έχει μαγαζί με τζάμια δν σημαίνει πως μπορεί να φτιάξει μια αξιόπιστη κατασκευή εφόσον δεν έχει ξανακολλήσει...δέν είναι πως πρέπει να είσαι και αστροφυσικός για να το φτιάξεις ... απλά το μέγεθος του με ανησυχεί σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας. Σκέψου το και προχώρα... καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Φεβρουαρίου 2012 #25 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Εγω το 500αρι μου το εχω με ροντε και δεν θα εχεις κανενα προβλημα μια που θα το ενυσχησεις και με τις εξωτερικες γωνιες και βεβαια τις αναλογες κοντρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος