Jump to content

Δισκοι

μηνας

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους!

Διατειρω δισκους 3χρονια τωρα.

Εχω αρχισει να αναρωτιεμαι αν τελικα οι δισκοι μας

Ειναι κατα καπιο τροπο "παπαγαλοψαρα"

Η φυση μας χαριζει λιγα χρωματα σε αυτο το ομορφο

Σωματοτιπο φαριου κ εμεις στα ενυδρεια μας διατηρουμε

Δισκους πολων κ διαφορικων χρωματισμων……

Λεω απο τις συνεχομενες αναπαραγωγες εχουν

Προκυψει αυτα η το ανθρωπινο χερι δεν σταματα πουθενα;

Η αλλήθεια είναι οτι δεν είναι υβρίδια, αλλά απο τις επιλεγμένες αναπαραγωγές και τις τροφές που τα ταίζουν παίρνουν τα χρώματα τους! Το καλύτερο είναι να πάρεις wild αλλά πρέπει να το αντέχει η τσέπη σου!!

η αλλήθεια είναι οτι δεν είναι υβρίδια, αλλά απο τις επιλεγμένες αναπαραγωγές και τις τροφές που τα ταίζουν παίρνουν τα χρώματα τους! το καλύτερο είναι να πάρεις wild αλλά πρέπει να το αντέχει η τσέπη σου!!

. Η εμπειρια κ το παθος για αυτο

Το ειδος σε κανουν να καταφερεις να τα διατηρεισεις κ να δεις πραγματα που πολυ λυγοι εχουν δει εδω μεσα……μιλαω για αγρια¡¡¡

Γεια χαρα σε ολους!

Διατειρω δισκους 3χρονια τωρα.

Εχω αρχισει να αναρωτιεμαι αν τελικα οι δισκοι μας

Ειναι κατα καπιο τροπο "παπαγαλοψαρα"

Η φυση μας χαριζει λιγα χρωματα σε αυτο το ομορφο

Σωματοτιπο ψαριου κ εμεις στα ενυδρεια μας διατηρουμε

Δισκους πολων κ διαφορων χρωματισμων……

Λεω απο τις συνεχομενες αναπαραγωγες εχουν

Προκυψει αυτα η το ανθρωπινο χερι δεν σταματα πουθενα;

Η συζήτηση είναι τεραστια που ανοίγεις.Tελοσπάντων τελείως ενδεικτικά θα σου απαντήσω.Η ανθρώπινη φαντασία δεν σταματα πουθενά τα χρώματα που βλέπεις είναι από επιλεκτικές αναπαραγωγές και το αρχικό ζευγάρι από όπου προήρθε μια ράτσα δεν έχει καμια σχέση με αυτό που απολαμβάνουμε στα ενυδρεία μας τώρα.Όχι και για κανένα λόγο δεν αισθάνομαι ότι οι δίσκοι μου είναι παπαγαλοψαρα γιατι είναι απλά η εξέλιξη του είδους δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι.Για κανένα λόγο και ποτε δεν θα έπαιρνα αγριους δίσκους οι οποιοι ζούνε στην φύση να τους κλείσω σε ένα κουτί στο σαλόνι μου για να τους χαζεύω.Είναι ψαρια που έχουν μάθει να ζουν σε "λιβάδια" νερού και όχι σε 400-500-1000 λίτρα,κατά την γνώμη μου κάτι τέτοιο είναι βασανιστικό.Θα μου πεις δεν αισθάνεσαι έτσι με τους εκτροφής?Όχι.Οι εκτροφής είναι ψαρια που γεννήθηκαv σε γυαλί και σε γυαλί θα πεθάνουν είναι ψαρια που ζουν 40-50 στο ίδιο ενυδρείο με μέσο ορο 10 λίτρα νερό το άτομο.Έχουν μάθει να τρώνε "gourmet" τροφές αν αρρωστήσουν θα τους παρέχεις θεραπεία αν θέλουν να ζευγαρώσουν και γουστάρεις και εσύ θα τους βάλεις να γεννήσουν όμορφα και καθαρά χωρίς κανένα κίνδυνο από αλλα ψαρια η οτιδήποτε.Είναι τελείως διαφορετικά ψαρια.Σε αντίθεση με τους αγριους όπου είναι ακριβώς τα αντίθετα.Αν αρρωστήσει ο θεός μαζί του αν θέλει να γεννήσει μακάρι να τα καταφέρει και πάει λέγοντας.Μου αρέσουν οι χρωματισμοί που έχουμε μέχρι τώρα και ελπίζω στο μέλλον να δούμε ακόμα ποιο εντυπωσιακά ψαρια.Φυσικά δεν επικροτώ ράτσες "δίσκων" ( ο θεός να τους κάνει) όπως οι bulldog οι οποιοι είναι πλήρως παραμορφωμένοι στα δικά μου ματια.Όπως και να είναι ο καθένας έχει μια δίκια του οπτική πάνω σε αυτά τα θέματα και κάνει αυτό που νομίζει σωστό.Αλλα το μονο σίγουρο είναι πως άγριοι και εκτροφής είναι 2 διαφορετικές ιστορίες

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Φυσικα κ ολα εχουν αρχισει απο αναπαραγωγες αγριων!!το θεμα ειναι τι φτανει στα ενυδρεια μας;;;

Απλα μια παρατηρισει κανω κ τπτ παραπανω κ

Φυσικα για μαθησει,περιμενω αποψεις απο τους πολυ εμπειρους

Και διαβασμενους δισκαδες……αντε λοιπον!!

Έγινε επεξεργασία - μηνας

Πραγματικά είναι μια τεραστία συζήτηση και σίγουρα ο καθένας έχει την δικια του οπτική πάνω σε αυτό. Εγώ τα δυο τελευταία χρόνια διατηρώ άγρια ψάρια στο ενυδρείο μου και μπορώ να πω ότι πραγματικά δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τους εκτροφής. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι τουλάχιστον τα δικά μου ψάρια τρώνε τα πάντα όσες φορές χρειάστηκε να κάνω θεραπεία ανταποκρίθηκαν αμέσως και έχουν γεννήσει και δυο φορές άρα το θεός μαζί του για μένα δεν ισχύει. Όσο αφορά το θέμα μας σίγουρα οι εκτροφείς δεν είναι παπαγαλοψαρα αλλά αποτέλεσμα από επιλεγμένες αναπαραγωγές χωρίς όμως και αυτό να είναι απόλυτο.

Πραγματικά είναι μια τεραστία συζήτηση και σίγουρα ο καθένας έχει την δικια του οπτική πάνω σε αυτό. Εγώ τα δυο τελευταία χρόνια διατηρώ άγρια ψάρια στο ενυδρείο μου και μπορώ να πω ότι πραγματικά δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τους εκτροφής. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι τουλάχιστον τα δικά μου ψάρια τρώνε τα πάντα όσες φορές χρειάστηκε να κάνω θεραπεία ανταποκρίθηκαν αμέσως και έχουν γεννήσει και δυο φορές άρα το θεός μαζί του για μένα δεν ισχύει. Όσο αφορά το θέμα μας σίγουρα οι εκτροφείς δεν είναι παπαγαλοψαρα αλλά αποτέλεσμα από επιλεγμένες αναπαραγωγές χωρίς όμως και αυτό να είναι απόλυτο.

Το ο θεος μαζι του το ειπα οταν το ψαρι ειναι στην φυση οχι στο ενυδρειο μας :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...