Jump to content

Φωτισμος Φυτεμενου Μου!!

kotsosaqua

Recommended Posts

Παιδια μπορειτε να με πειτε ποσα watt πρεπει να βαλω στο ενυδρειο μου το οποιο ειναι το τετρα της aquaArt 60 lit!εχει μεσα μια λαμπα που λεει 15 W και το εχω φυτεψει με ευκολα φυτα!!! μπαινω και διαβαζω στο φορουμ, αλλα απ οτι καταλαβα τα βατ ειναι λιγα για τα λιτρα μου!!!!στην λαμπα πανω δεν γραφει για κελβιν ή λουμεν αλλα γραφει tetra white 15 w!!

τι φυτα εχεις μεσα ;; αν εχεις anubies kai alla ευκολα εισαι μια χαρα !!!! βαζε και μια φορα την εβδομαδα το ενα τεταρτο της δοσης απο ενα γενικο λιπασμα και εισαι ενταξι π.χ αν λεει 5ml για 50 λιτα εσυ βαζε 1,5 ml :icon_dance:

Γιατι να βαλω το ενα τεταρτο;;βαζω της jbl το ferropol και λεει 10 ml για 40λιτρα .εγω βαζω 17 ml.

Εχω ευκολα φυτακια γενικοτερα...δεν χρειαζονται ουτε co2

Αν βαλεις ακομα μια λαμπιτσα 15αρα σιγουρα θα ειναι καλυτερα.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις επιπλέον λάμπες στο συγκεκριμένο ενυδρείο με το καπάκι που έχει.

Εκτός αν αφήσεις ανοικτό το ένα φύλλο από τα φύο που ανοίγουν και βάλεις εκεί επάνω μια λάμπα (δεν το βρίσκω ιδιαίτερα καλή ιδέα πάντως)

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις επιπλέον λάμπες στο συγκεκριμένο ενυδρείο με το καπάκι που έχει.

Εκτός αν αφήσεις ανοικτό το ένα φύλλο από τα φύο που ανοίγουν και βάλεις εκεί επάνω μια λάμπα (δεν το βρίσκω ιδιαίτερα καλή ιδέα πάντως)

ακριβως παιδια το καπακι μου αν και ντιζαινατο ειναι αβολο για να βαλω αλλη μια λαμπα δυστηχως.. παντως με φωτισμο 9 ωρες απο 15¨00-00:00 η limnofilla μου μεγαλωσε και το criptocoryne επισης αισθητα!!!

Βάζοντας μεγαλύτερες δόσεις από τις αναγραφόμενες σίγουρα θα έχεις αργά ή γρήγορα πρόβλημα με άλγες, καθώς η περίσσια θρεπτικών συστατικών θα διεγείρει την ανάπτυξη διάφορων ειδών άλγης καθώς οι ανούμπιες και τα υπόλοιπα φυτά δεν θα προλαβαίνουν να τα απορροφούν.

Να σημειωθεί πως οι αναγραφόμενες δοσολογίες αφορούν πολύ πυκνοφυτεμένα ενυδρεία συνήθως, επομένως όπως σωστά σου είπε ο συνχομπίστας παραπάνω, με το 1/3 της δόσης στο ενυδρείο σου καί οικονομία θα κάνεις καί την ιδανική ποσότητα θρεπτικών συστατικών θα έχεις (αυτό θα στο δείξουν και τα φυτά).

Βάζοντας μεγαλύτερες δόσεις από τις αναγραφόμενες σίγουρα θα έχεις αργά ή γρήγορα πρόβλημα με άλγες, καθώς η περίσσια θρεπτικών συστατικών θα διεγείρει την ανάπτυξη διάφορων ειδών άλγης καθώς οι ανούμπιες και τα υπόλοιπα φυτά δεν θα προλαβαίνουν να τα απορροφούν.

Να σημειωθεί πως οι αναγραφόμενες δοσολογίες αφορούν πολύ πυκνοφυτεμένα ενυδρεία συνήθως, επομένως όπως σωστά σου είπε ο συνχομπίστας παραπάνω, με το 1/3 της δόσης στο ενυδρείο σου καί οικονομία θα κάνεις καί την ιδανική ποσότητα θρεπτικών συστατικών θα έχεις (αυτό θα στο δείξουν και τα φυτά).

:thumbup: +1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...