Jump to content

Ερωτηση Για Kh

lorentzos

Recommended Posts

να ρωτισω βρε παιδια το kh μου ειναι σταθερο στο 10 με ph 8.3 πιστευετε οτι πρεπει να το ριξω πιο χαμηλα ??? το ενυδρειο τρεχει 4-5 μηνες με μ****α και λιγα σκληρα κοραλια. ολες οι αλλες μετρησεις ειναι μια χαρα

Το 7-8kh ειναι το ιδανικο ειδικα σε σκληρα κοραλια.Το 10 παλι δεν ειναι καθολου κακο,αλλα ειναι επιπλεον και ποιο σιγουρο

Ναι αν δεν κανεις προβιοτικη μεθοδο αφησε το ως εχει

πες μας σε παρακαλώ ποια είναι η προβιοτική μέθοδο και πως εφαρμόζεται

ακούγετε ενδιαφέρον

πες μας σε παρακαλώ ποια είναι η προβιοτική μέθοδο και πως εφαρμόζεται

ακούγετε ενδιαφέρον

Πολυ αναλητικα και με πολλες ερωτησεις-απαντησεις πανω στο θεμα, θα βρεις σε ενα αρθρο του Νerva στο OPEN REEF.Και μιας που δεν ειναι δικο μου αρθρο νομιζω πους δεν εχω το δικαιωμα να το κανω copy. :)

Τις τιμές στο ΚΗ 7-8 τις θέλεις για να αποφύγεις το φαινόμενο των καμμένων άκρων μιας και όλες αυτές οι τεχνικές απαιτούν θρησκευτική ευλάβεια στις τιμές ειδικά στο ΚΗ.Η δοσομετρική αντλία είναι το μυστικό για να πετύχεις κάτι τέτοιο.Η μέθοδος έχει πολλές παραλλαγές και ειναι γνωστή και απο ξένα σάιτ με βάση

μικρόβια--->πηγή ανθρακα σε καθημερινή βάση για τη μείωση ΝΟ3 και ΡΟ4.Εχει πολλά ονόματα όπως Ζεοβίτ,Νεο ζεο,Βότκα,biopellets,κτλ.

Το άρθρο του nervas είναι κορυφαίο και πολύ καλογραμμένο,ολοκληρωμένη δουλειά δεν αφήνει κανένα ερώτημα.

τα άλλα ονόματα είναι γνωστά

δεν είναι όλα η ιδια μέθοδος

άλλα μπορεί ο κάθε ένας να τη προσδιορίζει όπως θέλει ..

εχω ενα προβληματακι χτες εκανα αλλαγη νερου (μια φορα την εβδομαδα 20% ) και σημερα που εκανα της μετρησεις μου το kh μου απο 10 ανεβηκε στο 12 η μονη αλλαγη που εγινε ηταν οτι εβαλα 1 κιλο νεκρο βραχο με καλο πλυσιμο και απο 1026 κατεβασα 1025 ολες οι αλλες μετρησεις ηταν καλες και ιδιες οπως παντα τη μπορει να φταιει και πως μπορω να το κατεβασω το kh μου ???

mg - 1320

ca - 400

No2 - 0

No3 - 15

NH4- 0

ph - 8.2

PO4- 0

Μια αιτία μπορεί να είναι το νερό βρύσης.

Το νερό δικτύου έχει σκληρότητα (ΚΗ).

Μήπως το νερό εξάτμισης το συμπληρώνεις με το νερό της βρύσης? Αν ναι τότε σίγουρα το υψηλό ΚΗ οφείλεται στην χρήση νερόυ δικτύου.

Το οικιακό φίλτρο απλά φιλτράρει το νερό απο άνθρακα. Δεν "αγνοποιεί" το νερό.

για το οικιακο φιλτρο το ξερω οπως το ειπες εχει ανθρακα και uv για την εξατμιση δεν κανω τπτ γτ ακομα λογο χειμωνα εχω ελαχιστη και κανω αλλαγη νερου καθε βδομαδ οποτε δεν μου χαλαει την αλατοτητα. οκ θα κανω μονο με Α/Ο αλλαγη και θα δω διαφορα την επομενη βδομαδα. αλλα μου κανει εντυπωσει πως ανεβηκε 2 μοναδες πανω αφου τοσο καιρο δεν ειχα προβλημα

Δεν γίνεται να μη έχεις εξάτμιση.

Το 60αρι μου "καει" 1lt την ημέρα και το μεγάλο 3lt. Και δεν έχω και θέρμανση στο σπίτι :D

και εγω 60αρι εχω αλλα τοσο πολυ οπως εσυ οχι δεν εχω με τιποτα. 1λτ την ημερα μου φενεται παρα πολυ !!! :bigemo_harabe_net-59:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...