Jump to content

Mantis Shrimp & Metopograpsus Spp.

vangelis

Recommended Posts

Γεια σας,

Είπα να φύγω κι εγώ από το γλυκό νερό και να πάω σε θαλασσίνο. Έφτιαξα καινούργιο reef και αγόρασα ζωντανό βράχο από σιγκαμπούρη. Μαζί με τον βράχο ήρθαν και διάφοροι οργανισμοί όπως συνηθίζεται. Ανακάλυψα ένα καβουράκι στην αρχή αλλά ήταν ψόφιο δυστυχώς. Μετά βρήκα ένα άλλο του είδους Metopograpsus spp.

Εκτός από το καβουράκι ακούγεται συνέχεια ένας ενοχλητικός ήχος. Ένα βράδυ άνοιξα τα φώτα και είδα τρια μικρά μώρα σε μέγεθος 2-3mm που μοιάζουν με Μantis. Όμως ο θόρυβος είναι πίο δυνατός από ότι θα μπορούσαν να κάνουν αυτά. Xθες το βράδυ έστησα παγίδα με μια μεγάλη καθαρισμένη γαρίδα μέσα μήκους 2,5cm. Δεν βγήκε τίποτα. Σήμερα έβγαλα την παγίδα και την πέταξα την γαρίδα στη γωνία του ενυδρείου μπας και μαζευτεί τίποτα. Μετά από καμιά ώρα η γαρίδα εξαφανίστηκε.

Πόσο μεγάλη mantis λέτε να έχω;

Τι να κάνω για να την αφαιρέσω; (Λένε ότι τα τρώει όλα και σπάει και το ενυδρείο...)

Ο Metopograpsus θα την γλιτώσει από την Μantis και αν ναι κάνει να τον έχω σε reef; (Αυτά τα καβούρια ανεβαίνουν πάνω και σε δέντρα).

Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια :)

Λοιπόν φακός και επιδρομές την νύχτα να δείς τι συμβαίνει.Οι μάντις είναι απο τα πιο όμορφα πλάσματα και σίγουρα αξίζουν ενα σάμπ ή ενα μικρό ενυδρείο για την πάρτυ τους..Αν αποφασίσεις να την διώξεις βάλε καμια αγγελία μήπως την θέλει κανένας.

Αν δεν το θέλει κάποιος, τότε μπορείς να ρωτήσεις αν την/τις θέλουν σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό θαλασσόκοσμο. Φαντάζομαι πως κάποιο θα υπάρχει.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Αυτό στο συννημένο πιστεύεις ότι είναι μωρό mantis; Εκτός από τον ήχο που κάνει η mantis έχω ανακαλύψει και τρία μικρά τέτοια. Έβαλα παγίδες με γαρίδα αλλά δεν την έπιασα...

post-17667-0-51337800-1329571623_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - vangelis

Επειδη δεν μπορω να καταλαβω που πρεπει να κοιταξω,αν θες κανε τον κοπο να το κυκλωσεις με επεξεργασια στη φωτογραφια.

Ούτε κι εγώ μπορώ να καταλάβω, αλλά ίσως μπορείς να το ανακαλύψεις μόνος σου. Απ' όσο ξέρω, οι δαγκάνες των mantis, απ' όταν είναι λάβρες ακόμη, είναι σαν τα μπροστινά πόδια των praying mantis (αλογάκι της παναγίας). Οι ήχοι που ακούς δεν είναι απαραίτητα από mantis, αφού τους ίδιους ήχους κάνουν και οι pistol shrimps.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...