Jump to content

Επιλογη Ενυδρειου

matso

Recommended Posts

καλως ηρθες !!!

Εχεις βρει καποιο ψαρι που να σου αρεσει ? ετσι ωστε να δουμε και να δεις τις απαιτησεις που εχει οσων αφορα σε συνθηκες - στησιμο και ενυδρειο ( λιτρα - φιλτρα )

να γραφουμε ελληνικα για να καταλαβαινουμε τι λεμε!

πρεπει να μας δοσεις πληροφοριες για να σε βοηθησουμε

ποσο χορο διαθετεις ποσα χρηματα διαθετεις

και ριξε μια ματια στα ενυδρεια μελων να δεις τι μπορεις να κανεις αν σε γοητευσει και το παρεις αποφαση ολα τα αλλα ερχονται δευτερα η δυσκολια ειναι σχετικη ορεξη να υπαρχει!

sthn arxh epsaxna g karxariodh eidos....ala apo ti diabasa k st forum 8elei poles apaithseis....k twra den xerw apo p n arxisw.....g auto zhtaw mia boh8eia.....esu t 8 m sunhstouses eidos psariou???? :)

αναλογος τα διαθεσιμα λιτρα σου :) και τα λεφτα σου :D

επειδη ειναι αρχη θα ηθελα ν χεκινησς μ κατι μικρο....δλδ γ ενα ενυδρειο θ μπορεσω να δωσω μεχρι 100 ευρω..........κ απο χωρο δεν εχω προβλημα.... και απο ορεξη εχω παρα πλ ν δια8εσω....και για αυτο αποφασισα ν ασχολιθω με αυτα γιατι απο τ μ ειπαν πρεπει ν εχεις πολυ ορεχη γ ν ασχολιθεις μ αυτα....

επειδη ειναι αρχη θα ηθελα ν χεκινησς μ κατι μικρο....δλδ γ ενα ενυδρειο θ μπορεσω να δωσω μεχρι 100 ευρω..........κ απο χωρο δεν εχω προβλημα.... και απο ορεξη εχω παρα πλ ν δια8εσω....και για αυτο αποφασισα ν ασχολιθω με αυτα γιατι απο τ μ ειπαν πρεπει ν εχεις πολυ ορεχη γ ν ασχολιθεις μ αυτα....

μου βαζεις δυσκολα τωρα :P

ενα ενυδρειο 60-80 λιτρων πιστευω πως με αυτα τα λεφτα θα μπορουσες να το στησεις

τωρα απο θεμα ψαριων ειναι λιγο περιορισμενα τα πραματα , αλλα με λιγη καλη θεληση ολα μπορουν να γινουν

σου δειχνω 1-2-3-4 φωτογραφιες και πες μου αν σου αρεσει τιποτα απο αυτα

4bb0c95f85839.jpg

Endler.jpg

guppy-strains.jpg

sailfin-molly-profile.jpg

microgeophagus_ramirezi_male.jpg

triple-red.JPG

σαφως υπαρχουν και αλλα ειδη που μπορεις να βαλεις , αλλα λογο του οτι ξεκινας τωρα τα πρωτα σου βηματα σε πηγαινω σε καποια ειδη που ειναι ευκολα στη συντηρηση τους και θα χαρεις και γεννες :)

ριξε και μια ματια στις παρουσιασεις των ενυδρειων παιδιων απο εδω μεσα , ολο και κατι που να σου αρεσει μπορει να βρεις ;)

Να έχεις υπόψη σου ότι όσο λιγότερα είναι τα λίτρα θεωρητικά τόσο πιο ευαίσθητο είναι το ενυδρείο!

Επίσης να σου πω ότι είναι καλύτερα να πάρεις το μεγαλύτερο ενυδρείο που σε παίρνει για΄τι πολύ σύντομα θα θες να πας σε μεγαλύτερο.

Από ψάρια εγώ θα σου πρότεινα να πας σε Αφρική.Γενικά είναι εύκολα ψάρια με υπέροχες συμπεριφορές και χρώματα ενώ υπάρχουν επιλογές σε ψάρια για διάφορα λίτρα ξεκινώντας από τα κοχυλόψαρα που μπορούν αν διατηρηθούν σε ενυδρείο όχι μικρότερο από 60 λίτρα και ανεβαίνοντας λίτρα να έχεις να φιλοξενείς ομορφιές

φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ κ μ αρεσαν αυτα τα ψαρια....θ ηθελα κ σ κατι αλο την βοηθεια σ.....ενθδρειο ν ψαξω να βρω απο pett shop....η απο κανε σαιτ στ ιντερνετ???κ τ ν προσεξω να εχει τ ενυδρειο μου???

κοίτα, βάση του budget που έχεις θα έλεγα να δείς στις αγγελίες του φόρουμ για κάποιο μεταχειρισμένο ώστε να μην ξεφύγεις σε τιμή

κοίτα, βάση του budget που έχεις θα έλεγα να δείς στις αγγελίες του φόρουμ για κάποιο μεταχειρισμένο ώστε να μην ξεφύγεις σε τιμή

Σωστος

τι εννοεις οτι θ ειναι ποιο ευαισθητο???

οσο ποιο μικρο ειναι ενα ενυδρειο τοσο ποιο πολλη ευαισθητο στις μεταβολες των παραμετρων του ειναι .

φιλτρανση!

φωτισμος!

αυτα τα 2 πραγματακια πρεπει να προσεξεις με προτεραιοτητα στην φιλτρανση

η περνεις 1 ενυδρειο με καποιο εσωτερικο φιλτρακι μεχρι να παρεις λιγο τον αερα η περνεις σκετη γυαλα και πας για εξωτερικο φιλτρο

δυστιχος το να αρχισεις κοστιζει αλλα το να αρχισεις λαθος κοστιζει ακομα περισοτερο πρεπει να διαβασεις πριν απο καθε σου κινηση

φιλτρανση!

φωτισμος!

αυτα τα 2 πραγματακια πρεπει να προσεξεις με προτεραιοτητα στην φιλτρανση

η περνεις 1 ενυδρειο με καποιο εσωτερικο φιλτρακι μεχρι να παρεις λιγο τον αερα η περνεις σκετη γυαλα και πας για εξωτερικο φιλτρο

δυστιχος το να αρχισεις κοστιζει αλλα το να αρχισεις λαθος κοστιζει ακομα περισοτερο πρεπει να διαβασεις πριν απο καθε σου κινηση

στα 60-80 λιτρα ο φωτισμος δεν ειναι και τιποτα τρελλο θεμα ( γνωμη μου ) , αρκει να μην βαλει καμια λαμπα για ριφ .

τα εσωτερικα φιλτρα ποτε δεν τα χωνευα :P αλλα

μπορει να βρει καποιο ενυδρειο ( πχ απο τα καφουρ ) και να ξεφυγει 20-30 ευρο απο το budget του .

Θα εχει και καινουργιο ενυδρειο .

Kαλως ηρθες.

Ψαξε για μεταχειρισμενο στα 100 με 150 λιτρα.

πολλα μπορεις να κανεις και για ολα υπαρχουν λυσεις αλλα κοστιζουν

πιστευω οτι δεν θες να μπεις στο τρυπακι του ψαξιματος ακομα εσυ τωρα θες κατι σε ετοιμο

με το φως του το φιλτρακι του την θερμανση του και να αρχισεις μετα να δεις τι παιζει δυστιχος ειναι παρα μα παρα πολλα που θελουν διαβασμα οχι αστεια αφησε τα προς το παρον...

δες τις αγγελειες οπως σου ειπαν τα παιδια πουλανε αρκετα ετοιμα και οικονομικα ενυδρεια

αρχισε το διαβασμα! θα γλιτοσεις παρα πολλα

Αποφάσισε (αφου διαβάσεις) ποιά ψάρια σου αρέσουν, και μετά αγόρασε το πιο μεγάλο ενυδρείο που χρειάζεσαι για να στήσεις το χώρο τους, και μπορείς με βάση το πορτοφόλι σου.

Οσοι αγόρασαν μικρό ενυδρείο σύντομα μπήκαν σε διαδικασία πούλα-ξαναγόρασε για πολλούς λόγους.

Οσον αφορά το φίλτρο η γνώμη μου είναι να πας σε ένα εξωτερικό που να καλύπτει το ενυδρείο που θα αγοράσεις και να μην έχεις προβλήματα με την βιολογία του ενυδρείου σου.

Μη βιαστείς θέλει αρκετό ψάξιμο και υπομονή καθότι και οι καιροί δύσκολοι. :bigemo_harabe_net-64:

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερο για σένα ένα μεσαίο ενυδρείο δηλαδή 100 λίτρα ούτε να είναι μικρό ούτε θεόρατο και έτσι σου δίνει και επιλογές στο τι θα κάνεις! Μπορείς να βρεις οικονομικά ενυδρεία τύπου (κινέζικα) αλλά δεν στο προτείνω! Καλύτερα να ζοριστείς λίγο και να πάρεις ένα καλύτερο η ακόμα και ένα μεταχειρισμένο από κάποιον φίλο χομπιστα! Επειδή το πιθανότερο είναι να κολλήσεις με το όλο θέμα καλύτερα κάνε μια σωστή αγορά τώρα για να μην μπαίνεις μετά στην διαδικασία να το πουλάς και να παίρνεις άλλο έξαλλου όσα λίτρα και να έχεις ποτέ δεν είναι αρκετά!

Καλώς ήρθες και να είσαι σίγουρος ότι αν ξεκινήσεις θα το αγαπήσεις!

τ οτι θα τ αγαπησω τ πιστευω και εγω ο ιδιος...αλα εξηγηστε μου λιγο τ διαφορα εχει τ εσωτερικο φιλτρο και τι το εξωτερικο....κ αν μπορει ν με πει καποιος σε τι τιμες κοιμενονται.....????

Συνήθως επιλέγουμε εξωτερικό φίλτρο επειδή ο κάδος του έχει μεγαλύτερη χοριτικοτιτα υλικών αποτι σε ένα εσωτερικό! Δεν το συζητώ βέβαια ότι ο συνδυασμός ενός εσωτερικού και ενός εξωτερικού είναι ότι καλύτερο! Τώρα από τιμές φίλε μου….πολλές και διαφορές!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...