LeonTheProf 16 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Καλησπερα, αντιμετωπιζω ενα θεμα με τον θερμοστατη μου. Εχω ενα ενυσρειο 120 λιτρα μεικτα και το ζεταινει ενας θερμοστατης των 100w (οχι κινεζικος). Το θεμα ειναι οτι ο θερμοστατης δουλευει συνεχεια..οποτε και να παρατηρησω τον βλεπω αναμμενο. Θερμοκρασια εχω 26 βαθμους αλλα το βραδυ πεφτει γυρω στους 24, Πιο πριν ειχα αλλο setup που ηθελε 22-23 βαθμους οποτε εκει τον εβλεπα και κλειστο. Γενικα εκει που υπαρχει το ενυδρειο η θερμοκρασια δωματιου ειναι αρκετα χαμηλη (18-19 βαθμους) τωρα στα κρυα , οποτε να υποθεσω οτι δε φτανουν τα 100w να ζεστανουν 120 λιτρα? Οι πινακες γενικα με τα λιτρα και τους θερμοστατες δειχνουν οτι ειναι αρκετα τα watt μου. Εχω και εναν 300w. Να δοκιμασω να βαλω αυτον η παραειναι μεγαλος για τα λιτρα? Με αγχωνει που τον βλεπω να δουλευει συνεχεια αναμμενο. Φοβαμαι οτι θα δακρυσω με το λογαριασμο της ΔΕΗ. Ο θερμοστατης ειναι καινουριος και θεωρω οτι δεν ειναι αστοχια υλικου. Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2012 - LeonTheProf Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 16 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 Οχι δεν φτανει εισαι πολυ οριακά.Υπολογιζε το λιγοτερο 1-1 watt-λιτρα.Αναβει γιατι κανει κρυο αυτες τις μερες και επιδη ειναι τσιμα τσιμα ζοριζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeonTheProf 16 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 Οποτε να υποθεσω ενας 200ρης θα με καλυπτε? Ο 300αρης ειναι απλα υπερβολη η να θεωρησουμε οτι θα κανει την ιδια δουλεια σε λιγοτερο χρονο? Καιγοντας περισσοτερα watt φυσικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 16 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 Πιστευω οτι ενας θερμοστατης στα 150w θα ηταν οτι πρεπει για το ενυδρειο σου. Ναι μεν τα λιτρα ειναι μεικτα 120 αλλα ολα τα υλικα που υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο αποροφουν θερμοτητα και στη συνεχεια υπαρχουν και οι απωλειες προς τα εξω. Ο 300αρης θα ζεσταινει το νερο πολυ γρηγορα, αυτο ομως δεν ειναι καλο. Η θερμοκρασια του χωρου ποια ειναι; Δοκιμασε να μονωσεις με φελιζολ καποια μερη του ενυδρειου που δεν φαινονται πχ. πλατη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeonTheProf 16 Φεβρουαρίου 2012 Author #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 Η θερμοκρασια του χωρου ειναι αρκετα χαμηλη (18-19 βαθμους), εινια σε μερος του σπιτου που δε ζεστενεται αρκετα, θα ανταλλαξω τον 300ρη που εχω με εναν 150-200 watt και πιστευω πως θα κανω δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 Ο θερμοστάτης καταναλώνει όσο είναι αναμμένος! Οπότε αφού έχεις τον 300αρι δεν χρειάζεται να χαλάσεις λεφτά για να πάρεις άλλον! Ναι μεν είναι υπερβολικός αλλά απλά θα δουλεύει λιγότερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 16 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2012 Πιθανόν να μη μπορεί να κλείσει γιατί ζορίζεται να κρατά την θερμοκρασία που θες. Εγραψες ότι την ημέρα έχεις 26 και το βράδυ 24. Το λαμπάκι του θερμαντήρα είναι μέρα-νύχτα ανοιχτό? Αν ναι τότε δυσκολεύεται να σου ρυθμίσει θερμοκρασία λόγου watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 18 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 18 Φεβρουαρίου 2012 Μη σε αγχώνει η κατανάλωση.Είτε βάλεις 150,είτε 300 watt, θα είναι ίδια καθώς είναι αναλογία του χρόνου λειτουργίας,όπως γράφει και ο φίλος ebenos. Καλό είναι βέβαια να μην ξεφεύγουμε σημαντικά από τις απαιτήσεις θέρμανσης, καθώς σε περίπτωση που κολλήσει ανοιχτός ο θερμοστάτης του θερμαντήρα, το νερό θα ανεβάσει πολύ μεγάλη θερμοκρασία.Το αποτέλεσμα δε χρειάζεται να το αναλύσουμε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος