Jump to content

Φωτισμος Led

Recommended Posts

Για και παλι.

Το εψαξα πολυ το θεμα με τον φωτισμο και κατεληξα να βαλω LED.

Στην συνεχεια εψαξα στο internet και βρηκα πολλα και διαφορα.

Μπερδευτικα απιστευτα και κατεληξα σε μια γνωστη εταιρια την vertex http://www.greenandblueaquarium.eu/it/store/1/product/illumilux-marino-bianco-600mm-746 .

Πιστευα οτι καλυπτε τις απαιτησεις μου αλλα οταν το πηρα ειδα οτι εχει μονο 12 λεντ των 3 βατ με διαμορφωση 50%white 50% blue. Με συνολικη ισχυ δηλαδη 40watt.

Εμενα το reef μου ειναι 70Χ54Χ60.(εχω 70 κιλα αραγωνιτη και 25 κιλα βραχο)

Πιστευω οτι δεν με καλυπτει καθολου και το αγορασα και χρυσαφι!!

Το οπτικο αποτελεσμα ειναι φανταστικο οπως και η ποιοτητα κατασκευη του αλλα αν δεν εχω αναπτυξη τι να το κανω?

Για καλη μου τυχη ενα φιλαρακι μου εδωσε τo 150 watt metal halide φωτιστικο του αλλα με λαμπες που ειχε stock ηταν δυο μια 20.000κελβιν ή 6.500κελβιν (ποια να βαλω?)

Με αυτα τα δυο καλυπτομαι?

Επισης σε μια σπασμοδικη μου κινηση αγορασα και δυο ραβδους led των 30 ποντων με 32 led σε (white) καθε ραβδο http://www.dinodirect.com/aquarium-lighting-amphibious-waterproof-32led-2w-29cm-currency-EUR.html. Βοηθανε και αυτα???

Παιδια εχω πελαγωσει!!! :bigemo_harabe_net-57:

Μάλλον δεν το έψαξες καθόλου πριν το βάλεις γιατί αν έπαιρνες κάτι άλλο με πιο πολλά power led (3watt) θα έβλεπες άλλα πράγματα.Η ισχύς του φωτιστικού είναι πολύ λίγη.Η λάμπες μετάλου είναι πολύ καλες για ανάπτυξη αλλά το ιδανικό θα ήταν 15.000k.Στη θέση σου θα έβαζα την 20.000κ μέχρι να βάλω την 15.000k.

Το εψαξα πολυ ρε φιλαρακι και ημουνα κοντα σε ενα κινεζικο γυρω στα 300 Ευρω απλα μπερδευτικα και προτημησα το επωνημο φωτιστικο τελικα(χωρις να ξερω ποσα ακριβως led εχει... :bigemo_harabe_net-86: ) . Οπως φαινεται θα παρω και ενα ακομη με ποιο πολλα 3watt Led και θα το ψιλολυσω το προβλημα. :bigemo_harabe_net-111:

δες εδω

http://www.aquastyleonline.com/products/Aquarium-14-LEDs--DIY-Dimmable-Kit.html

το παραπανω led θα σε καλυψη σε συνδυασμο με το vertex

και η λυση ειναι αρκετα οικονομικη! + την ποιοτητα που εχουν τα συγκεκριμενα led μιας και ειναι Bridgelux ! και οχι no name..

δες το φωτισμο του Αλεξη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=72320&hl=&fromsearch=1

Ευχαριστω πολυ παιδια!!!! Ναστε καλα - που να το ξερα το site θα τα ψωνιζα ολα απο εκει...

Παρηγγειλα ηδη το κιτ με τα 24 LED.(12 white - 10 blue - 2 UV) 70watt περιπου

Μαζι και με την λαμπα melal halide τον 15000kel που παρηγγειλα πιστευω να ειμαι κομπλε!!

συνολικα¨:

150watt metal halide 15000kel

40watt Vertex 14 Led X 3w (50/50 white - Blue)

70watt DIY Kit 24 Led X 3w (12 white - 10 blue - 2 UV)

260 watt total.

Γιατι? Με καλυπτουν τα δυο LED?

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Στα λέντ δεν εχει καμία σχέση κανένας κανόνας οσο αφορά βάτ και λίτρα.Πιο πολύ πρέπει να κοιτάξεις πως θα καλύψεις το ενυδρείο σου και να αποφύγεις νεκρα σημεία.Θα σου στείλω ενα λίνκ με πμ να πάρεις μια γεύση για το πως θα κινηθείς.Τα περισσότερα εξαρτώνται απο το σεταπ που θα επιλέξεις για το θαλασσινό σου.Δηλαδή τι κοράλια θα βάλεις,πως θα διαμορφώσεις το βράχο σου κτλ.Σαν ανάπτυξη ακόμα οι πιο πολύ επιλέγουν μετάλου ή και Τ5(με πολλές αποχρώσεις)δοκιμασμένες λύσεις και σίγουρες,εμένα που εχω μικρό ενυδρείο με ενδιαφέρουν τα χρώματα .Είναι το φάσμα αφου στα 10.000κέλβιν εχουν περισσότερη ανάπτυξη τα περισσότερα sps ενώ στα 15.000κέλβιν πιο καλό χρωματισμό. Δεν μιλάω για μαλακά κοράλια γιατί πάνε καλά και σε πιο απλές λύσεις.Επίσης το ζήτημα λέντ εχει να κάνει με PAR(φωτοσυνθετική ελεύθερη ακτινοβολία) και με PUR (χρησιμοποιούμενη φωτοσυνθετική ακτινοβολία) και εχει προβληματίσει πολύ κόσμο.Ακόμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα μιας και η χρήση τους είναι πρόσφατη.Ολα αλλάζουν και οι αντιλήψεις και τα αποτελέσματα,το μόνο σίγουρο είναι οτι τα κοράλλια γουστάρουν πολύ τα λέντ.

Το ενυδρειο εχει επιφανεια 70 μηκος Χ 54 πλατος. Το καθαρο υψος ειναι 60 ποντοι.

Οποτε καταλαβαινεται οτι δεν ειναι κανενα τεραστιο ενυδειο και με ενδιαφερει και εμενα πολυ το χρωμα.

Πιστευω οτι με την λαμπα - καμπανα που εχω με την metal halide αν την βαλω κατα μεσης και τις ραβδους led μπροστα και πισω θα ειμαι αρκετα καλα απο καλυψη.

Παιδια εκανα και μια κατοψη για να δειτε πως το σκεπτομαιpost-48685-0-26225200-1329416919_thumb.png

Έγινε επεξεργασία - nikolaosbouk

Παιδια εκανα και μια κατοψη για να δειτε πως το σκεπτομαιpost-48685-0-26225200-1329416919_thumb.png

φιλε Νικο εγω θα σου προτεινα να μην χρησιμοποιησης την metal halide ο φωτισμος σου θα ειναι υπερβολικος και ισως να εχεις και θεματα με αλγες + οτι μπορει και να εχεις και καψηματα στα κοραλλια

τα led που εχεις παρει ειναι αρκετα .!

και πολυ καλο φωτισμο θα εχεις και καλα Par

το θεμα ειναι τα extra led που εχεις αγοραση να μπουνε στρατηγικα ωστε να συμπληρωνουν το vertex που εχεις.

Θα το σκεφτω.

Μπορω να εχω και την μεταλου και να την αναβω μονο 4-5 ωρες την ημερα στο κορυφωμα τις ημερας (δηλαδη να δημιουργησω περιβαλλον μεσημεριας)

Ευχαριστω πολυ παιδια και θα σας ακουσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...