Jump to content

Γέννες Δίσκων

NIKOS85

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Είμαι σχετικά καινούργιος στο φόρουμ και διαβάζω από τα πιό παλιά μέχρι τα πιό καινούργια άρθρα.

Διαβάζωντας μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες σχετικά με τις αναπαραγωγές των δίσκων.

1. Πόσο γρήγορα φτάνουν τα δισκάκια στα 5 εκατοστά?

2. Τα μωρά δισκάκια πότε μπορούν να αποχωριστούν τους γονείς τους και να είναι σε φάση οι γονείς να κάνουν νέα αναπαραγωγή?

3α. Πόσα ζευγάρια δίσκων από το ίδιο strain πρέπει να έχει κανείς για να έχει κάθε μήνα δισκάκια 5 εκατοστών?

3β. Πρέπει να μπούν στην διαδικασία γέννας με απόσταση ενός μήνα το ένα με το άλλο?

Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να είναι σε φάση πανελληνίων αλλά επειδή θα ήθελα να ασχοληθώ με αναπαραγωγή μιας και ζήλεψα από κάποια παιδιά, και εξερευνώντας το φόρουμ είδα κάποιους να έχουν δίσκους ενός μήνα 1-2 πόντους και άλλους 5 πόντων.

Αυτοί με τους 5 πόντους τι ταίζουν?

Αυτά και συγνώμη αν σας κούρασα.

Καλησπέρα και καλή τύχη με το εγχείρημα σου.Πριν σου απαντήσω σε οτιδήποτε να ξεκαθαρίσω πως ότι πω είναι άποψη μου και καθαρά δικη μου γνώμη(δεν σημαίνει πως θα συμφωνούνε όλοι)προς αποφυγή διαπληκτισμών.Θα σου απαντήσω αριθμητικά γιατί μου είναι ποιο εύκολο αν δε σε πειράζει.

1)στον 1-1.5 μηνα είναι καλά

2)από την φάση που κολυμπούν ελευθερα και όχι στις πλευρές τον γονιών μπορούν να φύγουν.

3α)Εξαρτάται αν έχεις ένα καλο ζευγάρι μπορεί να σου απλώσουν αυγά την ίδια μέρα κιόλας που τους πήρες τα μικρά.Καλο είναι να έχεις 2 ζευγάρια γιατί κάποιες φορες μπορεί να τους κουράσει η συνεχής αναπαραγωγή και να κάνουν ένα "break"

3b)Tο θέμα για το κάθε ποτε θα τους αφήνεις να ζευγαρώνουν είναι στο χέρι σου και εξαρτάται από το ποσο χώρο και ποσα ενυδρεία έχεις να διαθέσεις.Για το θέμα του μεγέθους τώρα,στο ενυδρείο που έχεις το ζευγάρι είναι καλο να έχεις ένα ποσοστό όσμωση καθώς βοηθάει το σπέρμα να γονιμοποιήσει τα αυγά και έτσι θα έχεις μεγαλύτερη παραγωγή.Από εκεί και πέρα γνώμη μου είναι να βάλεις τα μικρά μετά το στάδιο όπου κολυμπούν ελευθερα σε ενυδρείο με νερό βρύσης πλέον τάισμα με artemia στην αρχή και στην συνεχεια μίγμα μοσχαροκαρδιας κατά προτίμηση DIY και όχι μια έτοιμη του εμποριου καθώς μπορείς να την εμπλουτίσεις με ότι θέλεις εσύ και να φτιάξεις μια πολύ πλούσια τροφή σε θρεπτικά συστατικά.Και τέλος το κλειδί για μεγάλα υγειή δισκάκια είναι οι αλλαγές νερού.ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ σημαντικό κομμάτι για μένα.Μην ντραπείς να γίνεις υπερβολικός.Τα δικά μου τα μεγάλωσα σε 140 λίτρα με 13 φορες την ώρα τον όγκο του ενυδρείου σε φιλτρανση και 100% αλλαγές ΚAΘΕ ΜΈΡΑ.Κάτι τελευταίο που ξέχασα τουλάχιστον 6 γεύματα την μέρα όμορφα μοιρασμένα μεταξύ τους και πάντα εννοείτε στην σωστή ποσότητα.ΜΗΝ ταΐζεις ασύστολα και μεγάλες ποσότητες γιατί θα έχεις προβλήματα με double chin και επίσης τα δισκάκια που μεγαλώνουν σωστά και γρήγορα βγαίνουν πάντα ποιο στρογγυλά.Αυτά από μένα :P.

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...