antoniosthegr8 14 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 14 Φεβρουαρίου 2012 Φίλοι μου ΣΟΣ! Εχω ενα ενυδρειάκι με gara ruffa... Αγορασα πριν 1 εβδομάδα αρκετά ακόμα ψαράκια απο petshop γνωστό... Τα είδα λίγο περίεργα, αλλά απο εχθές αρχισαν αρκετά να φέρονται περίεργα.. να κοιτάνε προς τα πάνω κλπ.. και κάποια στον πάτο.. ένα (στον πάτο) πέθανε και είχε σαν τρύπα απο κάτω του. Σήμερα έβγαλα καμιά 10αρία πάλι, τα βλέπω και κολυμπάνε ακόμα και ανάποδα... Και μετά πεθαίνουν... Πολύ γρήγορα. Το νερό το έχω αλλάξει και απο μετρήσεις είμαι τέλεια.. άρα ασθένεια είναι στη μέση... Παρατήρησα οτι όλα τα νεκρά είναι διαφανο-γκρί.. σαν διάφανα... Καμια ιδέα και κάτι να κάνω ΑΜΕΣΑ??? ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2012 Απο την στιγμή που είχες αρκετές απώλειες στο ενυδρείο δεν έπρεπε να προχωρήσεις τόσο σύντομα σε αγορά νέων ψαριών. Το ενυδρείο τι ηλικία έχει? Πόσα λίτρα είναι και τι φίλτρο υπάρχει? Και το πιο σημαντικό, δώσε τιμές NH3/4, NO2, NO3 και θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 14 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είχα καμια απώλεια μέχρι να βάλω τα νέα ψαράκια που αγόρα πριν 2 εβδομάδες περίπου... Ν2 : 0 Ν3 : 25.. Αλλάζω νερο τωρα.. Θερμοκρασία 27 Τα βλέπω και χάνουν το μποουσουλα πανε απο παντω προς τα κατω, κάθετα, ΄χανουν προσανατολυσμό, κολυμπάνε σα ζαλισμενα, πλαι, και μερικα αναποδα... κάποια άλλα κάθονται στο πάτο ακίνητα σα να ξεφυσάνε φουσκομένα... Εχω τρελλαθει τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 15 Φεβρουαρίου 2012 Author #4 Share 15 Φεβρουαρίου 2012 εχει ληξει το τεστ και δείχνει παπάδες... Λοιπον ακουστε... τα ψαρακια εχουν επανω σα μουχλα... ασπρακια.. τωρα τα ειδα... πριν απο 2 εβδομαδες πηρα απο το πετ σιτι χολαργου αρκετά ψαρακια.. εκει ειδα σε ενα αλλο ενυδρειο παραδιπλα (3 πανω κ ενα αριστερα) πολλα νεκρα ψαρακια και τα ειχε σε θεραπεια.... Μου ειπε οτι το καθενα ειναι ανεξαρτητο.... Τα πηρα κ τα εβαλα μεσα... Η αγορα εγινε 27/1. Αλλα ψαρακια δεν εχω βαλει εδω κ 7 μηνες τουλάχιστον. Μετα απο μερες αρχισαν να φαιρονται περιεργα, δε το καταλαβα και δε εδωσα ιδιαιτερη σημασια.. μεχρι εχθες που αρχισαν πολυ γρηγορα να παιθαινουν.... Τα παρατηρησα, οπως γραφω επανω... Το πρωι πηρα το πετ σιτι τα κεντρικα καθως και εψαχνα ιχθυολογο. καταληξαμε με ενα φιλο απο την περιγραφη οτι ειναι αυτο το Ικχ κατι... Πηγα πετσιτι και πηρα ενα Pumgtol Jbl, και ανεβασα τη θερμοκρασια 3 βαθμούς οπως με συμβούλεψε εκει καθώς και εσεις.. Το νερό έγινε μπλε. Με ενημέρωσε οτι θα σκοτωθεί και η βιολογια μου στο ενυδρείο... Πήγα σήμερα και σε αλλο πετ σιτι και ειδα αμετρητα νεκρα ψαρια μεσα στα ενυδρεια καθως και πολλα αρρωστα σα τα δικα μου ψαρια... Αθλια κατασταση. Στις 14:00 αναμένω τη δικηγόρο μου στο γραφείο, διότι δεν πρόκειτε να το αφήσω έτσι... Επαθα ζημιά και σίγουρα δε φταιω εγώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 15 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 15 Φεβρουαρίου 2012 Τα ψάρια πολύ πιθανόν να μετέφεραν ασθένεια.Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία ώστε να έχουμε μια άποψη. Πηγα πετσιτι και πηρα ενα Pumgtol Jbl, και ανεβασα τη θερμοκρασια 3 βαθμούς οπως με συμβούλεψε εκει καθώς και εσεις.. Αυτό πότε έγινε;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος