nikolaosbouk 14 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 14 Φεβρουαρίου 2012 Παιδια σημερα πηρα ενα ψηφιακο ph meter απο ενα π****η κινεζο και χρειαζονταν ενα υγρο 6,86 για το καλιμπραρισμα (το οποιο περιειχε η συκευασια)και ενα 4,01 ή 9,18 που χρειαζονταν για μετα το καλιμπραρισμα και το οποιο ελειπε!! Τι να κανω τωρα? Εχετε καμια λυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 14 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2012 1-Καλιμπραρισε το μόνο στο 6,86 2-Υπαρχουν στο ebay τα σκευάσματα που ψάχνεις 3-Στειλε μνμ στον Κινέζο 4-Δες μήπως μπορείς να βρεις κάποιο διάλυμα 10π.χ απο κάποιο μέλος και να κάνεις μια προσπάθεια( ένα φορητό pHμετρο που είχα, μπορούσες να το καλιμπράρεις με οποιοδήποτε διάλυμα(4-7-10)) Κατά την γνώμη μου και ειδικά στο θαλασσινό το pH το μετράς ενδεικτικά, οπότε και με ένα σημείο καλιμπραρισμένο θα είσαι εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 15 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 15 Φεβρουαρίου 2012 Ολα καλα. Μου εφερε ενα φιλαρακι ενα 4.01 υγρο, το καλυμπραρισα και δουλευει αψογα!! Εχει και αλατοτητα και στην οποια ειναι με αποκλιση _+ 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 23 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 23 Μαρτίου 2012 Παρακαλω κλειδωστε το. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 23 Μαρτίου 2012 #5 Share 23 Μαρτίου 2012 Δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί το θέμα,ας υπάρχει για μελλοντικές απορίες.Αν θες να μετρήσεις θαλασσινό το καλιμπράρισμα πρέπει να γίνει με buffer που έχει τιμή κοντά σε αυτή του νερού που θα μετρήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να καλιμπράρεις σε 2 σημεία με buffer 6,86 και 9,18. Με το καλιμπράρισμα που έχεις κάνει τώρα θα έχει απόκλιση από τις πραγματικές τιμές.Αν είναι και κακής ποιότητας καλύτερα να μη μετράς καθόλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 23 Μαρτίου 2012 #6 Share 23 Μαρτίου 2012 Δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί το θέμα,ας υπάρχει για μελλοντικές απορίες.Αν θες να μετρήσεις θαλασσινό το καλιμπράρισμα πρέπει να γίνει με buffer που έχει τιμή κοντά σε αυτή του νερού που θα μετρήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να καλιμπράρεις σε 2 σημεία με buffer 6,86 και 9,18. Με το καλιμπράρισμα που έχεις κάνει τώρα θα έχει απόκλιση από τις πραγματικές τιμές.Αν είναι και κακής ποιότητας καλύτερα να μη μετράς καθόλου... μπορεις να το εξηγησεις αυτο? αν ηταν για γλυκο τι θα αλλαζε? σκεφτομαι και εγω να παρω ενα...γιατι με τα υγρα και τα χρωματα δεν την παλευω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 23 Μαρτίου 2012 #7 Share 23 Μαρτίου 2012 Αυτό το κινέζικο (ένα μπλε) με pH και Salinity δεν θεωρείται και πολύ αξιόπιστο, ειδικά το ηλεκτρόδιο του για το pH. Θέλει κατά διαστήματα να το βαθμονομείς γιατί χάνει αρκετά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 23 Μαρτίου 2012 #8 Share 23 Μαρτίου 2012 αυτο που με ενδιαφερει ειναι τισημασια εχει να το καλιμπραρεις στο 4 και το 6.86/? δεν μπορεις να το καλιμπρερεις ας πουμε 4.5 και 8? παραδειγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Μαρτίου 2012 #9 Share 24 Μαρτίου 2012 Τα υγρά βαθμονόμησης είναι συγκεκριμένα .... 4 - 6.86 - 7 - 10 και τόσα χρόνια δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι έξω απ αυτά τα νούμερα. Για να σου προτείνει ο κάθε κατασκευαστής να το βαθμονομείς στο υγρό με τη συγκεκριμένη τιμή θα έχει τους λόγους του, ώστε το κάθε μηχάνημα να είναι αξιόπιστο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει. Πάντως υγρά μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε ενυδρειακό κατάστημα ή e-shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Μαρτίου 2012 #10 Share 24 Μαρτίου 2012 Αν θέλεις να μετρήσεις όξινο νερό (ph<7) χρησιμοποιείς το υγρό 6.86 για το πρώτο σημείο και το 4.01 για το δεύτερο σημείο ώστε η κλίμακα που θα έχει τη μεγαλύτερη ακρίβεια να είναι κοντά στην τιμή του νερού που θα μετρήσεις.Πχ σε βιοτοπικό ενυδρείο Αμαζονίου. Σε βιοτοπικό Αφρικανικής λίμνης ή στην περίπτωση σου θαλασσινό το νερό είναι αλκαλικό (ph>7) οπότε η κλίμακα που σε ενδιαφέρει πρέπει να οριστεί με τα υγρά 6.86 και 9.18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 24 Μαρτίου 2012 #11 Share 24 Μαρτίου 2012 εγω που θελω για γλυκο νερο και το ph μου ειναι γυρω στο7.2 δεν μου κανουν τα υγρα που δινει ο κατασκευαστης? 4 και 6.86? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Μαρτίου 2012 #12 Share 24 Μαρτίου 2012 (edited) Για να έχεις σωστές μετρήσεις χρειάζεσαι ένα διάλυμα με υψηλό Ph&ένα με χαμηλό.Ελπίζω να καταλαβαίνεις τον λόγο.Στο θέμα μας τώρα το έχω και εγώ το μπλέ αν εννοείς αυτό Kαι το ηλεκτρόδιο το άλλαξα στον πρώτο μήνα ήταν για πέταμα και δεν μπορούσα να το καλιμπράρω.Στην συσκευασία δίνει ένα διάλυμα για το Ρh και ένα για την αλατότητα.Εκτός απο το ηλεκτρόδιο πάντως δεν βλέπω να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα και με μιά ματιά τσεκάρω Ph και salinity είναι εύκολο στην ρύθμιση και αρκετά καλή η τιμή,τα ηλεκτρόδια είναι στα αναλώσιμα. Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος