Jump to content

Ερωτηση Για Ανεμωνη

lorentzos

Recommended Posts

καλησπερα εχω ενα 60lt reefaki που τρεχει κανα 5μηνο (σε μερικες μερες θα κανω και παρουσιαση) εχω αρκετα κοραλακια και σκεφτομαι σε κανα δυο μηνες να βαλω αν με περνει μια μικρη ανεμωνη 1ον μπορω να βαλω και ποια? και 2ον αν μπορω υπαρχει καποιο κολπακι για να μεινει εκει που θελω για να μην μου νεκρωσει καποιο κοραλι αν αρχισει να κανει βολτες μεχρι να βολευτει?

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόλπο,όταν την βάλεις στην θέση που θες να την ταΐσεις.

Έτσι θα παραμείνει στην θέση της.

Αν κάποιος έχει εμπειρία ας την πει.

:)

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόλπο,όταν την βάλεις στην θέση που θες να την ταΐσεις.

Έτσι θα παραμείνει στην θέση της.

Αν κάποιος έχει εμπειρία ας την πει.

:)

Δυστυχως σε μενα δεν επιασε αυτο.Πιστευω πως ειναι να σου κατσει να ειναι και βολικο το ζωντανο :D

εεε οσο και βολικο να ειναι δυστηχως εγω δεν εχω και πολυ χωρο αμα αρχισει να κοβει βολτες παει θα μου τα ξεκανει τα κοραλακια μου! παντως μπορω να βαλω μια μικρη για αρχη αμα αδιασω λιγο απο χωρο τι λετε???

εχω και μ****α και σκληρα. το φωτιστικο ειναι το εργοστασιακο του ενυδρειου (boyu tl 450) + μπλε power led.

εχω και μ****α και σκληρα. το φωτιστικο ειναι το εργοστασιακο του ενυδρειου (boyu tl 450) + μπλε power led.

Για το φωτιστικο του ενυδρειου σου δεν μπορω να μιλησω γιατι δεν το γνωριζω.Αν περπατησει η ανεμωνη,ισως εχεις θεματακι με τα σκληρα.

Αν το αποφασισεις παντως βαλε μια μικρη και μονο bubble tip.

γεια τι φίλοι μου δεν τις έχω συμπαθήσει εγώ τις ανεμώνες σε τόσα μικρά λίτρα είχα κακή εμπειρία που μου γύρισαν όλα τούμπα μόνο τα τοξικά που πετάει φτάνει μόνο το άγχος να μην τη πιάσει καμιά τουρμπελα δεν ξέρω η επιλογή δικιά σου!!

ενταξει το ξερω αυτο ετσι και αλλιως σε κανα 2μηνο λεω να βαλω και αν βαλω. απλα επειδη το σκεφτομαι συνεχεια και θελω να μαθω απο τους πιο εμπειρους καποια εξτρα πληροφορια!! το φωτιστικο ειναι 2 PL λαμπες μπλε-ασπρες απλα δεν θυμαμαι τωρα ποσα watt ειναι.!!

Σε τόσο λίγα λίτρα δεν θα σου πρότεινα να βάλεις ανεμωνη γιατί αυξάνεται κατά πολύ η πιθανότητα να την λιώσει κανένας κυκλοφορητής και μετά κλάψτα, η ανεμωνη πάει σε σημείο που έχει καλό φώς οπότε πρέπει να έχεις καλό φωτισμό εκεί που θα την αφήσεις, εγώ μια Haitian και μια Bubble Tip που έχω εκεί που τις άφησα έμειναν κιόλας με μια πολύ μικρή μετακίνηση προς τα πάνω για να έχουν περισσότερο φως.

σε τοσο λιγα λιτρα μην ρισκαρεις να βαλεις ανεμωνη και ιδιος αφου εχεις sps....

μεχρι να βολευτει αν βολευτει θα σου γυρισει ολο το ενυδρειο με οτι συνεποιες εχει αυτο ... το μονο ''safe '' ειδος για τα λιτρα σου ειναι αν σου αρεσει η mini carpet που και δεν πολυ γυρναει αλλα εχει και μικρες απαιτησεις σε φωτισμο και θα απλωθει σε ενα βραχο κοντα στην αμμο .... επισης εχουν φοβερα χρωματα και ειναι σχετικα ευκολο ζωντανο...... αλλο ειδος με τιποτα θα σου πιασει ολο το ενυδρειο και παλι δεν θα χωραει και θα χεις αρνητικες συνεποιες για ολο τον μικρο σου υφαλο...........

ελπιζω να βοηθησα :bigemo_harabe_net-111:

υ.γ. φροντιζω εδω και 4χρονια μια hetera magnifica και 1χρονο δυο μινι ε, οι mini ειναι η αδυναμια μου....... :bigemo_harabe_net-134:

ευχαριστω παιδια για της πληροφοριες! οπως ειπα και πριν το σκεφτομαι πολυ και θα παρω οσες πιο πολλες πληροφοριες μπορω αμα βαλω ανεμωμη. τωρα για τον φοβο να παει σε καποιον κυκλοφορητη δεν ξερω αν πρεπει να φοβαμαι γιατι μονο μια κοραλια νανο εχω (1600 l/h)! και για τις carpet να σας πω την αληθεια δεν το ειχα σκεφτει θα κοιταξω να βρω πληροφοριες και γιατι οχι!

• 2 weeks later...

Εγώ σε 60 λίτρα έβαλα μία bubble tip χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής..εκεί που την έβαλα έκατσε απλά μετακινήθηκε λίγα εκατοστά προς τα πάνω...

Όταν την βάλεις μέσα κλείνεις όλη την κυκλοφορία μέχρι να κολλήσει στον βράχο..αφού πιαστεί στον βράχο δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το θέμα του κυκλοφορητή!!

• 2 months later...

δες την παρουσιαση του δικου μου reef 125 litra και θα καταλαβεις,μην τις φοβασε ναι μετακινουντε μεχρι να βρουν το μερος τους και μετα τελος συνηθος, βαλε buble kai mini carpet πιο ευκολες και με λιγα προβληματα εγω εχω πολλα χρονια χωρις προβλημα κανενα προς το παρων,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...