Jump to content

Φίλτρο Σε Αφρικάνες

conte13k

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.. είμαι κάτοχος ενός ενυδρείου 200 λιτρα και μου φαινεται οτι το φίλτρο ανταποκρίνεται τελεια...( όπως φαίνεται στις μετρήσεις)

Εχω όμως τον εξής ενδιασμό... να πάρω ενα φίλτρο ακόμη για βοήθεια μιας και αυτο που έχω ειναι εσωτερικό βυθου η να πάρω εναν κυκλοφόρητη νερού για να διμιουργούνται ρεύματα και να μην υπάρχει στασιμο νερο; θα κάνω δουλειά σε αυτήν την περίπτωση;;;

Καλησπέρα!

καλό θα ήταν να μας αναφέρεις ακριβώς ποιο φίλτρο έχεις και τι υλικά έχεις μέσα ώστε να δουμε τι χρειάζεσαι περισσότερο.

Αν και να έχεις υπόψη πως ενα δευτερο φιλτρο πάντα χρειάζεται και ειναι πολύτιμο για δυσκολες καταστάσεις!

το φίλτρο ειναι βυθου και εχει 3 διαμερίσματα στο πρώτο εχω τα μηχανικά υλικα στο δευτερο τα βιολογικα και στο τριτο τα χημικα, αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να μην ξερω τι ροή εχει η αντλία...κοινός απο την μια μπάινει το νερο, περναει απο τα διαμερίσματα που προανέφερα και ξαναβγαίνει απο την άλλη... ευχαριστώ προκαταβολικά

να προσθεσω στο 1ο: βιοσφαιρες, σφουγγάρι και υαλοβάμβακα, στο 2ο: πορώδες μακαρόνι και κάποια άσπρα μπιλάκια τα οποιά δεν ειμαι σίγουρος τι ειναι παντως τα πηρα για βιολογικο υλικο, 3ο: βιοσφαιρες (που περίσεψαν) ζεόλιθο και άνθρακα

απο ροη δεν εχω ιδεα... ειχει μια αντλια π περνει το νερο κ το βγαζει απο την αλλη, οτι σας λεω τπτ παραπανω, τωρα για το αν ειναι πλατης παλι δεν ξερω, εχει χρονια που το πηραμε κ το ειχαμε αγοραζει σαν ενυδρειο με εσωτερικο φιλτρο βυθου.. σας δυσκολευω εεε;;;

Όπως και να έχει ένα δεύτερο φιλτρο μόνο καλο κάνει

Πάντως το φιλτρο που περιγράφεις όπως το καταλαβαίνω Εγώ πλάτης είναι (ακουμπαει στη πλάτη του ενυδρειου όρθιο ;)

ειναι 3 διαμερισματα στην μια πλευρα του ενυδρειου και απλα εχει μια αντλια π περναει το νερο μεσα απο αυτα...δηλαδη ειναι καλυτερα απο κυκλοφορητη;

Κοίτα, οι αφρικάνες θέλουν καλή φίλτρανση και καλή κτκλοφορία! Τώρα, ένα δεύτερο μόνο καλό θα κάνει! Εφόσον το φίλτρο έχει υλικά, τότε μπορείς να πάρεις ένα κυκλοφορητή!

Βάλε μια φωτό να δούμε και μεις το φίλτρο και γενικώς το ενυδρείο!

Το ενυδρείο είναι αυτο κατα το στρώσιμο, τωρα εχω βάλει και πέτρες https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3000082520600&set=a.2281077985936.2139921.1218407322&type=3&theater στα δεξια που φαινεται η αφισα ειναι το φίλτρο!

Και εγω ήθελα κύκλοφοριτή να βάλω αλλα δεν ξέρω τελικα τι είναι καλύτερο... απο ιχθυοφόρτιση ειμαι στα 3 λαμπιδο και κ 3 ψευδοτροφεους

εχω κ καποιες πιο πρόσφατες αλλα το ενυδρείο ειναι στο πατρικό κ εγω ειμαι σε αλλη πολη

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3389122326352&set=a.2281077985936.2139921.1218407322&type=1&theater αυτη ειναι πιο καινουργια το landscape δεν ειναι ετοιμο θα βαλω και καποια φυτα και καποια βραχια ακομη

Εκτός απο τα labido τι pseudotropheus έχεις και τι φύλα είναι τα ψάρια σου?

Δεύτερον, το aquascape σου θέλει δουλειά! Φτιάξτο! Μπορείς να δεις ιδέες απο δω!http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

Θέλει αρκετή ακόμη δουλεια είναι απο ένα αρσενικό (2 σύνολο) κ απο 2.θυληκα (4 σύνολο) ! Τα ψεύδο δεν ξέρω... Τελικά προτείνεται φίλτρο η κυκλοφοριτη, το νερό είναι άψογο ως τώρα και με τις μετρήσεις

• 3 weeks later...

Τελικά παιδιά κατέληξα σε ενα φίλτρο eheim 2217, νομίζω οτι το χρειαζόμουν περισσότερο... έχετε καμία ιδέα για το στήσιμο του; ευχαριστω...

Επειδή λοιπον σας μπέρδεψα για το τι φίλτρο εχω...μετα απο πολλααααα και πλεον χρονια κατέληξα οτι ειναι εσωτερικό sump...απο την κατασκευή του, χωρίς να γνωρίζω την ροή του, και βάση αυτού δώστε μου οδηγίες για το setup του 2217 που αγόρασα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...