Jump to content

Skimmer Tcm 400 (Ποσοστο Θορυβου?)

Recommended Posts

Μια χαρα το εχεις απλα στην εξοδο του σκιμμερ το δαχτυλιδι που εχει την αναμονη για το σωληνακι το διαφανες που εχεις βαλει γυρναει κ προς τα κατω αν σε βολευει καλυτερα. Το ρυθμισες ετσι οπως σου ειπα? Που ειναι η σταθμη τωρα?

Αποκλειετε να μην εχει! Ειναι ενα μαυρο σφουγγαρι που μπαινει στην εξοδο του σκιμμερ!

Έγινε επεξεργασία - Greg_Reef

Greg το γυρισα το δακτυλιδι και εχει μια συνεχομενη ροη νερου απο την εξοδο με το ασπρο σωληνακι, παρακαπτοντας υποθετω την εξοδο με το σφουγγαρι.

Παραληλα με γεμισε φυσαλιδες εως επανω στο ποτηρακι και γυρνωντας τον ρυθμιστη στο χαμηλοτερο δεν ανταποκριθηκε, συνεχισε να φουσκωνει...

Φοβηθηκα να το αφησω βραδιατικα και γυρισα ξανα το δακτυλιδι προς τα επανω.

Συγνωμη που σε πρηζω αλλα πολυ μπερδεμα ρε συ, εχω απογοητευτει λες και ειμαι κανας αρχαριος στα ενυδρεια (15 χρονακια ειμαι στο χομπι).

Η πλακα ειναι οτι το εχω ρυθμισμενο χαμηλα ολη την ημερα σημερα και μου βγαζει μονο καθαρο νερακι...

Καλημερα φιλαρακι! Ετσι ημουνα κ εγω στην αρχη οταν πηρα το σκιμμερακι!!! :D Το δαχτυλιδι δεν εχει σημασια αν θα ειναι πανω ή κατω ούτε παρακαμπτει το σωληνα λογω του οτι η διαμετρος του ειναι παρα πολυ μικρη για κατι τετοιο. Το γεγονος οτι σου γεμισε φυσαλιδες ειναι λογω του στρωσιματος. Κανε μια ρυθμιση οπως σου ειπα μιση πανω και μιση κατω και ανεβαζε σταδιακα μερα με τη μερα ξεκινωντας να ανεβαζεις μονο τη κατω αντλια με μικρες μεταβολες.Οταν φτασεις να ειναι στο maximum η κατω αντλια χωρις να εχεις υπερχειλισεις τοτε φτιαχνεις και πανω τη ρυθμιση που σε βολευει και εισαι ετοιμος! Το μαυρο σωληνακι που εχει τη ταπα εισαγωγης αερα δεν ειναι μεσα στο νερο ετσι???

Οχι δεν ειναι μεσα στο νερο.

ειναι φυσιολογικο τωρα που το γυρισα προς τα κατω να τρεχει συχεχεια?

Οταν το ειχα επανω σταγονα δεν εβγαζε.

Τα εκανα ολα οπως μου ειπες και το ρυθμιζω μονο απο κατω οταν παει να μου κανει υπερχειλιση :-) :sarcasm:

Ειναι και καλυτερα απο κατω γιατι δε βουλωνει ποτε απο αλατα... ;) Ειναι απολυτα φυσιολογικο. το δικο μου ριχνει συνεχεια! Οσο δυναμωνεις το σκιμμερ τοσο κοβεις την εξοδο οποτε λιγοτερο νερο προς τα εξω... οσο χαμηλωνεις το σκιμμερ ανοιγεις την εξοδο οποτε περισσοτερο νερο εξω! δουλευει αναποδα,καταλαβες?

Ποσο καιρο τρεχει το σκιμμερ?

Μολις φτασεις στο σημειο να ειναι τερμα ανοιχτο απο κατω τοτε θα βρεις απο πανω μια καλη ρυθμιση και εισαι ετοιμος! :D

απο την δευτερα το τρεχω αλλα μια το ανοιγω μια το κλεινω επειδη δεν μπορω να ειμαι συνεχεια απο πανω του

Ασχετο αλλα εξισου σημαντικο.

Απο τις 8 του μηνος στρωνω το ενυδρειο, μεχρι και προχθες ημουνα καλα, απο εχθες εχω ανεβασει νιτρικα No2 0,5 mg/l και αμμωνια 1mg.

Τι κανω τωρα, πλακωνωμαι στις αλλαγες οπως στο τροπικο η θα πεσει σιγα-σιγα απο μονο του?

Βρες μια ρυθμιση που να μπορεις να το αφηνεις ανοιχτο! Για να μπορεσει να δουλεψει και να στρωσει!

Τι εχεις μεσα στο ενυδρειο?? Αραγωνιτη και βραχο? Αν ναι? ζωντανος βραχος?

greg exv ζωντανο βραχο 25 κιλα και 60 κιλα αραγωνιτη :bigemo_harabe_net-64: .

Μεχρι να βαλεις ψαρια και γενικα οποιαδηποτε ζωντανα θα σου βγαζει σκετο καθαρο νερακι!!! ;) Προς το παρον δεν εχει κατι να σκιμμαρει! Για μενα εχεις πολυ δρομο μπροστα σου για να στρωσεις το συστημα σου κ αν θες να με ακουσεις μη βιαστεις να κανεις το οτιδηποτε γιατι μετα θα τρεχεις με το θαλασσινο! Διατηρησε μια ρουτινα αλλαγων περιπου 30% εβδομαδιαια και συνεχισε να μετρας. Φιλτρανση τι εχεις? Εχεις ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο?

Εχω και απο τα δυο.

Δεν βιαζομαι καθολου.

Μαλ@&!3ς δεν θελω να κανω...

Ο μαγκας στο μαγαζι που προειπαμε μου προτεινε να βαλω μια μολλυ που ειναι ανθεκτικη για τον κυκλο αμμωνιας, επειδη εχω ζωντανο βραχο δεν κανει να ριξω καθαρη αμμωνια(σιγα μην εριχνα :bigemo_harabe_net-74: ) και μετα το μεταφερω στο τροπικο ξανα.

Επειδη εχω καμποσα εβαλα ενα σημερα το πρωι με πολυ προβληματισμο και μεχρι στιγμης (ευτυχως)ειναι ζωηροτατο.

Να σου επισημανω οτι εβαλα και βακτηρια και οτι μου ειπε σε καθε αλλαγη 25 λιτρων να ριχνω 1 καπακι τωρα στην αρχη.

Παντος ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα λες να μας κραξουν?

Το σκιμμερ το ρυθμισα σε ενα επιπεδο που δεν μου κανει υπερχυλιση (ειναι στην βαση του ποτηριου) και το εχω αφηση να στρωσει..... :bigemo_harabe_net-81:

Τι βακτηρια βαζεις? Η γνωμη μου ειναι να στρωσει το ενυδρειο χωρις καποιο ζωντανο μεσα! Το μονο που θελει ειναι υπομονη! Εγω αρχισα τη διαδικασια στοκαρισματος μετα απο 2 μηνες λειτουργιας του. Αν εχεις μια καλη κυκλοφορια και ενα καλο φιλτρακι με μονο χημικη φιλτρανση χωρις σφουγγαρια κλπ. και κανεις αλλαγες απο οσμωση αν το προοριζεις για reef (αν πας για fish only δεν χρειαζεται) τοτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα! Θα μπορουσες μαζι με τα βακτηρια να ριχνεις λιγη τροφη για να βοηθησεις το κυκλο. Να διατηρεις μια στανταρ αλατοτητα και μια καλη θερμοκρασια και να μετρας συνεχεια για να βλεπεις μεταβολες. Πσιτευω να ξερεις που πρεπει να εισαι γενικα απο τιμες στο θαλασσινο ετσι?

Οκ για το σκιμμερ αστο να στρωσει και το ανεβαζεις σταδιακα στη πορεια!

Το pdf που σου ανεβασα ειναι αναλυτικοτατο και τα λεει ολα μεσα! Εμενα με βοηθησε παρα πολυ! Ριξτου μια ματια! ;)

MARINE_BASICS.pdf

Το sera bio reefclear (with purification bacteria)

Υφαλου θα κανω. Θα σου στειλω και φωτο - εχω πολυ βραχο μεσα-.

Απο τιμες και τετοια γνωριζω, απλα εχω πεθανει στο διαβασμα για να μαθω και αυτα που δεν γνωριζω...

Επειδη ο μισος αραγωνιτης (30κιλα) και τα 20 κιλα του βραχου (απο τα 25) ειναι απο στημενο ενυδρειο εδω και οχτω μηνες(το παιδι δεν μπορεσε να το συντηρηση και το ξεστησε λογο επαγγελματικων υποχρεωσεων) περιμενα να εχω ελαχιστη αμμωνια (αν και σημερα ειναι καλυτερα - αλλαξα και 20λιτρα).

Θα διαβασω και το pdf.

Αλατι για αλλαγες ποιο χρησημοποιεις?

Ευχαριστω για ολα :)

Μια χαρα εισαι! Υπομονη και ολα θα γινουν οπως πρεπει! To Tropic marine pro reef βαζω εγω! Για μενα ειναι πολυ καλο! Ναι βαλε φωτο ή ξεκινα μια παρουσιαση του ενυδρειου σου σταδιακη ωστε να τα παρακολουθουμε και να περνεις και ιδεες και αποψεις! ;) Να σαι καλα! Οτι χρειαστεις... ;)

greg δεν με αφηνει η κ0λ0@ντλ!α να την παω στο 100%, μου κανει υπερχειλιση και με τον ρυθμιστη στο χαμηλωτερο.

Την δουλευω σταθερα στο 80% και με τον ρυθμιστη επανω στο 50%.

Μηπως πρεπει να κατεβασω χαμηλωτερα την αντλια(κατω απο τους 20ποντους που ειναι το ιδανικο)?

Το σωληνα της αντλιας τον εχεις να κανει καμπυλη με τη πλαστικη καμπυλη που εχει ή την εχεις ισια κατευθειαν στο πατο?

ισια κατευθεια σχεδον στο πατο.

Καλυτερα! Αμα σου δουλευει καλα με 80% κατω και ειναι η σταθμη εκει που θες δεν εχεις προβλημα!

Τελεια. το δουλευω ετσι απο εχθες χωρις κανενα προβλημα, απλα μου βγαζει καθαρο νερακι για τους λογους που μου ειπες.

Αρχισε και η μαυριλα!!!

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :thaman:. Μεσα στο ΣΚ θα προσπαθησω να το παω στο 100%, αλλα και εκει που ειναι μια χαρα δουλευει.

;):D Μια χαρα!!! Θα δεις οτι οσο το ανεβαζεις δε θα εχεις υπερχειλησεις! Αρχισες να στοκαρεις???

Εδω και 3 μερες.Εσυ πως το εκανες το στοκαρισμα?

Σιγα σιγα... με πολυ καλη προσαρμογη και προσεκτικα!!! ;) εβαλα στην αρχη τα 2 ocellaris και 2 κοραλια και μετα ανα 2 εβδομαδες εβαζα και κατι!!! κ ακομα βαζω! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...