Jump to content

Πολύ Άλγη ....

sCam

Recommended Posts

Τα τζαμια χαμηλά έχουν γεμίσει άλγη όπως επίσης εκεί που βρίσκονται τα φυτά .. Το ενυδρείο τρέχει σχεδον 2 μήνες... Η άλγη είναι καφέ ..Θα φύγει μόνη της ??

Λεπτομέρειες ενυδρείου :

54 lt , Θερμοστάτης 25 βαθμούς , Φίλτρο εσωτερικό .. Μετρήσεις ενυδρείου όλες μηδενικές εκτός ΝΟ3 που είναι 10 ..

Κάτοικοι ενυδρείου 1 γκάπυ αρσενικό , 3 γκάπυ θυληκά .. Ένας μονομάχος φιλήσυχος και 3 αμάνο ...

Φωτισμός 1 λάμπα 11βατ στο πίσω μέρος 4200Κ και μια 26βατ 6400Κ στο μπροστινο .. Φωτοπερίοδος καθημερινά 3-12μμ.. 9 ώρες σχεδον.

Φυτά 3 αννούμπιες , 2 εγκέρια ντένσα , γυρω στις 8 υδροφίλιες και ένα κομμάτι κερατόφυλλο που το έχω δεμμένο..

Έγινε επεξεργασία - sCam

Όσον αφορά την άλγη είναι πολύ συχνό φαινόμενο στα νεοστημένα ενυδρεία και συνήθως εμφανίζεται πάνω στον πρώτο μήνα! Να ξέρεις ότι σιγά σιγά θα φύγει! Όσον αφορά το τζάμι, καθάριζε το με μαγνήτη για τα τζάμια ή κάτι λείο που να μην τραυματίζει το τζάμι!

Ο λόγος της είναι οι 9 ώρες φωτισμού!

Όσον αφορά την ψαροσύνθεση ο μονομάχος είναι λίγα τα λίτρα για να μπει με τα συγκεκριμένα ψάρια άσε που δεν ταιριάζει κιόλας!

Μείωσε λίγο τον φωτισμό σου ως εκεί που δεν θα έχουν πρόβλημα τα φυτά σου και ελάττωσε λίγο την τροφή! Θα κάνει σιγά σιγά το κύκλο της και θα φύγει μονή της!

Για τον μονομάχο το ξέρω αλλά πολύ ήρεμος είναι δεν ενοχλεί τα ψαράκια καθόλου .. Μπορεί να φταίει ότι ειναι και μικρος ακόμα ... Σκέφτομαι να τον κάνω αργότερα ένα ενυδρείο μόνο του.. Θα μειώσω τον φωτισμό κατα 2 ώρες να δώ.. Όσο για τον καθαρισμό ειναι χαμηλά κοντά στο υπόστρωμα η άλγη στα τζαμια και κάπως θα βρώ να την καθαρίσω... Ελπίζω να είναι όπως λέτε το φρέσκο ενυδρείο και να φύγει και να μην είναι κάτι άλλο . Ευχαριστώ...

Ριξε ενα καλο καθαρισμα τα σφουγγαρια σου και αλλαξε το μαλλι μετα τον καθαρισμο των τζαμιων εφοσων το αφησεις να λειτουργησει καμια ωρα πρωτα το φιλτρο κανονικα.

Και περιμένω να δω αποτέλεσμα..... Μακάρι... Ευχαριστώ πάντως

Και μην τρεναρεις τις αλλαγες νερου ειναι και αυτος βασικος παραγοντας στην πορεια.

Καλο σου βραδυ!

Και μην τρεναρεις τις αλλαγες νερου ειναι και αυτος βασικος παραγοντας στην πορεια.

Καλο σου βραδυ!

Αλλαγές κάνω κάθε Κυριακή την εχω προγραμματισμένη και σχεδον το 30% ... Μήπως φταίει το λίπασμα των φυτών για την άλγη? Αν ναι να ελλατώσω αυτό...

Οι δόσεις που αναφέρονται πάνω στα διάφορα μπουκαλάκια αναφέρονται σε φουλ φυτεμένα ενυδρεία.

Αρα για αρχή μην υπερβάλεις με τα λιπάσματα. Βάζε τις μισές δόσεις.

Λίπανση με τσιγγουνιά. :bigemo_harabe_net-64:

Οι δόσεις που αναφέρονται πάνω στα διάφορα μπουκαλάκια αναφέρονται σε φουλ φυτεμένα ενυδρεία.

Αρα για αρχή μην υπερβάλεις με τα λιπάσματα. Βάζε τις μισές δόσεις.

Λίπανση με τσιγγουνιά. :bigemo_harabe_net-64:

Σωστός....Δεν το χα σκεφτει.... :bigemo_harabe_net-69:

Οσο για το λιπασμα ο Σωτος σου απαντησε, κατα τα αλλα παρατηρησε και τα φυτα σου αυτο το διαστημα εαν υπαρξουν αλλαγες.

Μηπως εβαλες CO2 προσφατα;

Τα μηχανικα φιλτρα τα καθαρισες;

Έγινε επεξεργασία - Rik

Οσο για το λιπασμα ο Σωτος σου απαντησε, κατα τα αλλα παρατηρησε και τα φυτα σου αυτο το διαστημα εαν υπαρξουν αλλαγες.

Μηπως εβαλες CO2 προσφατα;

Τα μηχανικα φιλτρα τα καθαρισες;

Οχι δεν εχω ασχοληθει με το Co2 προς το παρων....Το φίλτρο είναι αλήθεια ότι δεν το έχω καθαρίσει ποτέ εδώ και 2.5 μήνες που τρέχει το ενυδρείο ...Να το πλένω στην επόμενηγ αλλαγή μέσα στο ενυδρείο η σε νερό που θα βγάλω από αλλαγή???

Οχι δεν εχω ασχοληθει με το Co2 προς το παρων....Το φίλτρο είναι αλήθεια ότι δεν το έχω καθαρίσει ποτέ εδώ και 2.5 μήνες που τρέχει το ενυδρείο ...Να το πλένω στην επόμενηγ αλλαγή μέσα στο ενυδρείο η σε νερό που θα βγάλω από αλλαγή???

Γενικος τωρα ποια σε καθε αλλαγη νερου ξεπλυνε λιγο και τα σφουγγαρια, μην περιμένεις να μπουκώσουν καθε φορα. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...