Jump to content

Ερώτηση!!

fouskos

Recommended Posts

πως καταλαβαίνουμε ότι έχει στεγνώσει το σηστημα μας?? τα lps μου δεβν φουσκώνουν όπως πριν και φωβαμαι πως αυτό έξω πάθει

• Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

salifert

Δεν νομίζω να έχεις πραγματικά 0 με τα salifert.

Δεν είναι και ακριβείας οι μετρήσεις που δίνουν.

Θερμοκρασια,26,5αλατοτητα,1026συχνοτητα ταισματος;καθημερινά τάισμα 1-2 φωρες με φλακη της ocian nutricion και μια φορά την εβδομάδα κάτεψιγμένη

Για ποια ζωντανα συγκεκριμενα μιλας;Βαλε αν μπορεις καμια φωτογραφια.

δες πως έχει μαζέψει

post-24352-0-04715600-1329067251_thumb.jpg

δες πως έχει μαζέψει

Οταν λες οτι ταιζεις..... τι εννοεις ?? target feeding ή απλα ριχνεις την τροφη στο ενυδρειο???

λοιπών μόλις έκανα αλλαγή από θάλασσα ( η δεύτερη) και είδα την ευήλια να τούμπανιάζει!!!!! που δεν ήταν και αυτή στα καλητερα της

Οταν λες οτι ταιζεις..... τι εννοεις ?? target feeding ή απλα ριχνεις την τροφη στο ενυδρειο???

όταν λέω ταίζω εννωω τα ψάρια πιο πάνω.. γιατα κοραλία ρίχνω ένα μίγμα από πλακτών.. και όχι δεν εχω ταϊζει με target

δυστηχως το συγκεκριμενο κοραλι πιστευω οτι θελει target feeding (οπως σχεδον ολα τα lps)

δοκιμασε και τα δεις αποτελεσμα

εξηγησε μας .... ριχνεις μειγμα απο πλαγκτον .... δηλαδη???

δυστηχως το συγκεκριμενο κοραλι πιστευω οτι θελει target feeding (οπως σχεδον ολα τα lps)

δοκιμασε και τα δεις αποτελεσμα

εξηγησε μας .... ριχνεις μειγμα απο πλαγκτον .... δηλαδη???

καλημερα φιλε vrilo.. έχω πάρει της tropic marin φιτοπλακτών και ζωοπλακτών αλλά και από μια άλλη εταιρία δεν θυμάμαι από πια γιατί δεν έχω τα κουτάκια τους. ανακατεύω λίγο από οπα σε ένα ποτηράκι και το βάζω..! θα δωκιμάσω σήμερα target feeading και θα σας πω αποτελέσματα!

Έχω το συγκεκριμένο κοράλλι πάνω από χρόνο.

Target feeding δεν έχω κάνει ποτέ.Πάραυτα πάει μια χαρά.

Βέβαια δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις.

Απο την στιγμή που δεν μετράς οργανικά ,τουλάχιστον να έχεις μαχ το kH στο 8 . Εαν τα lps τα έβαζες σε ενα ενυδρείο με ΝΟ3 μέχρι και 20 θα τουμπανιαζαναι . Εγω τελικά ειμαι κάθετος :bigemo_harabe_net-127: σε αυτο ,γιατι το έζησα . Τρέφονται απο την στίλη του νερου και μετα απο τους πολύποδες ....

Προσοχή στο tropic marin BIO_ACTIVE αλάτι ....

Απο την στιγμή που δεν μετράς οργανικά ,τουλάχιστον να έχεις μαχ το kH στο 8 . Εαν τα lps τα έβαζες σε ενα ενυδρείο με ΝΟ3 μέχρι και 20 θα τουμπανιαζαναι . Εγω τελικά ειμαι κάθετος :bigemo_harabe_net-127: σε αυτο ,γιατι το έζησα . Τρέφονται απο την στίλη του νερου και μετα απο τους πολύποδες ....

Για πιο λόγο;

Τρέχει κάτι με το συγκεκριμένο αλάτι;

Καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται.

γιατι το kh να ειναι στο 8? τι παιζει δηλαδη θελω να μου εξιγησεις.. αυτη τη στηγμη ειναι στο 10 με το αζβεστιο να κυμαινεται στο 426

Έγινε επεξεργασία - fouskos

Για πιο λόγο;

Τρέχει κάτι με το συγκεκριμένο αλάτι;

Καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται.

σημφωνω, πρεπει να ξερουμε τι παιζει.. αν και εχω αρχισει τισ αλλαγεσ απο την την θαλασσα αλλα αυτο το αλατι χρησημοποιουσα..

Έγινε επεξεργασία - fouskos

θελεις να μας πεις τι κοραλια και ψαρια εχεις μεσα στο ενυδρειο σου??

σε ρωταω γιατι αλλες μετρησεις , κυκλοφορια και κλπ πρεπει να εχουμε σε 1 ενυδρειο με sps, αλλες σε 1 ενυδρειο με lps και αλλες σε ενυδρειο με μαλακά κοραλια.....

τι πιστευεις οτι ειχε το νερο της θαλλασας που εκανες αλλαγη και ξαφνικα τουμπανιασε το κοραλι??

θες να μας εξηγησεις για ποιον λογο εχεις KH 10 ???

καλημέρα! το ενυδρείο μου έχει περίπου 30 sps και 3 lps ακροπορεσ, μοντηπορεσ, διάφορα είδη από σεριατοπορεσ!

το kh είναι στο 10 γιατί εκεί έχει ρυθμιστεί ο ριακτορασ ωστε να βγάζει το ασβεστίο που χρειάζονται 426 έχει τώρα..

δεν εχω καταλάβει γιατί είναι κακο το 10 και δεν διαφωνώ στο ότι πιο χαμηλά θα ήταν καλύτερα αλλά όσο ξέρω τα ωρια είναι απο 7εωσ12..

ακόμα πεσ ΌΤΙ χαμηλώνω τον ριακτορα, θα μειώσω τισ σταγόνες και ανάλογα και τισ φυσαλίδες ή θα ψηλώσω το ph στο ριακτορα που αυτή τη στιγμή είναι 6.45

μετά θα πέσει το ασβεστίο, αν προσθέσω σκόνη και πάει εκεί που θέλω θα μείνει εκεί η θα ξανάπέσει?

καλημέρα! το ενυδρείο μου έχει περίπου 30 sps και 3 lps ακροπορεσ, μοντηπορεσ, διάφορα είδη από σεριατοπορεσ!

το kh είναι στο 10 γιατί εκεί έχει ρυθμιστεί ο ριακτορασ ωστε να βγάζει το ασβεστίο που χρειάζονται 426 έχει τώρα..

δεν εχω καταλάβει γιατί είναι κακο το 10 και δεν διαφωνώ στο ότι πιο χαμηλά θα ήταν καλύτερα αλλά όσο ξέρω τα ωρια είναι απο 7εωσ12..

ακόμα πεσ ΌΤΙ χαμηλώνω τον ριακτορα, θα μειώσω τισ σταγόνες και ανάλογα και τισ φυσαλίδες ή θα ψηλώσω το ph στο ριακτορα που αυτή τη στιγμή είναι 6.45

μετά θα πέσει το ασβεστίο, αν προσθέσω σκόνη και πάει εκεί που θέλω θα μείνει εκεί η θα ξανάπέσει?

Με τα παραπανω κοραλια που αναφερεις , συγουρα θα αναζητας μετρησεις νιτρικων και φοσφωρικων ... μηδενικες.

Τοτε πως περιμενεις να αντεξουν τα Lps που θελουν και λιγη βρωμιτσα στο ενυδρειο???

Πιστευεις οτι θα τραφουν απο την στηλη νερου που στην ουσια ειναι στεγνη??

Με 10-12 Κh ισως τα sps σου εχουν πιο γρηγορη αναπτυξη αλλα θα σπανε για πλακα σε καθε περασμα ψαριου ή αν καταλαθος τα ακουμπησεις....

δηλαδη εχεις υψηλο kh για να μπορεις να εχεις 426 ασβεστιο??

αν το ασβεστιο σου ειναι 370-380 τι πιστευεις οτι θα συμβει??

διαβασε λιγο τις μετρησεις που εχουν οι χομπιστες στα ενυδρεια μελων που κρατουν πολλα sps

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...