kinigareos85 11 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 καλησπέρα στην όμορφη παρέα .. θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας για ακόμη μια φορά.. σκέφτομαι να κολλησω ένα ενυδρειο 90χ35χ45 ! τι πάχος θα πρέπει να εχει το τζαμί ώστε να μη χρειαστεί να βάλω κόντρες η αν χρειάζεται έτσι κι αλλιώς και που; πάνω κάτω; μόνο κάτω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 εαν δεν εχεις ξανακολλησει ενυδρειο καλυτερα να μην δοκιμασεις να κολλησεις σε αυτες τις διαστασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Εδώ είναι κάποια εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν. Για τις κόντρες δεν ξέρω να σου πω αλλά φαντάζομαι ότι είναι καλό να βάλεις για επιπλέον προστασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Φεβρουαρίου 2012 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Η ζήτα βοήθεια από κάποιον που το έχει ξανακάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Ολα ξεκινανε απο την πρωτη φορα,οποτε αν πιανουν λιγο τα χερια σου,μπορεις να το φτιαξεις και να αποκτησεις την χαρα της κατασκευης. 8αρια γυαλια ειναι καλα,αλλα για καλυτερα αν θελεις βαλε 10αρια. Κοντρες θα βαλεις πανω κατω στο κεντρο,για να γινει τανκς ,αν θελεις κατω τελαρωσαι τον πατο, Οτι θελεις ρωτας.Καλη επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Ολα ξεκινανε απο την πρωτη φορα,οποτε αν πιανουν λιγο τα χερια σου,μπορεις να το φτιαξεις και να αποκτησεις την χαρα της κατασκευης. 8αρια γυαλια ειναι καλα,αλλα για καλυτερα αν θελεις βαλε 10αρια. Κοντρες θα βαλεις πανω κατω στο κεντρο,για να γινει τανκς ,αν θελεις κατω τελαρωσαι τον πατο, Οτι θελεις ρωτας.Καλη επιτυχια. Γέμισε το και δοκίμασε το έξω από το σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Γέμισε το και δοκίμασε το έξω από το σπίτι. Δεν καταλαβα τι εννοεις,μπορεις να μου το εξηγησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Ολα ξεκινανε απο την πρωτη φορα,οποτε αν πιανουν λιγο τα χερια σου,μπορεις να το φτιαξεις και να αποκτησεις την χαρα της κατασκευης. 8αρια γυαλια ειναι καλα,αλλα για καλυτερα αν θελεις βαλε 10αρια. Κοντρες θα βαλεις πανω κατω στο κεντρο,για να γινει τανκς ,αν θελεις κατω τελαρωσαι τον πατο, Οτι θελεις ρωτας.Καλη επιτυχια. ναι αλλα με μικροτερα ενυδρεια .... Δεν ειναι δυνατον να κολλησω πχ εγω που εχω κολλησει μονο ενα ενυδρειο 40χ40χ40 να δοκιμασω να παω σε διμετρο .... Ολα εχουν καποια αρχη και καλο θα ειναι να γινεται με αργα βηματα .Ποιανουν δεν ποιανουν τα χερια μου παντα θα εχω τις επιφυλαξεις μου μιας και δεν ειμαι επαγγελματιας και ουτε θα συγκρινεται η δικη μου δουλεια με ενος επαγγελματια Η με καποιον που εχει κολλησει 10-20-40 ενυδρεια . μην ξεχασει ο φιλος να παρει σιλικονη για ενυδρειακη χρηση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinigareos85 11 Φεβρουαρίου 2012 Author #9 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι τώρα έχω κολλήσει αλλά 2 μικρότερα βέβαια των 30 λίτρων ευτυχώς με επιτυχία(χάρη στο μάθημα που είχε γίνει στο azmp).άρα να αρχίσω να ρωτάω τιμές για διαστάσεις σε 8mm τζαμί και κόντρες κάτω μόνο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinigareos85 11 Φεβρουαρίου 2012 Author #10 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 kixlidatos επειδή τώρα το είδα ΕΣΥ προτείνεις κόντρα κάτω στο κέντρο; όχι σαν τελαρο δηλαδή περιμετρικά; και αν ναι για τι πλάτος μιλάμε; και πάχος γυαλιού πάλι 8 mm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Φεβρουαρίου 2012 #11 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 ναι αλλα με μικροτερα ενυδρεια .... Δεν ειναι δυνατον να κολλησω πχ εγω που εχω κολλησει μονο ενα ενυδρειο 40χ40χ40 να δοκιμασω να παω σε διμετρο .... Ολα εχουν καποια αρχη και καλο θα ειναι να γινεται με αργα βηματα .Ποιανουν δεν ποιανουν τα χερια μου παντα θα εχω τις επιφυλαξεις μου μιας και δεν ειμαι επαγγελματιας και ουτε θα συγκρινεται η δικη μου δουλεια με ενος επαγγελματια Η με καποιον που εχει κολλησει 10-20-40 ενυδρεια . μην ξεχασει ο φιλος να παρει σιλικονη για ενυδρειακη χρηση . Ο φιλος δεν ειπε πουθενα αν ειναι ασχετος η δεν ξερει τι θελει να κανει, Επισης ο φιλος δεν μιλησε για δυμετρο αλλα για 90 ποντους. Επισης ο φιλος εκανε μια ερωτηση και περιμενει μια απαντηση. Επισης ξερεις πολλους χομπιστες να εχουν κολλησει 10-20-40 ενυδρεια? Και στο κατω κατω γιατι πρεπει να τον αποτρεψουμε για να φτιαξει κατι ολοδικοτου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 11 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Κοντρες θα βαλεις πανω κατω στο κεντρο,για να γινει τανκς ,αν θελεις κατω τελαρωσαι τον πατο Να ρωτήσω κι εγώ(που ακόμα δεν έχω κολλήσει το δικό μου...) κόντρα κάθετη στη βάση δεν έχω ξανακούσει να βάζουν... Σε ενυδρεία τι διαστάσεων προτείνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Ο φιλος δεν ειπε πουθενα αν ειναι ασχετος η δεν ξερει τι θελει να κανει, Επισης ο φιλος δεν μιλησε για δυμετρο αλλα για 90 ποντους. ισως δεν σου εκανε το παραδειγμα που εδωσα Επισης ο φιλος εκανε μια ερωτηση και περιμενει μια απαντηση.Εγω δεν τον περνω στο λαιμο μου , εσυ που ξερεις του απαντησες Επισης ξερεις πολλους χομπιστες να εχουν κολλησει 10-20-40 ενυδρεια?εαν σου πω οτι ξερω θα με πιστεψεις ? Και στο κατω κατω γιατι πρεπει να τον αποτρεψουμε για να φτιαξει κατι ολοδικοτου?Μπορει να φτιαξει οτι θελει , απλα να εχει τις επιφυλαξεις του και μια σφουγγαριστρα ευκαιρη H Συμβουλη που του δινω ειναι εαν ειναι και θελει να το κολλησει , να το κολλησει παρεα με καποιον που εχει ξανακολλησει μεγαλο ενυδρειο και για σιγουρια και για ασφαλεια και για διευκολυνση δικη του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 kixlidatos επειδή τώρα το είδα ΕΣΥ προτείνεις κόντρα κάτω στο κέντρο; όχι σαν τελαρο δηλαδή περιμετρικά; και αν ναι για τι πλάτος μιλάμε; και πάχος γυαλιού πάλι 8 mm? Το καλυτερο στον πατο ειναι να το κανεις κολληση περιμετρικα και θα ειναι πααααααρα πολυ γερο.Το φαρδος 5με6 ποντους και 8 χιλιοστα παχος,η 2 γυαλια με 6 χιλιοστα παχος (για καλυτερο) Το μηκος σου ειναι στα ορια να βαλεις μονο μια κοντρα επανω και κεντρο,οποτε αυτα που σου λεω ειναι για πολυ γερη κατασκευη φιλε μου Χαιρομαι που εχεις ξανακολλησει γιατι θα σου κοβαμε τα χερια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Να ρωτήσω κι εγώ(που ακόμα δεν έχω κολλήσει το δικό μου...) κόντρα κάθετη στη βάση δεν έχω ξανακούσει να βάζουν... Σε ενυδρεία τι διαστάσεων προτείνεται; Βασικα σε τετοιο μηκος και υψος στον πατο,δεν χρειαζετε τιποτα,αλλα καλο ειναι να μπει μια κοντρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 11 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 H Συμβουλη που του δινω ειναι εαν ειναι και θελει να το κολλησει , να το κολλησει παρεα με καποιον που εχει ξανακολλησει μεγαλο ενυδρειο και για σιγουρια και για ασφαλεια και για διευκολυνση δικη του . Έχεις ένα δίκιο Geosid αλλά μπορεί να μην ξέρει καποιον που να έχει ξανακολλήσει... ΥΓ:κι εγώ στην ίδια θέση βρίσκομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Φεβρουαρίου 2012 #17 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Έχεις ένα δίκιο Geosid αλλά μπορεί να μην ξέρει καποιον που να έχει ξανακολλήσει... ΥΓ:κι εγώ στην ίδια θέση βρίσκομαι... Ενα απο τα καλα που εχουν τα φορουμ ειναι οτι μπορεις να βρεις παιδια που να θελουν να βοηθησουν ,το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις τη βοηθεια καποιου .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Φεβρουαρίου 2012 #18 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Έχεις ένα δίκιο Geosid αλλά μπορεί να μην ξέρει καποιον που να έχει ξανακολλήσει... ΥΓ:κι εγώ στην ίδια θέση βρίσκομαι... Μεχρι ενα μετρο ειναι σχετικα ευκολο αν προσεξεις λιγο,και ξερεις τα βασικα.Οποτε ξεκινα και εμεις εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 11 Φεβρουαρίου 2012 #19 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 να αρχίσω να ρωτάω τιμές για διαστάσεις σε 8mm τζαμί Στο Βλαβιανό 8mm 29.6 €/τετραγωνικό, το μόνο κακό είναι ότι είναι λίγο μακριά... Κι εγώ για 8άρι σκέφτομαι και μάλλον θα το πάρω από εκεί αν μπορέσω... Ενα απο τα καλα που εχουν τα φορουμ ειναι οτι μπορεις να βρεις παιδια που να θελουν να βοηθησουν ,το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις τη βοηθεια καποιου .... Μεχρι ενα μετρο ειναι σχετικα ευκολο αν προσεξεις λιγο,και ξερεις τα βασικα.Οποτε ξεκινα και εμεις εδω ειμαστε Κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο αλλά είναι άλλο (όχι να σε βοηθήσει, απλά να σου δείξει) κάποιος που να το έχει ξανακάνει... Έχεις κι εσύ άλλη σιγουριά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinigareos85 11 Φεβρουαρίου 2012 Author #20 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 krispie στο Βλαβιανο που λες στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόψιμο η το χρεώνει ξεχωριστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 11 Φεβρουαρίου 2012 #21 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Στο Βλαβιανό 8mm 29.6 €/τετραγωνικό, το μόνο κακό είναι ότι είναι λίγο μακριά... Ξέχασα να πω πως η τιμή είναι χωρίς τον ΦΠΑ... Αλήθεια, πόσο να είναι για τα τζάμια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 11 Φεβρουαρίου 2012 #22 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 krispie στο Βλαβιανο που λες στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόψιμο η το χρεώνει ξεχωριστά; Η αλήθεια είναι ότι δεν το ρώτησα αν χρεώνεται ξεχωριστά...Φαντάστικα ότι δεν θα χρεώνεται... Μη μου βάζεις κι άλλα έξοδα στο κεφάλι μου... Μου είπε επειδή το ρώτησα ότι η κοπή γίνεται με λέιζερ... Ρώτησα(ενημερωτικά) και για το ροντάρισμα που μου είπε ότι είναι 3 € το τρέχον μέτρο εως τα 5 μέτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Φεβρουαρίου 2012 #23 Share 11 Φεβρουαρίου 2012 Δεν καταλαβα τι εννοεις,μπορεις να μου το εξηγησεις Εννοώ και αναφέρομαι στον φίλο μας,ότι αν το κολλήσει να το γεμίσει με νερό για να το δοκιμάσει έξω από το σπίτι. Για κανένα ατύχημα,αν και δεν το εύχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 12 Φεβρουαρίου 2012 #24 Share 12 Φεβρουαρίου 2012 προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν ειναι και τοσο μεγαλο το ενυδρειο και με 10ρι τζαμι ουτε θα χρειαστει κοντρες.επισης το 10ρι δουλευεται πιο ευκολα σε αντιθεση με πιο λεπτα τζαμια!ειναι μια καλη ευκαιρια αν οι κατασκευες του κινούν το ενδιαφερον να πειρματιστει!εχει αναφερει οτι εχει κανει ακομα 2 μικροτερα...το θεμα ειναι αν ο φιλος εχει την θέληση να το ρισκαρει και με κατι μεγαλυτερο!αν δεν νοιωθει τοσο σιγουρια η καλυτερη λυση ειναι να το κανει με την βοηθεια ενος εμπειροτερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος