PRINCE 20 Φεβρουαρίου 2012 #26 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπερα σε ολους τι αμμο καλυτερα να βαλω? εχω τη δυνατοτητα να βρω καλη αμμο θαλασσης απο μια παραλια εδω κοντα η οποια θα περασει απο την απαραιτητη διαδικασια απολυμανσης. επισης αυριο θα παει ενας φιλος σε μαντρα οικοδομων να παρει χαλαζιακη αμμο για την δουλεια του εναμιση τονο. να του τσιμπησω ενα σακι απο εκει?? μου ειπε οτι εχει κοκκομετρία 0,5-1,5mm. ειναι καλα? Εαν εισαι σίγουρος πως ειναι κατάλληλη προτίμησε την! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 21 Φεβρουαρίου 2012 Author #27 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Η αμμος απο την παραλια ηρθε σπιτι και ξεπλυθηκε με αφθονο νερο βρυσης. παραλιγο να βγαλω το βραδυ μου εκει γιατι απο κακο υπολογισμο κολησα στην αμμο με το αμαξι. τελικα με πολυ υπομονη και υστερα απο κανα 10λεπτο ξεκολησα και επεστρεψα. τωρα την αμμο τι αλλη επεξεργασια να της κανω? χλωρινη για ενα 24ωρο? και μετα αντιχλωριο? ρωτησα ενα μαγαζι που εχει πετρες, για λαβα, και μου ειπε οτι παει 4.9€ το κιλο. αυτη η τιμη εχει σχεση με την πραγματικοτητα η να ψαχτω αλλου? εδω ειναι κα η πρωτη φωτογραφια απο την εναρξη των εργασιων.... πρεπει να βρω και τι θα βαλω background... http://imageshack.us...5/dsc2539t.jpg/ επισης θα ασχοληθω με την αλλαγη του φωτισμου σε led καποια απο τις επομενες ημερες. μια ερωτηση ακομα... ενεργο ανθρακα πρεπει να βαλω κατα την εναρξη λειτουργιας των φιλτρων?? Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2012 - bambacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 21 Φεβρουαρίου 2012 #28 Share 21 Φεβρουαρίου 2012 Ειναι ολα τα λεφτά αυτη η τρελα που μας διακατέχει οταν θελουμε να στησουμε ενα ενυδρειο........εγω κοντεψα να τσακιστω μαζευοντας πέτρες κάποτε!!!!Εχω και σημάδι ακομα στο πόδι μου για να το θυμάμαι!!! Ενα καλό πλυσιμο με ζεστο νεράκι εγω πιστευω αρκει......δεν ειναι αναγκη να ταλαιπωρηθείς τοσο πολύ με χλωρίνη.... Πετρες να σου πω την αληθεια δεν εχω αγοράσει ποτε.... Για background βαλε μια αφισα γκρι ή πράσινη ή καφε και θα εισαι μια χαρα!! Καλή αρχή στο στησιμο...περιμένουμε φωτογραφιες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 22 Φεβρουαρίου 2012 #29 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 (edited) μια ερωτηση ακομα... ενεργο ανθρακα πρεπει να βαλω κατα την εναρξη λειτουργιας των φιλτρων?? Καλό θα είναι για τις πρώτες μέρες να χρησιμοποιήσεις άνθρακα..έστω και στο ένα φίλτρο,δεν χρειάζεται και στα 2.. Για πέτρες αν σου αρέσουν κάποιες συγκεκριμένες(λάβα πχ) πάρτες..εσύ θα τις βλέπεις,το μάτι σου πρέπει να ικανοποιούν..τα ψάρια απλά τις θέλουν για να κρύβονται,δεν έχουν προτιμήσεις!Για την τιμή δεν γνωρίζω να σου πω αν και μου ακούγεται κάπως τσιμπημένη..να ξέρεις βέβαια οτι οι πέτρες λάβας είναι πολύ ελαφριές.. Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2012 - \/ag Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #30 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Πετρες και αμμος κατα την προετοιμασια.... Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - bambacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 23 Φεβρουαρίου 2012 #31 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Μια χαρα!!! Πολυ ωραιο το χρωμα της αμμου και των πετρων!!! Με ενα σκουρο πρασινο backround θα φαινεται απιστευτο το ενυδρειο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 23 Φεβρουαρίου 2012 Author #32 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 σκεφτομουν να βαλω μαυρο background Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #33 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Και ναι!!! εχουμε κατι που μοιαζει με αφρικανικο..... ακουω γνωμες!! Κι εδω το 60αρι με τα πλατυ το οποιο θα μετακινηθει με την επομενη αλλαγη νερου για να μεινει μονο το 180αρι στο σαλονι Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2012 - bambacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 24 Φεβρουαρίου 2012 #34 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 H προσπάθεια είναι αρκετά καλή και το αποτέλεσμα δείχνει όμορφο. Πρέπει να δούμε όμως αν θα είναι και λειτουργικό. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα είδη που θα επιλέξεις να φιλοξενήσεις γιατί διαφορετικά είδη απαιτούν διαφορετικό στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 24 Φεβρουαρίου 2012 #35 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Εγω βλέπω κατι 100% Αφρικάνικο! Μπράβο για την προσπάθεια!! Αν θέλεις βάλε ενυδρειακό βαμβάκι στο εσωτερικό σου φιλτρο και θα ξεθολώσει γρήγορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 24 Φεβρουαρίου 2012 Author #36 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Labido θα βαλω για αρχη... απὀτι εχω διαβασει ειναι απο τα πιο ευκολα ψαρια για το συγκεκριμενο setup. εχω βαλει καινουργιο ενυδρειακο βαμβακι στο εσωτερικο φιλτρο το οποιο εχει μπει σε λειτουργια. προσθεσα αντιχλωριο και βακτηρια που ειχα στοκ απο τον τυπο που αγορασα το ενυδρειο. ξεχασα να βαλω τον ανθρακα που εχω ενα σακουλακι απειραχτο απο το fluval που εχω στο μικρο ενυδρειο Κυριακη θα βαλω μπρος και το 2ο φιλτρο το eheim 2036 αφου πρωτα το μπολιασω απο το fluval. Απο Τριτη και αν ολα πανε καλα, θα προσθεσω φυτα αλλα και αγγελια για να βρω ψαρια. Αν προσεξετε στην τελευταια φωτο απο το 180αρι εχει μπει και μια στυλιστικη πινελια κατω κατω στο ραφακι του. Ενας τυπος που μοιαζει με Αφρικανος... αν και στην πραγματικοτητα καταγετε απο την Καριβική... αυριο θα τραβηξω μια πιο εστιασμενη φωτο στον τυπο Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2012 - bambacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 24 Φεβρουαρίου 2012 #37 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 To στήσιμο που έκανες είναι εξαιρετικό για το είδος που επέλεξες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 24 Φεβρουαρίου 2012 #38 Share 24 Φεβρουαρίου 2012 Πράγματι πολύ καλό το στήσιμο. Εν αναμονή των ψαριων... Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #39 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα μου εκανε εντυπωση που ξεθολωσε το νερο σε λιγοτερο απο 12 ώρες εδω ειναι μια πρωινη φωτο. κι εδω ειναι ο τυπας στο επιπλο του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Φεβρουαρίου 2012 #40 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα. Πρώτη φορά βλέπω βιοτοπικό αφρικάνικο έπιπλο. Να το χαίρεσαι το ενυδρείο σου, με το καλό να έρθουν και τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #41 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Εχω μια ερωτηση για το στησιμο. Οι πρωτες σειρες απο πετρες μπηκαν πριν μπει η αμμος. μετα σταθεροποιησα τις πρωτες σειρες και στη συνεχεια για μεγαλυτερη ασφαλεια οσο ανεβαινα μπηκε η αμμος. απο κει και περα το υπολοιπο στησιμο των πετρων εγινε και με την βοηθεια των τζαμιων. δηλαδη μερικες πετρες ακουμπανε στα πλαινα και στα πισω τζαμια. μαλιστα μια ακουμπαει και στο μπροστα. οι πετρες δεν εχουν μυτες, ειναι ολες στρογγυλεμενες υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει προβλημα στα τζαμια του ενυδρειου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Φεβρουαρίου 2012 #42 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με την κίνηση σου να βάλεις πρώτα τις πέτρες έδεσες την κατασκευή οπότε με το σκάψιμο των ψαριών δεν θα κινδυνέψει. Αν και οι πέτρες που είναι ψηλά είναι σταθερές δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Στο μπροστινό τζάμι προσωπικά δεν βάζω πέτρες, για να μην κόβω το πέρασμα των ψαριών, αλλά και για να μπορώ να το καθαρίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #43 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Οι πετρες, ειδικα οι πανω ειναι παρα πολυ σταθερες, μαλιστα χθες που γεμιζα νερο απο τον κουβα εριχνα ολο τον κουβα με πιεση πανω απο τις στοιβες για να δω αν θα υπαρχει μετακινηση. δεν πηγαν βημα μπορω να πω οι πετρες. μια πετρα ειναι που εχει ακουμπησει στο μπροστα τζαμι. ειναι κατω αριστερα στην αριστερη στοιβα. ενα μερος της ειναι μεσα στην αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Φεβρουαρίου 2012 #44 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Κανένα πρόβλημα τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #45 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Αντιμετοπιζω ενα περιεργο προβλημα. Για το 60αρι ειχα προμηθευτει ενα υγρο τεστ NO3 της Tetra Μαζι με το 180αρι πηρα απο τον προκατοχο του και ολα τα τεστ που ειχε στη διαθεση του. ενα απο αυτα ειναι και το Tropic Marin ΝΟ2-ΝΟ3 Εκανα μια πρωτη δοκιμη στις μετρησεις του νεου ενυδρειου NH3 0 (sera test υγρο) NO2 0 (tropic marin test υγρο) ΝΟ3 12,5 (tetra test υγρο) λεω δεν μπορει.... αποκλειετε να δημιουργηθηκαν τοσα νιτρικα σε 12 ωρες μονο!! τα φιλτρα ναι μεν ηταν απο πρωηγουμενο setup ηταν ομως τουλαχιστον 15 μερες εκτος νερου. βεβαια υπηρχε μια υγρασια μεσα στο φιλτρο.... κανω νεα μετρηση με το NO3 test της tropic marin και μου βγαζει <1mg λεω σωστα μετρησε. και παω να κανω το ιδιο τεστ στο 60αρι που εχω μεσα 10 ψαρακια και μου βγαζει 2mg που πιστευω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο χαμηλο!!! στο 60αρι εχω να αλλαξω νερο μια βδομαδα. ή το τεστ της tetra τα εχει παιξει και βγαζει οτι θελει προς τα πανω... ή το τεστ της tropic marin τα εχει παιξει και τα δειχνει ολα προς τα κατω! ημερομηνια ληξης δεν βρηκα στο τεστ της tetra αντιθετως το τεστ της tropic marine ληγει σε 3 μηνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 25 Φεβρουαρίου 2012 #46 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Αντιμετοπιζω ενα περιεργο προβλημα. Για το 60αρι ειχα προμηθευτει ενα υγρο τεστ NO3 της Tetra Μαζι με το 180αρι πηρα απο τον προκατοχο του και ολα τα τεστ που ειχε στη διαθεση του. ενα απο αυτα ειναι και το Tropic Marin ΝΟ2-ΝΟ3 Εκανα μια πρωτη δοκιμη στις μετρησεις του νεου ενυδρειου NH3 0 (sera test υγρο) NO2 0 (tropic marin test υγρο) ΝΟ3 12,5 (tetra test υγρο) λεω δεν μπορει.... αποκλειετε να δημιουργηθηκαν τοσα νιτρικα σε 12 ωρες μονο!! τα φιλτρα ναι μεν ηταν απο πρωηγουμενο setup ηταν ομως τουλαχιστον 15 μερες εκτος νερου. βεβαια υπηρχε μια υγρασια μεσα στο φιλτρο.... κανω νεα μετρηση με το NO3 test της tropic marin και μου βγαζει <1mg λεω σωστα μετρησε. και παω να κανω το ιδιο τεστ στο 60αρι που εχω μεσα 10 ψαρακια και μου βγαζει 2mg που πιστευω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο χαμηλο!!! στο 60αρι εχω να αλλαξω νερο μια βδομαδα.Δεν ειναι και παρα πολυ μεγαλο το διαστημα ωστε να ανεβάσεις νιτρικά....εξαρτάται και απο την ιχθυοφόρτωση που έχεις βεβαια....... ή το τεστ της tetra τα εχει παιξει και βγαζει οτι θελει προς τα πανω... ή το τεστ της tropic marin τα εχει παιξει και τα δειχνει ολα προς τα κατω! ημερομηνια ληξης δεν βρηκα στο τεστ της tetra αντιθετως το τεστ της tropic marine ληγει σε 3 μηνες Μην τα πλύνεις καθολου....βάλτα ετσι....και να ξέρεις πως επειδή τα βακτηρια δεν πεθαίνουν τελειως (ενθυλακώνονται) ....το ενυδρειο σου θα στρωσει πολυ γρηγορα. Αν το σφουγκαρακι στο εξωτερικό φιλτρο ειναι λευκό(ενυδρειακό βαμαβάκι) αλλαξε το ή βγάλτο τελειως......γιατι θα πρέπει να ανοιγεις συχνά το εξωτερικό σου φιλτρο για να το αλλάζεις..... Μπορείς να προσθέις το ιδιο υλικό πάνω πάνω στο εσωτερικό σου φιλτρο, αντι για το εξωτερικό, που αλλάζει πολύ ευκολότερα Δεν αποκλείεται καποιο απο τα τεστ να εχει πρόβλημα...πάντως θα εμπιστευομουν το tropic marine περισσότερο...(γραφει αλήθεια μεχρι ποσα νιτρικά μετράει το tropic marine??) Ασε το ενυδρειο να τρεξει.....ενίσχυσε την βιολογια σου με βακτήρια και κανε μια μετρηση καθε 3 μέρες....θεωρητικά πιστευω πως δεν θα μετρησεις αμμωνία και νιτρωδη καθόλου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #47 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 (edited) NO2 μετραει μεχρι 2,0mg/l ΝΟ3 μετραει μεχρι 100mg/l το θεμα ειναι οτι στο στρωμενο ενυδρειο που τρεχει τοσο καιρο μου μετραει ελαχιστα νιτρικα! και στο στρωμενο δεν εχω καθολου νιτρωδη και αμμωνια. στο 60αρι μαλιστα τα νιτρικα επαιζαν απο 12,5-25 mg/l με το τεστ της τετρα και οταν εφταναν στα 25 εκανα αλλαγη νερου. η μονη αλλαγη που εχω κανει στο 60αρι τις τελευταιες 15 μερες ειναι η αλλαγη του φιλτρου, απο ενα μικρο εσωτερικο σε ενα εξωτερικο fluval 105. βεβαια μετα που εκανα μετρησεις με το τεστ της τετρα τα νιτρικα ηταν φυσιολογικα στο 12,5 και οταν εφτασαν στο 25 εκανα αλλαγη. προσθεσα και μερικα φυτα σε αυτο το 15ημερο. ειχα 2 και εβαλα, κρυπτοκορινα, μια ανουμπια και 2-3 αλλα που δεν ξερω πως τα λενε. υπαρχει περιπτωση να μου ελλατωθηκαν τα νιτρικα απο τα φυτα τοσο πολυ?? βακτηρια καθε ποτε να προσθετω?? εβαλα αυτα που επρεπε κατα το γεμισμα του ενυδρειου. εβαλα μπρος και το εξωτερικο φιλτρο το οποιο μου κανει και αρκετη αναταραξη στην επιφανεια Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2012 - bambacha Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 25 Φεβρουαρίου 2012 #48 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ ωραίο αποτέλεσμα φίλε μου...μπράβο!! Μου αρέσει το χρώμα της άμμου που διάλεξες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambacha 25 Φεβρουαρίου 2012 Author #49 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστω πολυ ολους για τα σχολια. Οταν πηρα την αμμο απο την παραλια δεν ειχα στο μυαλο μου τις συγκεκριμενες πετρες. Πηγα να δω για λαβα ή κατι να ψιλο κοκκινηζει ή να καφετιζει. πηγα στον ερμη στο κορωπι. και χαζευοντας τα διαφορα πετρωματα και οταν σχεδον ειχα καταληξει ειδα σε μια γωνια τις συγκεκριμενες πετρες παραπεταμενες!! ειδα οτι και το βαρος τους ηταν πιο λιγο απο τις συνηθισμενες, πιο βαριες απο λαβα ομως εβρεξα και μια να δω πως δειχνει βρεγμενη και αμεσως τις τσιμπισα. μου ειπαν μαλιστα οτι το λατομειο που τις επαιρναν εχει κλεισει και εχουν μεινει εκει 2 χρονια!!! τελικα πηρα 52 κιλα πετρα που ειναι οτι βλεπετε στο ενυδρειο, δεν περισεψε ουτε μια! αμμο εβαλα περιπου 20 κιλα, ισως και κατι λιγοτερο. σε μερικα σημεια εχω 8-10 ποντους αμμο μαλλον επεσε κατι παραπανω..... το αποτελεσμα παντως κι εμενα με ευχαριστησε παροτι στην αρχη ειχα επιφυλαξεις για την εμφανιση του μεχρι και η γυναικα μου εντυπωσιαστηκε γιατι απο τις διαφορες φωτογραφιες στα φορουμ δεν ειχε ιδιαιτερο ενθουσιασμο ενα σημαντικο ακομα.... δεν ασχοληθηκα καθολου με τον τροπο που θα στησω τις πετρες. τις ειχα απλωσει στη βεραντα μετα το πλυσιμο, και οπως τις επαιρνα μια μια, τις τοποθετουσα στο ενυδρειο το μονο που προσεξα ηταν να κουμπωσουν μεταξυ τους και τερμα, εβαλα αμμο, νερο και στο ρευμα το φιλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 25 Φεβρουαρίου 2012 #50 Share 25 Φεβρουαρίου 2012 NO2 μετραει μεχρι 2,0mg/l ΝΟ3 μετραει μεχρι 100mg/l το θεμα ειναι οτι στο στρωμενο ενυδρειο που τρεχει τοσο καιρο μου μετραει ελαχιστα νιτρικα! και στο στρωμενο δεν εχω καθολου νιτρωδη και αμμωνια. στο 60αρι μαλιστα τα νιτρικα επαιζαν απο 12,5-25 mg/l με το τεστ της τετρα και οταν εφταναν στα 25 εκανα αλλαγη νερου. η μονη αλλαγη που εχω κανει στο 60αρι τις τελευταιες 15 μερες ειναι η αλλαγη του φιλτρου, απο ενα μικρο εσωτερικο σε ενα εξωτερικο fluval 105. βεβαια μετα που εκανα μετρησεις με το τεστ της τετρα τα νιτρικα ηταν φυσιολογικα στο 12,5 και οταν εφτασαν στο 25 εκανα αλλαγη. προσθεσα και μερικα φυτα σε αυτο το 15ημερο. ειχα 2 και εβαλα, κρυπτοκορινα, μια ανουμπια και 2-3 αλλα που δεν ξερω πως τα λενε. υπαρχει περιπτωση να μου ελλατωθηκαν τα νιτρικα απο τα φυτα τοσο πολυ?? Σιγουρα επαιξαν ρολο στην μειωση των νιτρικών..... βακτηρια καθε ποτε να προσθετω?? εβαλα αυτα που επρεπε κατα το γεμισμα του ενυδρειου. εβαλα μπρος και το εξωτερικο φιλτρο το οποιο μου κανει και αρκετη αναταραξη στην επιφανεια Βαζε ανα 2 μέρες βακτηρια και ρίχνε ανα 3 μερες λίγη τροφή. Κανε μια μετρηση καθε 4 μέρες και πιστευω πως σε 12μέρες θα εισαι ετοιμος να κανεις εισαγωγή ψαριών....οι τιμές βεβαια θα μας πουνε.... Στο διατημα των 12 αυτων ημερών κανε και την αναζήτηση σου για ψαρια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος