jimn 10 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα,ψάχνω για κάποιο κόκκινο(εύκολο) πλατύφυλλο φυτό,δεν ξέρω ακριβώς όνομα. νομίζω κάτι σαν αυτό,αλλά πιο εύκολο Alternanthera reineckii Lilacina (purple) Αν έχει κάποιος έχει υπ΄όψην κάτι ας προτείνει Ευχαριστώ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Οταν λες ευκολο?Τι φωτισμο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Φεβρουαρίου 2012 #3 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Όλα τα κόκκινα φυτά είναι λίγο πολύ απαιτητικά. Όχι μόνο προς τον φωτισμό, αλλά και προς την λίπανση, το CO2 και την πιθανή ύπαρξη υποστρώματος. Το λιγότερο απαιτητικό κόκκινο φυτό είναι το Ludwigia Repens . Εγώ έχω διατιρήση για αρκετό χρονικό διάστημα και το Alternanthera reineckii 'roseafolia' ή pink σε σκέτη άμμο, μέτριο φωτισμό, τακτική λίπανση και χρήση excel Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Φεβρουαρίου 2012 Author #4 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Όλα τα κόκκινα φυτά είναι λίγο πολύ απαιτητικά. Όχι μόνο προς τον φωτισμό, αλλά και προς την λίπανση, το CO2 και την πιθανή ύπαρξη υποστρώματος. Το λιγότερο απαιτητικό κόκκινο φυτό είναι το Ludwigia Repens . Εγώ έχω διατιρήση για αρκετό χρονικό διάστημα και το Alternanthera reineckii 'roseafolia' ή pink σε σκέτη άμμο, μέτριο φωτισμό, τακτική λίπανση και χρήση excel Το Alternanthera reineckii 'roseafolia' ή pink είναι αυτό που θέλω,ξέρεις πού μπορώ να βρω ή έχεις κανένα κλαδεματάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Το Alternanthera reineckii 'roseafolia' ή pink είναι αυτό που θέλω,ξέρεις πού μπορώ να βρω ή έχεις κανένα κλαδεματάκι? Εχεις τα παραπανω που σου ειπε ο Θοδωρος για να το κρατησεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agalenia 10 Φεβρουαρίου 2012 #6 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Συνήθως τα κόκκινα φυτά θέλουν και σίδηρο αν δεν κάνω λάθος. Εγώ έχω ένα κόκκινο του οποίου δε θυμάμαι το όνομά του αυτή τη στιγμή, και με CO2 και σ΄θδηρο πάει αρκετά καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Φεβρουαρίου 2012 Author #7 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Εχεις τα παραπανω που σου ειπε ο Θοδωρος για να το κρατησεις? Φωτισμό είμαι οριακά προς τα επάνω,CO2 diy,λίπασμα δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου μέχρις στηγμής. Νομίζω ότι μπορώ να το κρατήσω ζωντανό. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί από κάπου δωρεά,ξέρουμε αν είναι ακριβό? Επίσης μου προτείνανε και την ludwigia palustris για πιο εύκολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Νομίζω πως αξίζει να δοκιμάσεις οποιοδήποτε από τα παραπάνω φυτά βρεις. Βέβαια, πέρα από το να τα καρατήσεις ζωντάνα, μεγαλύτερη πρόκληση είναι να έχουν και κόκκινο χρώμα. Τα ludwigia μπορεί σε χαμηλότερο φωτισμό να τα πάνε μια χαρά αλλά να είναι περισσότερο πράσινα παρά κόκκινα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Φεβρουαρίου 2012 Author #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ψάξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 10 Φεβρουαρίου 2012 #10 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ψάξιμο με μια αγγελία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandar 20 Φεβρουαρίου 2012 #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2012 Όπως είπαν και οι συνχομπίστες, η Alternathera αυτή είναι αρκετά απαιτητική και αν δεν πληρούνται οι απαιτήσεις της , θα δεις ένα τσαλάκωμα στα φύλλα της που δεν θα υποχωρεί με τίποτα! Μπορεί να επιζεί αλλά η εμφάνισή της δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτήν που έχεις στο μυαλό σου. Σαφώς ευκολότερη και πολύ όμορφη η Ludwigia Repens Rubin που τουλάχιστον δεν ρίχνει τόσο τα φύλλα της , ούτε επηρεάζει το σχήμα τους τόσο. Απλά μπορεί να πρασινίσει λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despoina1982 22 Φεβρουαρίου 2012 #12 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Εμένα πάντως η Alteranthera πήγαινε καλά , αλλά με CO2 και 0.6 watt ανά λίτρο! Βέβαια την είχα βάλει στο πιο κεντρικό και φωτεινό σημείο του ενυδρείου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Φεβρουαρίου 2012 #13 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Εγω ενω η Ludwigia παει πολυ καλα και ειναι σχεδον ολη κοκκινη μια που εχω 0,8 βατ ανα λιτρο η Alternanthera εχει μινει στασιμη και εχει γεμισει μαυρη αλγη. Πιστευω πως βασικο στοιχειο της καταστασης της οτι ειναι το πολυ σκληρο νερο του Βολου πλουσιο και σε πυριτιο. Και τα δυο τα πειρα απο το ΙΚΕΑ με 1,5 ευρω για οποιον ενδιαφερεται να κανει λιγο οικονομια! Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentoras 22 Φεβρουαρίου 2012 #14 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Και τα δυο τα πειρα απο το ΙΚΕΑ με 1,5 ευρω για οποιον ενδιαφερεται να κανει λιγο οικονομια! Να κάνω μία ερώτηση αν και μπορεί να φανεί λίγο χαζή. Μιλάμε για το γνωστό υπερκατάστημα με τα είδη σπιτιού; Πουλάει αυτό φυτά για ενυδρεία; Γιατί μια φορά που έτυχε να πάω δεν πήρε το μάτι μου κάτι σχετικό για ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 22 Φεβρουαρίου 2012 #15 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Να κάνω μία ερώτηση αν και μπορεί να φανεί λίγο χαζή. Μιλάμε για το γνωστό υπερκατάστημα με τα είδη σπιτιού; Πουλάει αυτό φυτά για ενυδρεία; Γιατί μια φορά που έτυχε να πάω δεν πήρε το μάτι μου κάτι σχετικό για ενυδρεία. ναι, εχει και στα ΙΚΕΑ φυτα. δεν εχει αλλα ενυδρειακα, μονο κατι ποτηρακια με φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Φεβρουαρίου 2012 #16 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Να κάνω μία ερώτηση αν και μπορεί να φανεί λίγο χαζή. Μιλάμε για το γνωστό υπερκατάστημα με τα είδη σπιτιού; Πουλάει αυτό φυτά για ενυδρεία; Γιατί μια φορά που έτυχε να πάω δεν πήρε το μάτι μου κάτι σχετικό για ενυδρεία. Ναι! Εχει 5,6 ειδη, οπως bacopa, caboba, Alternanthera, ludwigia, και καποια αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentoras 22 Φεβρουαρίου 2012 #17 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Μένω με το στόμα ανοιχτό! Και ο λόγος είναι επειδή είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι που θα μπορέσω να βρω κόκκινα φυτά όταν θα έχει ωριμάσει το ενυδρείο μου και θα μπορεί να τα φιλοξενήσει. Και ο λόγος που μου δημιουργήθηκε το ερώτημα είναι επειδή σε δύο από τα μεγάλα γνωστά μαγαζιά με ενυδρειακά της Αθήνας που έτυχε να πάω πρόσφατα, δεν είχαν κανένα κόκκινο φυτό υποθέτοντας ότι οφείλεται στις δύσκολες συνθήκες συντήρησης που απαιτούνται για την συντήρησή του. Βέβαια μπορεί να έτυχε να τα είχαν πάρει – δεν ξέρω τι εν τέλει ισχύει. Και τώρα μαθαίνω ότι πουλάει κόκκινα φυτά κατάστημα με έπιπλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despoina1982 22 Φεβρουαρίου 2012 #18 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 Α Καλά μην φανταστείς πως στο ΙΚΕΑ έχει τίποτα συνθήκες διατήρησης, αν τα προλάβεις σε αρχικά καλή κατάσταση μόνο!! Και πάλι όμως, θέλει προσοχή γιατί τα περισσότερα είναι ακατάλληλα για ενυδρείο, είναι απλά υδρόφιλα , και δεν γράφει ποτέ ποιο ακριβώς είδος είναι. Άσε που και αν τελικά πέσεις στην περίπτωση που παίρνεις ένα πραγματικά ενυδρειακό φυτό , είναι σε τόσο λίγη ποσότητα που δεν συγκρίνεται με ένα ενυδρειακό κατάστημα. Είναι 1-2 κλαδάκια μόνο, ενώ σε ένα καλό κατάστημα μπορεί να είναι 6,7,8 ακόμα και 10 αναλόγως το είδος! Και φυσικά ξέρεις ακριβώς τι αγοράζεις.... Αξίζει τον κόπο δηλαδή τελικά ; Εγώ λέω πως όχι! Προσωπικά από τα 4 που είχα πάρει, τα 3 μου βγήκαν off , γιατί ήταν τελικά υδρόφιλα και όχι υδρόβια ενώ το 4ο δεν έμαθα ποτέ τι ήταν αν και είχε γεμίσει το ενυδρείο, και εκνευρίστηκα, οπότε στο τέλος το αντικατέστησα με άλλα φυτάκια που αγόρασα από Water inn και από συνχομπίστες! Μακράν ωραιότερα και 100% ενυδρειακά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 22 Φεβρουαρίου 2012 #19 Share 22 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Αν κάποιος θέλει Alternanthera Reineckii "Lilacina" και έχει τις συνθήκες για να το κρατήσει ας μου στείλει ΠΜ για να του χαρίσω. Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2012 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Φεβρουαρίου 2012 #20 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Η αληθεια ειναι πως το καθε γλαστρακι εχει 3 κλωναρακια μεσα μην φανταστητε τις ποσοτητες των πετ. Απο εκει και περα εγω πειρα την Ludwigia, Alternanthera, και ενα αλλο που ακομα δεν εχω προσδιορισει ποιο ακριβως φυτο ειναι αλλα παει σφαιρα. Οπως θα δειτε στην φωτο, η Ludwigia μεγαλωσε και μεσα σε ενα μηνα την κλαδεψα και ξαναφυτεψα και τωρα ειναι ενα ωραιο θαμνωειδες συνολο, οπως επισης και το αγνωστου ταυτοτητας φυτο. Η Αlternanthera δυστηχως ειναι η δευτερη φορα που προσπαθω να φυτεψω αλλα δυστηχως δεν τα καταφερα να την κρατησω, παρολου που εχω μπουκαλα CO2, καλο φωτισμο, υποστρωμα και ουδετερο ΡΗ. Καποια στιγμη με βλεπω για οσμωση γιατι οσο την ειχα στην Αθηνα σε νερο δυκτιου δεν ειχε προβλημα ενω εδω στο Βολο μαλλον το νερο μας παρατσιπουριζει! Να επισημανω πως η Ludwigia ηταν πρασινη στο καταστημα και μετα κοκκινησε στο ενυδρειο μου, οποτε μην την ψαχνεται ροδοκοκκινη στο καταστημα! Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 23 Φεβρουαρίου 2012 #21 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 καλημερα μια ερωτηση.....εχω αυτο το φυτο που πηρα απο ενα πετ σοπ και το πηρα σε αριστη κατασταση οπως βλεπετε...και τωρα τις 3 τελευταιες μερες βλεπω πως απο κατω στα φυλλα το κοκκινο αρχιζει να αλλαζει χρωμα δηλ σε κιτρινο(δεν μπορω να το εξηγησω)...τι φταιει?χρησιμοποιηω υγρο σιδηρο,μηπως θελει και υγρo co2?παραπανω φωτισμο?η φταιει ο γλειφτης και με εκδικειται(σχεδον ολη μερα σε αυτο το φυτο )?διοτι για 3 βδομαδες ηταν σε αριστη κατασταση και τωρα μου βγηκε αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Φεβρουαρίου 2012 #22 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Ο πλεκο ειναι ενα θεμα αμα εχει τρυπες και σκιζμενα φυλλα, απο εκει και περα τα παιδια δωσαν στις απαντησεις τους τις πληροφοριες που ζητας. Οικογένεια Amaranthaceae Ήπειρος Νότιος Αμερική Περιοχή Νότιος Αμερική Ύψος 15 - 40 εκ Πλάτος 10 - 15 εκ Ανάγκες Φωτισμού υψηλός - πολύ υψηλός Θερμοκρασία 17-28 °C Σκληρότητα μαλακό - μέτριο pH 5 - 7 Ανάπτυξη αργή Ανάγκες δύσκολο Σχόλια Η Alternanthera reineckii ''lilacina'' για να αναπτυγχθεί και να σχηματίσει σκουρόχρωμα κόκκινα φύλα χρειάζεται αρκετό φωτισμό. Σε ανοιχτού τύπου ενυδρεία μεγαλώνει φθάνοντας την επιφάνεια και όπως και στα υπόλοιπα δύσκολα φυτά, η ανάπτυξη βελτιώνεται με την προσθήκη CO2. Η έλλειψη μικροστοιχείων έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ανοιχτόχρωμών φύλλων. Όπως και σε άλλα φυτά με μίσχο, έτσι και η A. reineckii ''Lilacina'' είναι καλύτερο να φυτεύεται σε ομάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Φεβρουαρίου 2012 #23 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Αν κάποιος θέλει Alternanthera Reineckii "Lilacina" και έχει τις συνθήκες για να το κρατήσει ας μου στείλει ΠΜ για να του χαρίσω. Αγαπητε Δημητρη δωσε εαν θες πληροφοριες ως προς τις συνθηκες που συντηρεις αυτο το ομορφο φυτο που εγω προσωπικα δυσκολευωμε πολυ στο να το συντηρισω, ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Φεβρουαρίου 2012 #24 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Οι δύο βασικές συνθήκες είναι πολύ και καλό υπόστρωμα, και φως πολύυυυυυυ φως. Σε 260 λίτρα έχω 2 x 38W T8, 2 x 39w T5, και 50W LED στα 6500 Kelvin. Και φυσικά CO2. Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2012 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Φεβρουαρίου 2012 #25 Share 23 Φεβρουαρίου 2012 Οι δύο βασικές συνθήκες είναι πολύ και καλό υπόστρωμα, και φως πολύυυυυυυ φως. Σε 260 λίτρα έχω 2 x 38W T8, 2 x 39w T5, και 50W LED στα 6500 Kelvin. Και φυσικά CO2. Χμμμμ..... Και 0,8 βατ ανα λιτρο εχω και μπουκαλα Co2 και υποστρωμα και τα υπολοιπα φυτα δουλευουν ρολοι, αλλα η Alternathera δεν λεει να στεριωση με τιποτα για αυτο αποδιδω το προβλημα οτι ισως ειναι θεμα υπερβολικων σκληροτητων του νερου δυκτιου μας. Σε ευχαριστω παντως για την διευκρινηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος