apostolos12 8 Φεβρουαρίου 2012 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας, εχω ενα ενυδρυο 250 λιτρα εδω και 2 χρονια, στο οποιο εχω φιλτρο βυθου και εδω και 2 μηνες εβαλα και ενα εσωτερικο Fluval 202 για εξτρα καθαριοτητα. Στο ενυδρυο εχω 4 αγγελοψαρα - 3 espai - 3 Glowlight Tetra - 2 pompom χρυσοψαρα.Σκεφτομαι να βαλω ενα εξωτερικο φιλτρο και να καταργισω το φιλτρο βυθου.βασικα θελω στο φιλτρο βυθου να κανω αντιστροφη ροη ωστε να εχω καθαρο βυθο αλλα και για αισθητικους λογους καθως με τις φυσαλιδες θα φαινετε πολυ ωραια. Επισης θελω να βαλω και λιγα φυτα. Λετε να εχω κανενα προβλημα με αυτο τον τροπο φιλτραρισματος? Τα μονα προβληματα που ειχα μεχρι τωρα ειναι 1ον: καφε αλγη που καθε μηνα την καθαριζω αφου επανεμφανιζετε συνεχεια στα τζαμια και 2ον : δεν εχει καταφερει να ζησει κανενας καθαριστης απο τους 15 που εβαλα ολα αυτα τα χρονια, ολοι πεθαινουν μεσα σε μια βδομαδα το ιδιο και οτι GUPPY εβαλα, μια βδομαδα το πολυ. Ολα τα αλλα ψαρια ζουν απο τοτε που το εβαλα το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Φεβρουαρίου 2012 #2 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 Το να βαλεις ενα εξωτερικο φιλτρο μονο καλο θα σου κανει.Το φιλτρο βυθου ειναι πιο παλια τεχνολογια και γενικα απ οσο ξερω δεν τα χρησιμοποιουν πλεων.Τα ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουν μεταξυ σου και πρεπει κα το δεις λιγο αυτο. Κανε μας μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου σου για να σε βληθησουμε και με τις αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos12 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Το καλοκαιρι εκανα την πρωτη αλλαγη νερου μετα απο 1,5 χρονο λειτουργειας του ενυδρυου, μεχρι τοτε μονο εβαζα νερο ( Απιοντησμενο). Τοτε αρχισε στην πρωτη αλλαγη να εμφανηζετε η αλγη και απο τοτε την καθαριζω και ξαναεμφανιζετε. Απο αποψη τροφης ειναι στα ιδια επιπεδα μια φορα την μερα (μπορει και μια φορα τις 2 μερες καμια φορα) και την τροφη την τρωνε ολη. Τον δεκεμβριο εκανα και ολικη αλλαγη του νερου και καθαρισμο ολων των διακοσμιτικων και του κυκλοφοριτη και 2 εβδομαδες παλι η αλγη. Καθαρισμο του βυθου με σκουπα κανω καθε 2 μηνες ( περιπου 2 κουβαδες βγαινουν) * ακομα και μετα την ολικη αλλαγη αγορασα 2 γλυφτες και 4 guppy τα οποια πεθαναν μεσα σε μια βδομαδα και αυτα. Δεν εχω κανει καποιο τεστ για τα χημικα στοιχεια, λογο κοστους και κυριως αγνοιας για το ποια στοιχεια θα πρεπει να δω!! Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2012 - apostolos12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos12 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Και μια ακομα φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2012 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Δυστοιχος αν δεν κανεις μετρησεις δεν μπορουμε να ξερουμε που βρησκετε το ενυδρειο σου. Αλλαγες θα πρεπει να κανεις καθε βδομαδα περιπου 30% και οχι καθε 5 μηνες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos12 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Προτεινε μου τι τεστ να παρω...δεν εχω ιδεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Για αρχη χρειαζεσαι τεστ για νο2,νο3 και αμμωνιας. Καλητερα να παρεις υγρα τεστ,ειναι λιγο πιο ακριβα αλλα ειναι και πιο αξιοπιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos12 10 Φεβρουαρίου 2012 Author #8 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Τα αποτελεσματα των μετρησεων ειναι ΝΟ2-->0 ΝΗ3/ΝΗ4-->0 . Η μετρηση εγινε με υγρα τεστ της sera δυο φορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos12 10 Φεβρουαρίου 2012 Author #9 Share 10 Φεβρουαρίου 2012 Τελικα δεν θα κανω αντιστροφη ροη στο φιλτρο βυθου ( μετα απο ερευνα) και θα βαλω εχτρα ενα φιτρο εξωτερικο για να δουλευουν μαζι με το βυθου . Ψαχνω τωρα να βρω ποιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος