Jump to content

Αθάνατες Red Cherry


Recommended Posts

Πολλές φορές έχω ακούσει και διαβάσει θέματα που αφορούν την αντοχή αυτών των γαρίδων. Πλέον έρχεται και η δική μου εμπειρία για να επιβεβαιώσει την προσαρμοστική τους ικανότητα για μια ακόμα φορά.

Να πως έχουν τα πράγματα.

Πριν από δέκα περίπου μήνες αποφάσισα να βάλω στο ενυδρείο μου κάποια άγρια κριμπενσάκια. Έτσι μαζί με κάποια άλλα ψάρια που αναγκαστικά απομακρύνθηκαν από το ενυδρείο, έβγαλα και χάρισα όσο το δυνατόν περισσότερες red chery μπορούσα. Κάποιες μείνανε στο ενυδρείο (αδύνατο να τις πιάσει κάποιος όλες) αλλά μόλις μπήκαν τα κριμπς εξαφανίστηκαν, καθώς προφανώς αποτέλεσαν ένα πολύ καλό γεύμα. Χθες λοιπόν αποφάσισα μαζί με την αλλαγή νερού να καθαρίσω και το εξωτερικό μου φίλτρο, αφού είχα πολύ καιρό να το κάνω. Με το που άνοιξα το φίλτρο έπαθα ένα μικρό σοκ! Κάποιες γαριδουλές κόβαν βόλτες μέσα στο βιολογικό υλικό και την μαύρη λάσπη που είχε μαζευτεί στον κάδο του φίλτρου. Τελικά μάζεψα 6 μικροκαμωμένες red cherry τις οποίες με λίγη προσπάθεια έπιασα και έβαλα σε λεκανίτσα με καθαρό νεράκι και αντιχλώριο (σήμερα η μία δεν τα κατάφερε). Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να κάνω προσαρμογή!

Τις γαριδούλες θα τις δώσω σε όποιον τις θελήσει, αφού δεν έχω κάποιο ενυδρείο να τις βάλω και νομίζω αξίζει να ανταμειφτεί η αντοχή και επιμονή τους....

Link to comment
Share on other sites

Ειδες Θοδωρη,ειναι να σου κατσει και λιγο. Αλλοι παιρνουν γαριδες και τους πεθαινουν απο λαθος χειρισμους η ειναι ταλαιποριμενες και εσυ βρικες 6 γαριδουλες μεσα στο φιλτρο. Καμια φορα η φυση κανει και τα τρελα της

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα για κάποιες ακόμα διαπιστώσεις, που όλοι μας βέβαια τις ξέρουν, απλά κάποια γεγονότα έρχονται και τις επαληθεύουν.

Μπορεί λοιπόν να έχουν οι red cherry τεράστια προσαρμοστικότητα, αρκεί βέβαια να γίνονται σταδιακά οι αλλαγές και με προσοχή. Μπόρεσαν λοιπόν η γαριδούλες και επιβίωσαν ή και αναπαράχθηκαν ( ; ) μέσα σε ένα φίλτρο που έχει να καθαριστεί περίπου δέκα μήνες! Ωστόσο δε μπόρεσαν όλες να αντέξουν την απότομη μεταβολή των συνθηκών του νερού. Το άνοιγμα του φίλτρου έγινε μεταμεσονύχτιες ώρες και δεν υπήρχε κουράγιο για προσαρμογή. Απλά μπήκαν σε νερό βρύσης με αντιχλώριο στη σωστή θερμοκρασία. Στο ενυδρείο μου χρησιμοποιώ πλέον 50% βρύσης + 50% Α/Ο. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα που δόθηκαν οι γαριδούλες να έχουν μείνει μόνο τρεις. Αυτό βέβαια το φοβόμουν από την αρχή αλλά δε μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω...

Σωστή λοιπόν προσαρμογή στα ζωντανά μας, γιατί όσο και ανθεκτικά να είναι τελικά δεν είναι αθάνατα. Το ίδιο φυσικά ισχύει για guppy, χρυσόψαρα και άλλα "εύκολα" και "ανθεκτικά" ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μπραβο για τις διαπιστωσεις και την εκμεταλευση της αφορμης!

Link to comment
Share on other sites

μπραβο για τις διαπιστωσεις και την εκμεταλευση της αφορμης!

Link to comment
Share on other sites

Έτσι πρέπει φίλε supperpzarr, για να γίνονται τα παθήματα μαθήματα και να αποκτούμε όλοι περισσότερη γνώση. Το χόμπι έχει να κάνει με ζωντανούς οργανισμούς και η ημιμάθεια ή τα λάθη έχουν άσχημα αποτελέσματα... :)

Φίλε Παναγιώτη, αν χρειαστώ ζωντανή τροφή θα σε ενημερώσω :rasp: . Να είσαι καλά...

Έγινε επεξεργασία - theodor72
Link to comment
Share on other sites

Θόδωρε, οι τρεις γαριδούλες πάντως ζουν και βασιλεύουν και φυσικά έχουν μεγαλώσει

Έγινε επεξεργασία - ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...